יום הולדת טבעוני: רימה אולברה ואורי שביט חוגגות במשתה אביבי מן הצומח

מאי 2, 2017 מאת:

כדי לאכול (ולשתות) טוב לא צריך סיבה מיוחדת, אבל הפעם יש לנו שתיים: יום הולדת חמישי כפול – של האתר טבעוניות נהנות יותר ושל מסעדת אואזיס. עתידות: יהיה טעים!!

אורי שביט ורימה אולברהתחזיקו חזק – האתר "טבעוניות נהנות יותר" חוגג חמש שנים (וקצת, אבל מי סופר) להיווסדו במשתה אביבי חגיגי, מרגש ומשמח, שכולו תענוגות החך והלב. לכבוד החגיגה חברתי לשפית המוכשרת רימה אולברה, שבמקרה או שלא חוגגת גם היא בימים אלה חמש שנים להולדת "אואזיס" שלה, אחת המסעדות היותר מוצלחות בתל אביב, לחגיגה שתימשך יומיים תמימים!

בין המנות בתפריט (שעוד יכול להשתנות):
+ סלט של רצועות זוקיני נאות עם שמן פטריות כמהין לבנות
+ פטריות מלך היער בתמצית פורצ'יני, צרובות על הגריל
+ טרטר נקטרינות עם פניני טפיוקה, שמן קפיר ליים, בזיליקום תאילנדי וצ'ילי מהגינה של רימה
+ לזניה ירקות עם "ריקוטה" טופו, בזיליקום ורוטב עגבניות
+ חציל בלאדי בטמפורה עם אורז זעפרן, עלי מנטה וריבת הל וראקי
+ ניוקטי ברוטב רומסקו של פלפלים ושמנת שקדים עם עגבניות שרי צלויות
+ סטייק טופו בציפוי שקדים ועשבי תיבול עם אצבעות פולנטה פריכות ובייבי ברוקולי
+ פנה קוטה תה ירוק (מאצ'ה) עם חלב שקדים ויסמין
+ סורבה שוקולד עם תותים מקורמלים ועוד הפתעות.

את רימה הכרתי לראשונה בראיון טלפוני שערכתי איתה לפני שנים עבור מגזין על השולחן. היא סיפרה לי בהתלהבות על תכנית הבישול חובקת העולם שלה, ואני חשתי בניצוצות עפים דרך הקו, ניצוצות שמתלקחים כששתי אוהבות אוכל אמיתיות נפגשות וחולקות את התשוקה שלהן לעולם הקולינארי המופלא והמרתק. מהטלפון עברנו למציאות, כשרימה הזמינה אותי לאחת מארוחות השף המושחתות שערכה בביתה, הרבה לפני שמישהו הגה את הקונספט של EatWith, בימים בהם אוהבי אוכל היו עולים לרגל לדירתה בפלורנטין כדי ליהנות ממעשי ידיה במטבחה הפרטי.

מאז חלפו שנים. התשוקה שלי לאוכל לא פחתה אפילו במילימטר, רק חומרי הגלם התחלפו והיום אני מתענגת על כל מה שהעניק לנו הטבע, מגוון אדיר של ירקות, פירות, דגנים, קטניות, עלים ואגוזים. ל"אואזיס" שנפתחה באותם ימים לא מיהרתי ללכת, מכיוון שתפסתי אותה תמיד כמקדש של בישול בעלי חיים, שלטבעונית גרגרנית אין מה לחפש בו. רק לאחרונה, שנים מאוחר יותר, גיליתי עד כמה היא ידידותית לטבעונים (תודה, אייל!). טעמתי, נהניתי ונוכחתי שכאשר חומרי הגלם הנהדרים מן הצומח נופלים לידיים של רימה, היא פשוט מכינה מהם מעדנים. אין במנות הטבעוניות שלה שום פשרה או ויתור, הן פשוט טעימות להפליא, כמו שאוכל צריך להיות.

מיד ידעתי שזה המקום לחגוג בו את המאורע המיוחד, בערב שכולו על טהרת הצומח. הצטרפו אלינו!

הארוחה תתקיים בימים שלישי ורביעי 23-24.5.17 החל מהשעה 19:00 ב"אואזיס", מונטיפיורי 17 תל אביב. חובה להזמין מקומות מראש בטל. 03-6206022 (אפשר גם להשאיר הודעה)
שימו לב – בתפריט שפע של מנות ללא גלוטן! (במטבח מכינים גם מנות עם גלוטן).
טווח המחירים 26-86 ₪ למנה.

נתראה בארוחה 🙂

 

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games