קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

אוקטובר 1, 2016 מאת:

מתכון נוסף שהכנתי בתכנית "המטבחון של קובי", הפעם עם אורחת מקסימה בשם דפני ליף, שהפכה לאחרונה לטבעונית. דפני התמודדה עם פחדי המטבח שלה בהצלחה והתוצאה היתה פשוט טעימה ונהדרת. שימו לב – כדי לא לייבש את הקציצות כדאי לאחסן אותן בכלי סגור מיד לאחר ההכנה, בעודן חמות. אם לא אוכלים אותן מיד – אפשר בהחלט להקפיא, לפני או אחרי הטיגון או האפייה.

צילום: ערוץ האוכל.

סדנת בישול טבעוני טעים וצבעוני עם אורי שביט

חומרים לכ-25 קציצות.

400 גרם (כ-2 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס בורגול גס
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
5 – 4 שיני שום
2 – 1 כפות לימון כבוש
1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
שמן לטיגון

+ מכינים בורגול: אפשר להשרות את הבורגול במים רותחים במשך כ-20 דקות, כשהוא מכוסה בניילון נצמד ואפשר לבשל אותו בשפע מים רותחים ומומלחים כ-10 דקות ולסנן.
+ מחממים מחבת מעל להבה גדולה. יוצקים שמן זית ומטגנים בצל סגול קצוץ במשך כ-5 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב מעט. מסירים מהאש.
+ מסננים את העדשים ממי ההשרייה ומניחים במיכל של מעבד מזון. מוסיפים את הבצל המטוגן ויתר החומרים מלבד הבורגול ומעבדים לקבלת עיסה אחידה.
+ מעבירים את עיסת העדשים לקערה, מוסיפים בורגול מבושל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (אל תקמצו במלח כי המליחות יורדת).
+ יוצקים שמן זית למחבת רחבה כך שתיווצר שכבה רדודה. מחממים מעל להבה בינונית, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
+ למי שמעדיף לאפות: מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים נייר אפיה, מניחים עליו את הקציצות ומזלפים שמן זית מלמעלה. אופים בתנור החם כ-7 דקות להתייצבות, הופכים ואופים כ-3 דקות נוספות. מומלץ להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור למניעת התייבשות.
+ מגישים את הקציצות המוכנות עם חרדל, חזרת, פלחי לימון או מיונז טבעוני.

עוד מתכוני קציצות מעולים:
חריימה של קציצות טופו
קציצות עדשים שחורות ברוטב עגבניות
שלושה מתכונים להמבורגר טבעוני

Print Friendly

11 תגובות לפוסט

  1. graciela הגיב:

    היי אורי,
    גם בלי הלימון הכבוש יצא מעדן!!!! תודה על המתכון!!

  2. שרה אנגל הגיב:

    שאלה: למה לא מבשלים גם את העדשים קודם לשימוש? הרי הן לא בריאות בלתי מבושלות! וחוץ מזה יש גם קמח עדשים לא יותר טוב להשתמש בו במקום כל העבודה עם העדשים?

    • אורי הגיב:

      היי שרה – שאלה מעולה. ראשית אנחנו טוחנים את העדשים דק והן בהחלט מתבשלות במהלך הטיגון או האפייה. לגבי קמח עדשים – זה ייצא מרקם שונה לחלוטין, יותר כמו פנקייק או לביבה רכה מאשר קציצות. כאן הטחינה היא הרבה יותר גסה.

  3. ענת הגיב:

    האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?

  4. הדר הגיב:

    הי אורי, אם אני מורידה את הבורגול מהמתכון – האם צריך להחליף אותו במשהו אחר שימלא את אותה הפונקציה?

    • אורי הגיב:

      היי, האמת שאפשר להוריד את הבורגול אבל לדעתי זה ממש מוסיף – אפשר להוסיף במקום קינואה מבושלת או אפילו אורז עגול מלא, לאפקט דומה.

  5. איילת הגיב:

    יצא לי מעולה.סוף סוף מתכון לקציצות טוב!

  6. איריס הגיב:

    גם לי הצליח סוף סוף, אחרי כמה ניסיונות שהקציצות התפרקו בטיגון. אין סוף לגיוון התבלינים. הוספתי ממרח לימון כבוש וגם קצת קארי אדום( משחה). פטרוזיליה, כוסברה, נענע. תודה אורי!

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games