טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

קציצות שלמדתי להכין מחברתי אורלי, שגילתה לי את סוד ההדבקה ללא הדבקה, ברוטב עגבניות שיש בו בעיקר פריט אחד – המון עגבניות מכמה סוגים, שיוצרות עושר ועומק של של טעמים וגוונים.

חומרים לכ-30 קציצות

500 גרם עדשים שחורות, מושרות לפחות 12 שעות
1 זוקיני מגורד
3-4 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון

לרוטב:
4-5 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות גס (רצוי מכמה סוגים)
חופן גדול עגבניות שרי תמר, חצויות או פרוסות גס
חופן גדול של עגבניות שרי צהובות, חצויות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
שמן זית
מלח

 + מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ומניחים בו את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ. מחממים עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהעגבניות מתרככות ומפרישות מיצים. מוסיפים כוס מים, ממליחים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה.
מכינים את הקציצות: מסננים את העדשים היטב ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את השום הפרוס ומעט שמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת יציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). מעבירים לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לתערובת העדשים את הזוקיני המגורד, מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
+ מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים ומטגנים 1-2 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים כדקה נוספות. מוציאים ומעבירים לסיר עם רוטב העגבניות, בשכבה אחת.
+ ממשיכים לבשל את הקציצות ברוטב העגבניות כ-10 דקות, עד שהן סופגות את רוב הנוזלים ומתבשלות (החלק העליון נשאר פריך ושחום, מחוץ לרוטב). מגישים מיד.

קציצות טבעוניות. צילום: לני בן בשט

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 02 / 19

39 תגובות so far.

  1. מאת עפרי:

    הי אורי, האם העדשים לא עוברות בישול?

  2. מאת קארן:

    יצא מעולה!!! תודה רבה!

    • מאת שוש:

      הי אורי,

      נקרא נהדר, שתי שאלות לי:
      1. יש לי ערימה של עדשים מונבטות, מתאים למתכון זה? אם כן, לדלג על ההשריה, נכון?
      2. מעדיפה קציצות אפויות על פני מטוגנות בשלב הראשון? מה דעתך?
      תודה,
      שוש

      • מאת אורי:

        היי שוש, תודה! עדשים מונבטות כבר עברו השריה, אין צורך להשרות שוב.
        לגבי אפייה – בהחלט, רק שהן מתקבלות פחות עסיסיות. ניתן לאפות אפייה ראשונית ואז להעביר לרוטב להמשך בישול.

  3. מאת ענבל:

    היי אורי!
    נראה לך שאם אגדיל את כמות הזוקיני הקציצות עדיין לא יתפרקו?? בא לי קציצה עם קצת יותר ירק..

    • מאת אורי:

      היי ענבל, אפשר אבל הייתי טוחנת את הזוקיני המגורד יחד עם העדשים ומקפידה על טחינה ממושכת, לא גסה מדי. כמובן שהכמות צריכה להיות הגיונית..

      • מאת אולגה:

        היי אני יכולה לוותר על הזוקיני?

        • מאת אורי:

          אפשר אבל כדאי להחליף בירק אחר, עגבניה למשל. המטרה היא להוסיף עסיסיות ואווריריות, כדי שהעיסה לא תהיה יבשה ודחוסה מדי.

          • מאת שלומי:

            אני בדרך להיות טבעוני. וחשבתי שזה קשה אבל לא דווקא זה קל שחושבים על זה.
            (חוץ מדבר אחד שתמיד אירחתי בגינה על האש).
            מתכון נהדר ומומלץ. :-P

          • מאת יפעת:

            הכנתי השבוע עם סלק מגורר במקום זוקיני ויצא מעולה וצבעוני. הולך טוב עם המתכון שלך לפירה עם שמן קוקוס! ליקקנו את האצבעות :)

          • מאת אורי:

            נשמע נהדר <3

  4. מאת Tamar:

    הי אורי
    נראה משגע כתמיד.
    אפ בוחרים באפייה ראשונית על פני הטיגון-על כמה מעלות ולכמה זמן היית שמה?
    המון תודה!!!

  5. מאת מרינה:

    היי אורי, הקציצות יצאו יבשות וקשות… איפה טעיתי?
    תודה רבה
    מרינה

    • מאת אורי:

      היי, אני באמת לא יודעת.. אם עקבת אחרי ההוראות זה אמור להצליח. אלא אם העדשים עצמן היו ישנות או משהו דומה.

  6. מאת מירי בן מלכה:

    אורי שלום
    הקציצות האלה מצוינות . טעימות וקלות להכנה ותמיד מצליחות. תודה. מקווה שבקרוב אגיע לאחת הסדנאות שלך כי יש הרבה מה ללמוד ממך. תודה יקה

  7. מאת עידן:

    היי אורי,
    הכנתי לא מזמן את הקציצות, אבל לא קראתי מספיק טוב את ההוראות ולכן לא טחנתי עד לקבלת מרקם משחתי אלא עד לקיצוץ דק מאוד מאוד. בגלל זה הטעם יצא, מוזר קצת. טועמים שהעדשים לא בושלו. יש לך רעיון איך "להציל" אותן?

    תודה רבה, עידן :-D

  8. מאת ליאור:

    נטלי היקרה,
    אם העדשים מושרות לשעה-שעתיים…. כמה זה קריטי?

    • מאת אורי:

      זאת אורי :-)
      הכל תלוי בעדשים והאם התרככו מספיק בזמן הזה. אפשר לנסות להוסיף קצת מים רותחים כדי לזרז.

  9. מאת מיכאל:

    היי רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הזיקוני בטופו
    ואם כן כמה לשים ?
    אכלתי במסעדה בעבר קציצות עדשים עם טופו וזה אחד הדברים הטבעוניים הכי טעימים שאכלתי אשמח לסיוע (= :wink:

    • מאת אורי:

      נשמע לי שזה יכול לעבוד אבל לא ניסיתי את השילוב מעולם.. הייתי משתמשת ב 100-150 גרם (שליש עד חצי חבילה)

  10. מאת רני:

    האם הכוונה אכם לעדשים השחורות הפצפונות או לעדשים הירוקות כהות?
    באופן עקרוני האם גם את השחורות הקטנטנות צריך להשרות?

  11. מאת קורל-ליה:

    היי, אם בחרתי באפייה כמה זמן לאפות ועל איזה חום?

  12. מאת עידו:

    היי אורי,
    סליחה על הבורות… איך אפשר להמיר 500 גרם עדשים שחורות מונבטות לכוסות?

  13. מאת טל:

    היי אורי
    האם אפשר לעשות עם עדשים ירוקות?
    ואם לא הספקתי להשרות אותן מה את ממליצה?

    • מאת אורי:

      בעקרון כן (סליחה על התגובה המאוחרת), אם לא הספקת להשרות זאת בעיה, אפשר לזרז תהליך בהשרייה במים רותחים, אבל זה טריקי :-)

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

ככה נהנים יותר :-) צילום: רויטל טופיול

סדנת בישול טבעונית עם אורי שביט - במודיעין!

סדנת הבישול הפופולארית מתארחת במודיעין - בואו לבשל ולאכול איתי אוכל טעים ושמח על טהרת…

מסעדות טבעוניות במונטריאול. המלצות של אורי שביט

טבעונים בתפוצות: לאכול במונטריאול

ביקור לא צפוי ומרגש במונטריאול הפך למסע קולינארי טעים ומרתק. כל…

מאפים וקינוחים טבעוניים: בייקרי

המאפייה המשובחת של מפעלות רותי ומתי מציעה ליין ראשון של מיני-עוגות…

תן לו באלגנט. צילום: אסף אמברם

טבעוני על הבר: אם שותים כן טבעונים

מתכונים לקוקטיילים מעולים וגילויים מרעישים על הקשר שבין אלכוהול לזכויות בעלי…

מתכונים טבעוניים. קציצות טופו של אבי ביטון. צילום: אורי שביט

Tofu Chraime

Chraime is a spicy Moroccan casserole traditionally made with fish and vegetables, and served…

Berty's Stuffed dates

Pistachio-Stuffed Dates with Raw Tehini

This is not really a dessert, but rather a fun treat to end a meal…

Photo: Revital Topiol

Green Lentil, Zucchini and Garlic Falafel

It's very easy to make all kinds of burgers and patties with legumes – who…

shakshuka. Israeli vegan recipes

Sweet Corn Shakshouka

I paired yellow corn juice with some summer tomatoes ('Tamar' cherry tomatoes are good if…

מילא הסיגרים המפצחים הללו, נראה אתכם לא לוגמים את קרם השקדים עוד לפני שהאורחים מגיעים

סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל

סיגרים מתוקים ופריכים, קינוח טבעוני שירשים את…

שידוך נפלא בין הטמפה האגוזית והחריפה לכרוב הסגול הפריך והמתוק. עיקרית מפתיעה

"סטייק" טמפה מזוגג על תבשיל כרוב סגול ותמרים

הטעם האגוזי של הטמפה, הזיגוג המתקתק והעוקצני ותבשיל הכרוב המהביל - שילוב מנצח במנה…