אטריות אורז עם פטריות שיטאקי שחורות, חצילים וטופו

אוקטובר 6, 2012 מאת:

יש בארץ שיטאקי בהירות טריות מוצלחות, אבל לשחורות יש טעם עמוק יותר ומרקם בשרני יותר, על אף שהן מיובשות. משרים אותן במים לפחות חצי שעה (אפשר גם 24 שעות, במקרר) ומניחים מעל הקערה צלחת קעורה שתגרום להן לשקוע במים ולא לצוף מחוץ להם. גם המים יקבלו טעם וארומה נהדרים ויכולים לשמש להכנת התבשיל/מרק שאתם מכינים איתן (רק תקפידו להשאיר את החול בחוץ).

חומרים ל 4-6 מנות

1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז
1 חבילה (100 גרם) שיטאקי שחורות מיובשות (להשיג בחנויות המתמחות ובחלק מהמרכולים)
1 חבילה (300 גרם) טופו
2 חצילים בינוניים (רצוי בלאדי) חתוכים לקוביות גדולות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי טרי או יבש, קצוץ
1/4 כוס רוטב סויה בהיר
1 כף רוטב פטריות אסייתי
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי נייטרלי (חמניות, תירס, זרעי ענבים וכד')

להגשה:

כוסברה או בצל ירוק, קצוצים

+ משרים את האטריות במי ברז למשך 20 דקות לפחות, לריכוך.
+ משרים את הפטריות במי ברז למשך חצי שעה, ומוודאים שהם מכוסות לחלוטין (כדאי לשים משקולת). מסננים ושומרים על נוזלי ההשריה. סוחטים היטב, מסירים בסכין את קצה ה"רגל" של הפטרייה, שעלול להישאר קשה ולא לעיס וחותכים לרצועות.
+ במקביל, מפזרים מלח על קוביות החצילים ומניחים לחצי שעה, להגרת נוזלים והפגת מרירות. מנגבים קלות להסרת הנוזלים והמלח. לאחרונה גיליתי שאין עניין של הפגת מרירות בחצילים, או שהחציל מריר או שלא, אין מה לעשות אם הוא מריר. אולי צריך להעיף את השלב הזה מכל המתכונים עם החצילים? אני הפסקתי לעשות את זה
+ מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה ומקפיצים את השום, הצ'ילי והטופו במשך כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהטופו משחים מעט מכל הצדדים. מוסיפים את החצילים ומקפיצים-מערבבים 2-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את רצועות השיטאקי וממשיכים להקפיץ 2 דקות נוספות. מוסיפים את הרטבים ושמן השומשום.
+ מסננים את האטריות ממי ההשריה, מעבירים לווק ומקפיצים יחד 1-2 דקות (אם האטריות ארוכות מאד, גוזרים אותן למקטעים במספריים אחרי ההשריה). מוודאים שהאטריות רכות לחלוטין – בשלב זה אפשר להוסיף מעט מנוזלי ההשריה, כדי לבשל אותן.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה.

Print Friendly, PDF & Email

8 תגובות לפוסט

  1. גלית הגיב:

    מה זה רוטב פטריות אסייתי?

  2. מרב הגיב:

    אורי, סליחה על השאלה: לקלף או לא לקלף את החצילים?

  3. תגיל הגיב:

    המתכון נראה נהדר. מה היית מציעה במקום חצילים, למי שממש לא סובל חצילים?

  4. שרון הגיב:

    היי 🙂
    כתבת בפתיחה של המתכון, בסוגריים, רק להקפיד להשאיר את החול בחוץ (על מי ההשרייה של הפטריות). אני בדרך כלל שופכת את כל המים לתבשיל.. לא חשבתי שעלול להיות בו חול.
    החול שוקע למטה? כלומר, איך מקפידים להשאיר את החול בחוץ?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      כן הוא שוקע למטה, הוא יוצא לפעמים בין קפלי הפטריות היבשות כשהן מתרככות. אז פשוט לא יוצקת ממש הכל.

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games