"סינייה" כרובית בטחינה ושמיר

מאי 13, 2012 מאת:

התבנית העגולה היא שהעניקה למנה הזאת את שמה, אבל בזיכרון הקולינארי מדובר במאפה בשר עליו נוצקה טחינה שספגה מכת חום בתנור. ממש מתבקש לבצע את אותו טריק עם כרובית – אפשר לפרק אותה לפרחים אבל יותר כיף לנסות לחתוך אותה לפרוסות עבות. שאר הכמויות והאלתורים – עליכם.

 חומרים ל 4-6 סועדים

1 כרובית חתוכה לפרוסות או מפורקת לפרחים
מיץ מ-2 לימונים
קליפה מגורדת מ-1 לימון
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 כוס טחינה גולמית איכותית, אפשר ורצוי משומשום מלא
1/2 צרור שמיר, קצוץ
מלח גס אטלנטי
שמן זית

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את פרוסות הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מיץ מלימון אחד ושמן זית בנדיבות, מפזרים את קליפת הלימון המגורדת ושיני השום הפרוסות וממליחים. הופכים ועוטפים את הפרוסות או הפרחים, כך שיהיו עטופים בשמן ובתיבול מכל הצדדים. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומשחימה.
מכינים טחינה: מניחים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ מלימון אחד ושמיר קצוץ. מוסיפים מים בהדרגה וטורפים היטב במטרפה, עד שמתקבלת טחינה מעט יותר דלילה מטחינה ל"ניגוב", שניתן לצקת בקלות.
+ מוציאים את הכרובית מהתנור ויוצקים עליה את הטחינה, כך שכל הפרוסות יכוסו, לפחות חלקית. מחזירים לתנור ל 5-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מתייבשת מעט ומגישים.

צילום: אורי שביט

Print Friendly

13 תגובות לפוסט

  1. שירה הגיב:

    אני לא אוהבת שמיר, אבל המתכון הזה נתן לי רעיון למשהו דומה: תבשיל של כרובית, עגבניות וטחינה, שיצא ממש מעולה.
    הרכיבים:
    – כרובית, עגבניות, שום, לימון
    – טחינה, שמן זית, שבבי שקדים

    את הכרובית פירקתי ובישלתי עשר דקות במים רותחים.
    אחר כך שמתי אותה בתנור עם שמן זית, מלח, הרבה מיץ לימון וחתיכות שום, עד שהתחילה להשחים.
    הוספתי עגבניות חתוכות לפלחים והחזרתי לתנור עד שגם העגבניות השחימו קצת.
    אז שפכתי על זה טחינה מדוללת במים ומעורבבת עם שקדים, והחזרתי לתנור לעוד עשר דקות.

    וככה זה נראה:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150975786996477&set=a.421573366476.216176.645041476&type=1&theater

  2. אפרת הגיב:

    ואהבתי מאד. תודה שהזכרת לי

  3. מאיה הגיב:

    האם אפשר להשתמש בטחינה קנויה העצלנים שביננו

  4. רויטל הגיב:

    הולך גם עם פטרוזיליה או כוסברה? אין לי שמיר…

  5. יעל הגיב:

    הי אורי,
    נראה מעולה!
    שאלה קטנה – אם לא מגישים מיד עם ההכנה, מתי כדאי "לחבר" את הכרובית עם הטחינה? וכמה אפשר לעשות מראש? (הכנות לליל הסדר…)
    תודה וחג שמח וטעים!

    • אורי הגיב:

      היי, הטחינה והכרובית חייבות להתחבר באפייה.. הייתי מכינה כרגיל ומחממת כמה דקות בתנור לפני ההגשה. רצוי להכין באותו יום אבל גם יום לפני נשמע לי סבבה.

השאר תגובה

שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games