כדורי מרציפן ביתיים. צילום: אורי שביט

כדורוני מרציפן ביתיים בניחוח לימון והל

מרץ 25, 2013 מאת:


חטיפים שקדיים נפלאים וכשרים לפסח, שיכבשו גם את מי שלא מת על מרציפן. כדאי להכין יום לפני ההגשה.

חומרים ל-80 כדורים קטנים

500 גרם אבקת שקדים (רצוי טחונה טרייה)
500 גרם סוכר (אפשר סוכר קנים בהיר)
550-580 גרם מים (כן, כדאי לשקול במדויק)
חופן שקדים מרים (לא חובה, אבל הם מעצימים את הטעם המרציפני), מגורדים על פומפיה דקה
מיץ מ-1/2 לימון גדול

לציפוי:
סוכר דק
מיץ מלימון גדול
1/2 כפית הל טחון (אפשר להחליף בקינמון, זרעי שומר טחונים, קקאו וכד')

+ מניחים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מניחים למים לבעבע כדקה נוספת, כדי לוודא שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את אבקת השקדים ואת השקדים המרים המגורדים ומערבבים היטב בכף עץ מעל הלהבה הכי גבוהה.
+ ממשיכים לערבב כל העת מעל להבה גבוהה (זהירות, זה משפריץ ומאד חם!), עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה להיפרד מהדפנות וכמעט להידבק לתחתית הסיר. המטרה היא להגיע לסמיכות הכי גבוהה בלי שהתערובת תתחיל להישרף, זה יכול לקחת גם 10 דקות או יותר, תלוי בסיר ובלהבה. ממש לפני שזה קורה – מוסיפים מיץ מחצי לימון גדול ומערבבים היטב עד שכל המיץ נספג והתערובת יציבה וסמיכה, ממש כמו בצק. מעבירים מיד לקערה גדולה.
+ ממשיכים לערבב את התערובת בקערה (אימון טוב לשרירי הידיים) – הערבוב הממושך מעניק למרציפן את המרקם המוצלח שלו. מערבבים עד שהתערובת כבר כמעט קרה ומשטחים אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בערך בגובה 2 ס"מ, לא ממש דק). מניחים לה להתקרר לגמרי לטמפרטורת החדר.
+ מערבבים סוכר והל טחון בקערית. לקערית נוספת סוחטים מיץ מלימון שלם. טובלים את האצבעות במיץ הלימון ומשפשפים בו את כפות הידיים. מכדררים כדורים קטנים מתערובת המרציפן שהתקררה ומגלגלים אותם בסוכר. מניחים להתייבש בחוץ, רצוי למשך לילה. אחרי היבוש מאחסנים בקופסא מאווררת בטמפרטורת החדר.

כדורי מרציפן ביתיים. צילום: אורי שביט

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט