נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

אפריל 11, 2014 מאת:

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד כשמכינים אותו בקלי קלות.

חומרים לכ-30 ממתקים
200 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים – מה שבא)
200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו
120 מ"ל קרם קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי

+ מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את האגוזים הקצוצים במשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המייפל (זהירות, זה יבעבע) ומערבבים מיד כך שכל שברי האגוזים יצופו. מסירים מהאש.
+ משטחים את האגוזים הממותקים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של 1-2 ס"מ ומאחסנים בינתיים במקרר או במקפיא.
+ בסיר קטן מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם קרם הקוקוס, תוך כדי בחישה (להקפיד שלא ייחרך), עד שמתקבל קרם חלק.
+ מוציאים את התבנית עם האגוזים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם. משטחים היטב ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות, להתמצקות (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).
+ חותכים לקוביות ומגישים. אם נשאר משהו – שומרים במקרר.

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

Print Friendly

19 תגובות לפוסט

  1. מאת נעמה:

    ניסיתי את החטיפים עם סילאן ומולסה,זה יצא מצוין ואת קרם השוקולד עשיתי כמו גנאש,קרם קוקוס על סף רתיחה ואז קוביות שוקולד מחוץ לאש, זה פחות מסוכן ואין סיכוי שישרף.

  2. מאת ענבר:

    אפשר סילאן במקום המייפל?

  3. מאת קרן:

    הכנתי את החיתוכיות, יצא מעולה.
    באחת הגרסאות הוספתי חמאת בוטנים, יצא טעים מאוד אבל… רך יותר ..
    איך כדאי לגרום לזה להתקשות? להפחית חלק מקרם הקוקוס?
    אשמח להצעות וכמויות..

    • מאת אורי:

      כן, הייתי מפחיתה מקרם הקוקוס ומהמייפל, חמאת בוטנים היא למעשה שומן ולכן מרככת. או לשים יותר שוקולד 🙂

  4. מאת danit:

    מתכון מעולה
    עשיתי ונגמרה התבנית באותו היום 🙂

  5. מאת דניאל:

    מתכון פשוט אדיר! עשיתי עם חלב סויה וסילאן ויצא מעולה.

  6. מאת יונית:

    אהלן, האם אפשר להכין את המתכון גם עם חלב קוקוס , ולא קרם?
    תודה!

  7. מאת מיכל:

    שלום אורי
    שאלה
    לחתוך רק אחרי התקשות במקרר?אני אוכל לחתוך אותם, הם לא יהיו קשים למדי?

  8. מאת מיכל:

    שלום אורי
    שאלה
    לחתוך רק אחרי התקשות במקרר?
    אני אוכל לחתוך אותם, הם לא יהיו קשים למדי?
    האם להשתמש רק בשוקולד של 60%?
    תודה

  9. מאת דניאל:

    נראה מעולה! אפשר להחליף את המייפל בסוכר?

  10. מאת עידית:

    במה ניתן להחליף את קרם הקוקוס?באיזה שומן אחר ללא קוקוס?

    • מאת אורי:

      היי, ראשית אם את חוששת מהטעם אז אל תדאגי, הוא לא מורגש. הקרם מחליף בעצם שמנת מתוקה, כך שאופציה אחרת שאני לא מתה עליה היא שמנת צמחית..

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט