חגיגה צבעונית וטעימה אש. מחבת קיצית לוהטת

מחבת קיצית מהירה של ירקות עונתיים

יוני 8, 2013 מאת:
חגיגה צבעונית וטעימה אש. מחבת קיצית לוהטת

חגיגה צבעונית וטעימה אש. מחבת קיצית לוהטת

מזג האוויר לא ממש מאפשר לשהות יותר מדי זמן במטבח, אבל זה לא אומר שאנחנו לא רעבים. הנה פתרון מאולתר וזריז לארוחה עונתית נהדרת

החודש חזרתי לערוך סדנאות בישול קבוצתיות ופרטיות שמבוססות על המתכונים הפרטיים שלי, אחרי סדרת סדנאות של טעמים נפלאים שהגיעו לכאן מן המזרח הרחוק. התוצאה המיידית היא שהמקרר שלי מתמלא כל העת בירקות, עשבי תיבול ופירות טריים, שאני מלקטת בשוק כחלק מההכנות והחומרים לסדנאות. השבוע חזרתי מסדנה נוספת עם כמה ירקות שנשארו בעגלה, עייפה, מתה מחום ומאד רעבה. הסתכלתי על העגבניות והזוקיני, הם הסתכלו עלי בחזרה, ופצחנו יחד בריקוד מחבת סוער וטעים ביותר. במקצה השני (שלא מופיע בצילום) הצטרף גם תירס טרי לחגיגה. נסו ותיהנו יותר 🙂

תבשיל ירקות מהיר וקיצי
אנחנו אכלנו את התבשיל הפיקנטי והצבעוני הזה על אורז עגול מלא. אחת הארוחות הקיציות הנפלאות!

חומרים ל 4 מנות

4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
2-3 קישואי זוקיני, חתוכים לקוביות
חופן גדול של שעועית רחבה, פרוסה לרצועות
1 קלח תירס טרי
3-4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
כמה שרוצים מתוך התבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פפריקה מעושנת, כורכום
כ-1 כוס מי ברז
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ בעזרת סכין מגלפים את קלח התירס מכל צדדיו, כך שיתקבלו "פרוסות" גרגירים (לא נורא אם הן מתפרקות).
+ מחממים שמן זית במחבת גדולה או בסיר רחב. מאדים את הבצל הירוק והצ'ילי תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
+ מוסיפים את קוביות העגבניות וקוביות הזוקיני וממשיכים לאדות-לערבב כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את רצועות השעועית, התירס ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים בפפריקות (אם מוסיפים מעושנת – אז ממש מעט, כי היא שתלטנית), כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים כוס מים, מערבבים מעט ומניחים להתבשל 5-10 דקות, עד שהירקות מתרככים ורוב הנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהתבשיל על צלחת אורז לבן או מלא, פתיתים, גריסים או פסטה, מעטרים בפטרוזיליה טרייה ומגישים.

מדריך מסעדות טבעוניות

על אורז עגול מלא או אפילו על פסטה. קיץ טעים

על אורז עגול מלא או אפילו על פסטה. קיץ טעים

Print Friendly

8 תגובות לפוסט

  1. מאת אירית:

    נהדר.
    זה דיאטטי.
    זה יפה ובטח יהיה גם טעים.
    כן ירבו מתכונים כאלו.
    כצמחונית 30 שנה וטבעונית זמן קצר
    ויתור על מוצרי החלב וביצים גורם לי כל הזמן לחפש מתכונים דלי קלוריות.

  2. מאת אנה:

    כדאי להוסיף לתבשיל קטניה כלשהי – שעועית ירוקה היא ירק, לא קטניה.

  3. מאת תמי:

    הי אני בדיוק באמצע הבישול ואשמח לדעת אם אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה…תודה! :))

  4. מאת מעיין:

    הי אורי, אתמול חיפשתי מתכון מהיר ובריא, הכנתי את המתכון הזה ויצא ממש מעולה! תודה רבה לך, הוא נכנס לרשימת המתכונים המועדפים. הוספתי גם גרגרי חומוס שהשתלבו מעולה

  5. מאת טלי:

    כמה פשוט, ככה טעים!
    משתמשת המון במתכונים שלך ותמיד מרוצה.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט