מפסיקים למלא דגים, מתחילים למלא חסה. מנה ראשונה מרעננת

כפות חסה ממולאות בסלט עדשים שחורות, מנגו ואגוזי לוז

אוגוסט 28, 2014 מאת:

מנה ראשונה מפתיעה ומרעננת – אפשר לאכול את הסלט מתוך עלה החסה ואפשר ואף רצוי לגלגל אותו לרול ולאחוז ביד.

חומרים ל 4-6 מנות

1 ראש חסה אייסברג (אפשר להחליף בעלים פנימיים של חסה ערבית), שטוף
1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות, שטופות
1 מנגו גדול, בשל ומוצק, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס אגוזי לוז שבורים גס
חופן עלי נענע קצוצים גס
2 כפות שמן זית
1-2 כפות מיץ תפוזים טרי
מיץ מ-1/2 לימון או ליים
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון או ליים
מלח, פלפל שחור גרוס

+ מבשלים את העדשים: מניחים את העדשים בסיר, ממלאים בהרבה מים (לא ממליחים), מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות אך מוצקות. מסננים ומצננים.
+ מעבירים את העדשים לקערת ערבוב. מוסיפים את קוביות המנגו, אגוזי הלוז השבורים והנענע ומתבלים בשמן זית, מיץ תפוזים, מיץ לימון, קליפת לימון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים על כל צלחת הגשה עלה חסה וממלאים בכמה כפות מתערובת העדשים. מעטרים בעלי נענע שלמים.

מפסיקים למלא דגים, מתחילים למלא חסה. מנה ראשונה מרעננת

מפסיקים למלא דגים, מתחילים למלא חסה. מנה ראשונה מרעננת

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט