פרש רולס –FRESH ROLLS

ספטמבר 18, 2012 מאת:

גיא מוגרבי

פרש רולס (מנה אחות לאגרולס המטוגנים) היא אחת המנות מהמטבח האסייאתי שהכרתי פה ואני מאוד אוהב, במיוחד אני אוהב את הגרסא הויאטנמית שלה הכוללת עלה מנטה מיוחד. בגרסא הטבעונית, הפרש רולס הם בעצם ניירות אורז שעוטפים אטריות אורז עם ירקות, טופו ועשבי תיבול. את הפרש רולס מגישים בדרך כלל ליד רוטב חמאת בוטנים או רוטב חמצמץ-חריף אחר.

הפרש רולס הם חגיגה לחוש הטעם והראייה. הם צבעוניים ואסתטיים. הם מרעננים ומשביעים. והם רכים וקראנצ'ים. אבל הכי חשוב, לא צריך להיות שף על מנת להכין אותם. בקיצור, זאת מנה כמעט מושלמת.

מצרכים

–          ניירות אורז עגולים לגלגול הרולים – אלו ניירות אורז שקופים בקוטר של לפחות 15 ס"מ.
–          אטריות אורז דקות –  לשים בקערה, לכסות במים רותחים, לכסות במכסה ולסנן אחרי 10 דקות.
–          ירקות חתוכים לרצועות או מגורדים כגון: גזר, בצל ירוק, מלפפון, גמבה, אבוקדו, חסה מכל סוג שהוא ( או כמה סוגים), נבטים ועוד.
–          משהו בשרני כגון פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות, רצועות טופו אפויות, רצועות סייטן ועוד.
–          עשבי תיבול – עלי בזיליקום, עלי נענע, כוסברה.
–          טוויסט וויאטנמי שנותן קראנצ'ינס למנה: עלי אגרול מגולגלים ומטוגנים.
–          שומשום שחור/לבן.

אף אחד מהמצרכים של המילוי אינו חובה. עם הזמן תמצאו את השילובים שיותר מוצאים חן בעינכם.

אופן הגלגול

יש המון שיטות לגלגול של פרש רולס וניתן לצפות בכולם ביוטיוב. צפיתי בהרבה מהם. אם ברצונכם לעשות רולים עבים אשר לא נקרעים בקלות, מומלץ לגלגל בדרך הבאה:

לוקחים קרש חיתוך גדול.

  1. מרטיבים את נייר האורז במים חמימים תחת הברז כ 10 שניות ומניחים על קרש החיתוך – הנייר לא יהיה רך לגמרי.  מרטיבים עוד נייר אורז תחת הברז באותה צורה ומניחים אותו כששליש עד חצי ממנו מכסה את נייר האורז הקודם.
  2. עכשיו מניחים את המילוי באופן שיכסה כמעט את כל נייר האורז הראשון שהנחנו: חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, טופו/פטריות, אטריות אורז וכן הלאה.
  3. מקפלים את נייר האורז התחתון ועם האצבעות, תוחבים את המילוי מתחת לקיפול.
  4. מקפלים את שני הצדדים.
  5. ממשיכים לגלגל באופן הדוק.
  6. עד הסוף.

רוטב ג'ינג'ר-ליים

מיץ משני ליים
קליפת ליים מגורדת
1 כף סירופ מייפל או אגבה
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר בפומפיה דקה
כפית רוטב סויה או תמרי (רוטב סויה ללא גלוטן)

כוסברה קצוצה
בצל ירוק קצוץ
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
מעט מלח לפי הטעם

אופן ההכנה: לערבב היטב את הליים, המייפל, הג'ינג'ר והסויה עם מטרפה או בבלנדר, להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.

רוטב חמאת בוטנים מסורתי

¼ כוס חמאת בוטנים
½ כוס חלב סויה
½ כפית סירופ תמרינדי – או שתי כפיות מיץ לימון – או שני ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק דק.
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית רוטב סויה או תמרי
2 רצועות של פלפל גמבה (לא חובה)
פלפל אדום גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה: טוחנים הכל בבלנדר.

היצירתיות הגדולה מגיעה עם התאמות הצבעים והטעמים. החיתוך באלכסון או סתם ישר במרכז. הנה מספר תמונות לשטוף את העיניים, כבר אמרתי שזה מצטלם יפה?

Print Friendly, PDF & Email

6 תגובות לפוסט

  1. אני הגיב:

    איפה משיגים ליים? זה עבוד גם עם לימון?
    באיזה חלב סויה אמורים להשתמש? בלי סוכר? יש עצות למי שלא שותה חלב סויה? אפשר להקפיא חל"ס?

    זה המתכון שאני הכי רוצה להכין, אבל יש לי את הבעיות האלו עם הרטבים. אשמח לעצות.

    תודה.

    • אורי הגיב:

      היי אני, ליים יש בארץ רק בקיץ למיטב ידיעתי ולתקופה קצרה.. לימון יעבוד. עדיף תמיד חלב סויה ללא סוכר ומלח, כי הוא הכי נייטרלי. לדעתי אין בעיה להשתמש גם בחלב קוקוס, יכול להיות טוויסט מוצלח. לגבי הקפאה, אישית לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד. בהצלחה 😉

      • אני הגיב:

        הי
        תודה רבה על התגובה הממש מהירה.נראה לי שאני גם אחליף את המייפל בסילאן. אמור לעבוד לא?

        ושוב תודה, הבלוג שלך מדהים.

  2. יועד הגיב:

    מומלץ לערבב ברוטב במקום לימון שתי כפות סירופ רימונים, הוא חמוץ מתוק ומעולה לרבים אסייתים

  3. עמית הגיב:

    מזמן לא התרגשתי ככה מירקות 🙂 עשיתי את הרוטב ג'ינג'ר ליים וזה היה כל כך טעים, וואו!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games