טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

קציצות שלמדתי להכין מחברתי אורלי, שגילתה לי את סוד ההדבקה ללא הדבקה, ברוטב עגבניות שיש בו בעיקר פריט אחד – המון עגבניות מכמה סוגים, שיוצרות עושר ועומק של של טעמים וגוונים.

חומרים לכ-30 קציצות

500 גרם עדשים שחורות, מושרות לפחות 12 שעות
1 זוקיני מגורד
3-4 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון

לרוטב:
4-5 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות גס (רצוי מכמה סוגים)
חופן גדול עגבניות שרי תמר, חצויות או פרוסות גס
חופן גדול של עגבניות שרי צהובות, חצויות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
שמן זית
מלח

 + מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ומניחים בו את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ. מחממים עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהעגבניות מתרככות ומפרישות מיצים. מוסיפים כוס מים, ממליחים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה.
מכינים את הקציצות: מסננים את העדשים היטב ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את השום הפרוס ומעט שמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת יציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). מעבירים לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לתערובת העדשים את הזוקיני המגורד, מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
+ מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים ומטגנים 1-2 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים כדקה נוספות. מוציאים ומעבירים לסיר עם רוטב העגבניות, בשכבה אחת.
+ ממשיכים לבשל את הקציצות ברוטב העגבניות כ-10 דקות, עד שהן סופגות את רוב הנוזלים ומתבשלות (החלק העליון נשאר פריך ושחום, מחוץ לרוטב). מגישים מיד.

קציצות טבעוניות. צילום: לני בן בשט

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 02 / 19

25 תגובות so far.

  1. מאת עפרי:

    הי אורי, האם העדשים לא עוברות בישול?

  2. מאת קארן:

    יצא מעולה!!! תודה רבה!

    • מאת שוש:

      הי אורי,

      נקרא נהדר, שתי שאלות לי:
      1. יש לי ערימה של עדשים מונבטות, מתאים למתכון זה? אם כן, לדלג על ההשריה, נכון?
      2. מעדיפה קציצות אפויות על פני מטוגנות בשלב הראשון? מה דעתך?
      תודה,
      שוש

      • מאת אורי:

        היי שוש, תודה! עדשים מונבטות כבר עברו השריה, אין צורך להשרות שוב.
        לגבי אפייה – בהחלט, רק שהן מתקבלות פחות עסיסיות. ניתן לאפות אפייה ראשונית ואז להעביר לרוטב להמשך בישול.

  3. מאת ענבל:

    היי אורי!
    נראה לך שאם אגדיל את כמות הזוקיני הקציצות עדיין לא יתפרקו?? בא לי קציצה עם קצת יותר ירק..

    • מאת אורי:

      היי ענבל, אפשר אבל הייתי טוחנת את הזוקיני המגורד יחד עם העדשים ומקפידה על טחינה ממושכת, לא גסה מדי. כמובן שהכמות צריכה להיות הגיונית..

      • מאת אולגה:

        היי אני יכולה לוותר על הזוקיני?

        • מאת אורי:

          אפשר אבל כדאי להחליף בירק אחר, עגבניה למשל. המטרה היא להוסיף עסיסיות ואווריריות, כדי שהעיסה לא תהיה יבשה ודחוסה מדי.

          • מאת שלומי:

            אני בדרך להיות טבעוני. וחשבתי שזה קשה אבל לא דווקא זה קל שחושבים על זה.
            (חוץ מדבר אחד שתמיד אירחתי בגינה על האש).
            מתכון נהדר ומומלץ. :-P

          • מאת יפעת:

            הכנתי השבוע עם סלק מגורר במקום זוקיני ויצא מעולה וצבעוני. הולך טוב עם המתכון שלך לפירה עם שמן קוקוס! ליקקנו את האצבעות :)

          • מאת אורי:

            נשמע נהדר <3

  4. מאת Tamar:

    הי אורי
    נראה משגע כתמיד.
    אפ בוחרים באפייה ראשונית על פני הטיגון-על כמה מעלות ולכמה זמן היית שמה?
    המון תודה!!!

  5. מאת מרינה:

    היי אורי, הקציצות יצאו יבשות וקשות… איפה טעיתי?
    תודה רבה
    מרינה

    • מאת אורי:

      היי, אני באמת לא יודעת.. אם עקבת אחרי ההוראות זה אמור להצליח. אלא אם העדשים עצמן היו ישנות או משהו דומה.

  6. מאת מירי בן מלכה:

    אורי שלום
    הקציצות האלה מצוינות . טעימות וקלות להכנה ותמיד מצליחות. תודה. מקווה שבקרוב אגיע לאחת הסדנאות שלך כי יש הרבה מה ללמוד ממך. תודה יקה

  7. מאת עידן:

    היי אורי,
    הכנתי לא מזמן את הקציצות, אבל לא קראתי מספיק טוב את ההוראות ולכן לא טחנתי עד לקבלת מרקם משחתי אלא עד לקיצוץ דק מאוד מאוד. בגלל זה הטעם יצא, מוזר קצת. טועמים שהעדשים לא בושלו. יש לך רעיון איך "להציל" אותן?

    תודה רבה, עידן :-D

  8. מאת ליאור:

    נטלי היקרה,
    אם העדשים מושרות לשעה-שעתיים…. כמה זה קריטי?

    • מאת אורי:

      זאת אורי :-)
      הכל תלוי בעדשים והאם התרככו מספיק בזמן הזה. אפשר לנסות להוסיף קצת מים רותחים כדי לזרז.

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד…

שילוב טעמים אגוזי ועונתי נפלא. בטטה במילוי חמאת לוז

מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק

מכינים חמאת אגוזים ביתית וירוקה, שתמלא את בטנה של הבטטה…

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

סלט מרענן וטעים שאפשר בקלות להפוך לממרח לא שגרתי בטעמים…

לא רק בפסח - ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר…

סדנת בישול תאילנדית. צילום: עדי עליה

תאילנד טבעונית: סדנת בישול עם עדי עליה ואורי שביט

סדנת בישול תאי טבעוני עם עדי עליה ואורי…

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

לפצח את פסח: מלאו כיסיי באגוזים

פסח הוא רק תירוץ להכין שלל מתכונים טבעוניים מלאים…

מנה נהדרת לפסח ולכל ימות השנה. פולנטה בצ'ימיצ'ורי אגוזי

פולנטה צלויה של תירס וקשיו עם צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול ואג

קרם הקשיו העשיר מוסיף לקמח התירס מתקתקות ורכות, אותן משלים צ'ימצ'ורי אגוזי…

מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

מעורב טבעוני אדורה סטייל

תנו לשף טוב נתחי סויה יבשים והוא יעשה מהם מטעמים. מתכון למנה שתככב בקרוב בתפריט…

מעורב ירושלמי טבעוני באדורה. צילום: אבי ביטון

אבי ביטון ואורי שביט מציגים: משתה טבעוני ים תיכוני ב"אד

ערב חגיגי וטעים של מנות טבעוניות לוהטות ממטבחו של אבי ביטון, לקראת השקת מנות טבעוניות…

מיכאל ביסטרו מקומי. צילום: אורי שביט

קח מקל, קח תרמיל: אוכלים טבעוני בגליל

בניגוד לשמועות, יש אוכל טבעוני מחוץ לתל אביב. חזרתי מטיול לצפון עם 10 המלצות טעימות…