חריימה של קציצות טופו

96 תגובות לפוסט

  1. בוב הגיב:

    שלום!
    הכנתי את זה היום (לקח לי בערך שעתיים, הדבר הכי רציני שבישלתי עד היום), אבל הייתה לי בעיה. הרוטב יצא ממש טוב בשלב מסויים, אבל דווקא החלק שבא להחליף את החי לא יצא טוב. הקציצות לא החזיקו. החזיקו בקושי את הכניסה לתנור, ואת הבישול לא הצליחו לעבור, התפרקו כולן לעיסה של טופו. איך מונעים מהן להתפרק?
    והאם סייטן בשרני יותר? זו פעם ראשונה שבישלתי עם טופו, ואני לא אוהב את הטעם שלו.

    תודה רבה

    • אורי הגיב:

      היי בוב, ככל הנראה משהו בדרך לא עבד כמו שצריך – הטופו צריך להיטחן למשחה ממש, צריך להוסיף מספיק פירורי לחם כדי שיתמצק וגם לאפות קצת יותר אם צריך. אלה קציצות מאד מוצלחות, אין סיבה שיתפרקו, רק להיות טיפה יותר קשובים. לגבי טופו – לטעמי מדובר בחומר גלם פלאי שצריך קצת להתנסות בעבודה איתו כדי להוציא ממנו את המיטב. סייטן אמנם בשרני יותר אבל אני מעדיפה טופו, עניין של טעם 🙂

    • אלה הגיב:

      מרגישה חובה להגיב פה לאור כל תגובות "הקציצות מתפרקות" – אל תפחדו!
      הכנתי כבר המון המון המון פעמים את המתכון הזה. אלו הן הקציצות המושלמות! כמו עננים צפים ברוטב. והמתכון מדוייק להפליא. תודה רבה!

      • תהילה הגיב:

        הכנתי כבר 3 פעמים, מתכון מעולה!! באמת!
        מקפידה להשאיר את הקציצות בתנור קצת יותר כדי שלא יתפרקו בבישול (5-10 דק' יותר מהכתוב) ובאופן כללי דואגת לשמור עליהן עד שמגיעות לצלחת…. אח"כ לא לוקחת אחריות 😁
        בהצלחה לכולם 🙂

    • ליזי הגיב:

      היי אורי,
      האם אפשר להחליף את הטופו בשבבי סוייה טחונים?

    • רעות הגיב:

      הי אורי, תודה על המתכון!
      האם אפשר להמיר את פירורי הלחם לקמח מצה? או לעבוד קשה ולפורר מצה לפירורים?
      מאוד רוצה את המנה לפסח!!

  2. חן הגיב:

    הי אורי, האם שורד הקפאה והפשרה?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      בהחלט – אך הייתי מקפיאה את הקציצות האפויות בנפרד ואת הרוטב בנפרד.

      • טל הגיב:

        חייבת להגיד שהקפאתי נגלה אחת של קציצות שלפני ההקפאה היו יציבות ומעולות גם בתוך הרוטב, אבל אחרי הקפאה והפשרה נטו להתפרק הרבה יותר מדי בקלות ברוטב.

  3. ענת מאיר הגיב:

    רוצה לנסות, יש לך רעיון מה לשים במקום פירורי לחם? חשבתי על קמח חומוס.

    • אורי הגיב:

      אפשרי, רק קחי בחשבון שהמרקם יהיה הרבה יותר דחוס ופחות אוורירי.

      • דבורה הגיב:

        האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בסובין קוואקר או קוואקר דק? או שילוב של קוואקר דק וקמח עדשים?

        • אורי הגיב:

          לא ניסיתי אבל אני בטוחה שכן.

          • דבורה הגיב:

            בדיוק הכנתי היום, החלפתי את פירורי הלחם בסובין קוואקר וקמח חומוס. יצא נימוח ולא התפרק. מתכון מבריק!

    • Mika agmon הגיב:

      מעולה. החלפתי את פירורי הלחם ]בגלל רגישות לגלוטן[ באבקת שקדים. מצריך יותר זמן אפייה . למניעת התפוררות הוספתי חצי כוס אגוזי מלך. מה להגיד לכם? טעם גן עדן להתעלף. הגשתי עם קינואה שחורה. כדאי לנסות

  4. מיכל הגיב:

    היי אורי,
    האם אפשר להשתמש בטופו משי במקום לטחון את הטופו? אין לי מעבד מזון…

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שהמרקם שלו יהיה רך מדי.. אולי אם תוסיפי כמות משמעותית יותר של פירורי לחם כדי לגבש את הקציצות

  5. טל הגיב:

    מתכון מעולה!!!
    תודה רבה

  6. מיכל הגיב:

    הי…
    יש לי "טופו משי" מהסטנד של האוכל האסיאתי
    מעולם לא השתמשתי בסוג הזה
    האם זה תופס?

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שהטופו הזה יהיה רך מדי ולא יתייצב.. למרות שהוא נפלא

      • שרית הגיב:

        מתכון טעים ממש שעובד כל פעם, לשומרי משקל: שילשתי את כמות הגזר והגמבה, הוספתי עוד שתי שיני שום והוספתי להם עוד כפית פפריקה לרוטב. לרוטב ולקציצות השתמשתי בחצי מכמות השמן זית במתכון. הורדתי בשליש מכמות הכמון במתכון כי אני פחות אוהבת.

  7. יעל הגיב:

    וווואו מעולה!!!

    החשש היחיד שלי, הוא להשאיר את הקציצות בתוך הרוטב, אם לא אוכלים מיד.
    הן ירככו ויתפרקו לדעתך?

    • אורי הגיב:

      הפתרון במקרה של הכנה מראש הוא לאפות את הקציצות ולבשל את הרוטב ורק לקראת ההגשה לאחד ולחמם מחדש, רק כדי להיות בטוחה 🙂

    • גיא הגיב:

      אני משאיר אפילו לילה על הפלטה וזה לא מתפרק. רק שם יותר פירורי לחם ןאופה יותר זמן

  8. מיכל רביב הגיב:

    הי אורי!
    זכיתי השבוע להיות בסדנת הקינוחים והיה כיף אמיתי.
    במה אני יכולה להמיר את פרורי הלחם שיצא ללא גלוטן והאם ניתר להמיר את פרורי הלחם בכף קמח מלא?
    תודה ושבת שלום! 😀

  9. דנה הגיב:

    היי אורי!
    באיזה טופו את משתמשת למתכון?

  10. ענבל הגיב:

    הקציצות נפלאות!
    אני השתמשתי ב 4 כפות של קמח שיבולת שועל והוספתי קישוא ותפו"א מגורד,אפיתי כחצי שעה והן יצאו עסיסיות וטעימות בטירוף!
    תודה!
    כן ירבו מתכונים כאלו!

  11. הדר הגיב:

    הי אורי, קציציות מעולות. דוקא עם הרוטב לא דייקתי.
    פעם אחת יצא לי מצומצם מדי ובפעם הבא עם המון נוזלים.
    לא כתוב לגבי סיר פתוח או סגור. האם לבשל כשהסיר פתוח?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, האמת שזה תלוי בך אם את רוצה רוטב סמיך או נוזלי יותר, אפשר גם וגם ואפשר לפתוח את הסיר באמצע. אני אישית לא הייתי מכסה, ואם יוצא מצומצם תמיד אפשר להוסיף מעט מים.

  12. הי אורי הגיב:

    הי אורי, מה אם נחליף את הטופו בטחון מן הצומח?

    • אורי הגיב:

      היי, זה לא יעבוד לצערי. יהיה צורך בעוד חומר שיגבש את התערובת, כמו קמח (רגיל, חומוס, עדשים, שיבולת שועל וכדומה).

  13. עדן הגיב:

    אני לא מבינה איך הקציצות התפרקו לכם… הייתי צריכה לשטוף ידיים כל כמה קציצות מרוב שהן היו דביקות… ועשיתי בול לפי המתכון של אורי

    🙂
    תודה אורי

  14. קרן הגיב:

    סליחה על הבורות… כמה קציצות יוצאות מזה? 4 מנות זה אומר 4 קציצות?

  15. גלי הגיב:

    היי,
    במה אפשר להשתמש במקום הכוסברה? פטרוזיליה יתאים? חוששת מהמרירות…
    בזיליקום?

  16. הודיה הגיב:

    הקציצות מעולות גם בפני עצמן

  17. Jenka הגיב:

    הכנתי השבוע ויצאו כל כך מעולות שהופתעתי מעצמי! הקציצות בכלל לא התפרקו, כשטחנתי טופו במעבד מזון הוספתי טיפה מים בסוף וזה יצר מרקם קרמי אחיד, אולי זו הסיבה.

  18. בן הגיב:

    היי אורי, לקראת הסדר כבר כל המשפחה מתרגשת לקראת החריימה שלי (שלך) ופתאום קלטתי שהמרכיב המדביק הוא פירורי לחם….! לדעתך פירורי מצה של שניצל יעבוד? או רעיון יצירתי אחר?

  19. יעל הגיב:

    מהמם!
    למי שמקפיד, אפשר לוותר על רוב השמן.
    השתמשתי ב-2 כפות שמן לקציצות (ויתרתי על הזילוף מעל הקציצות) וכף שמן לרוטב. אם לא ממליחים בהגזמה מתקבל טעם מתקתק.

  20. אבנר הגיב:

    הכנתי היום, יצא נחמד ולא יותר. הרוטב סבבה (חריף…) אבל הקציצות יצאו קצת חסרות טעם, ממליץ להיות נדיבים יותר בתיבול שלהן.

  21. יואב הגיב:

    היי אורי
    סה"כ יצא מאכל טעים, אבל אני גם מתחבר לבעיה שהטופו מתפרק (גם באפייה לא הצליח להחזיק צורה של כדור אלא הפך למעיין קציצה, ובבישול הייתי צריך להזהר מאוד שלא יתפרק), מה גם שהרוטב היה יותר בכיוון של מרק (ליטר מים?)
    רציתי לשאול, באיזה סוג טופו השתמשת? הקשה יותר או הרך יותר?
    עוד שאלה, הרוטב אמור לצאת כמו שיצא?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי יואב, לי הקציצות האלה אף פעם לא התפרקו.. נראה לי שיש לפעמים הבדלים במידת העסיסיות של הטופו או במידת ספיגת הלחות של פירורי הלחם.. ממליצה לאפות קצת יותר ולהוסיף קצת יותר פירורים – זה מצליח! תמיד בטופו קשה (שיהיה משחה גסה) ולא טופו רך שהוא נוזלי מדי. לגבי הרוטב – גם אותו עשיתי כמו במתכון ויצא מוצלח לטעמי, אבל בהחלט ניתן להפחית את כמות הנוזלים לחצי ליטר ועדיין יהיה נהדר.

  22. יעל הגיב:

    מכינה פעם שנייה ויצא כל כך טוב! כדי שהקציצות לא יתפרקו השארתי אותן יותר זמן בתנור. לא היה אכפת לי כמעט ליבש אותן, כי במילא ייכנסו לרוטב… בקיצור מתכון מומלץ!! וגם, ערבבתי בין כוסברה, פטרוזיליה ושמיר. וסחטתי לימון בסוף הבישול… מאוד מאוד טעים ומפנק גם ביום למחרת…

  23. עמית הגיב:

    וואו, החריימה יצא א-לי-פות!!! תודה על המתכון המעולה!
    (אני בדיוק מסיימת את השאריות של אתמול תוך כדי כתיבה 🙂 )

  24. טליה הגיב:

    טוב, וואו!! יצא מ-ע-ו-ל-ה!!
    גם אני אפיתי את הקציצות יותר עד שהרגשתי שהן יציבות מספיק. מושלם עם קוסקוס…
    ללא ספק הולך לככב אצלנו.
    תודה רבה!!

  25. אריק הגיב:

    הכנתי שבוע שעבר, מתכון מדהים ומדוייק

  26. שיפי הגיב:

    מתכון מעולה! תודה רבה!!
    בפעמים האחרונות עשיתי עם סייטן (חלבון חיטה) במקום טופו, ויצא עוד יותר טוב (וכנראה גם בריא יותר). ממליצה בחום!

  27. אביה הגיב:

    הקציצות יצאו מעולותתתתתתת
    האם אפשר להקפיא אותן ללא הרוטב?

    • אורי הגיב:

      אפשר 🙂

      • נועה הגיב:

        היי אורי, הכנסתי את כל הקציצות לסיר הרוטב. האם אפשר לאחסן כך במקרר? האם עדיף להפריד בין הקציצות לרוטב או שזה לא משנה בשלב זה?

        • אורי הגיב:

          היי, בשלב הזה כן, אין טעם להוציא אותן מהרוטב. להבא, רצוי לאחסן בנפרד מראש את הקציצות האפויות והרוטב ולאחד בבישול לפני ההגשה.

  28. אלה הגיב:

    אני הוספתי לקיציצות גם קישוא ואגוזי מלך. ממש שידרג 🙂 ממליצה

  29. חגית הגיב:

    מתכון מנצח!!!

  30. שירן הגיב:

    טעים טעים טעים!!! 🙂
    אני רק מתחילה בניסויים בשלב הזה, פעם שנייה מבשלת עם טופו..

    אמא שלי ממש אהבה..
    וידיד שלי בא ללמוד איתי למבחן, שונא טופו, בסוף אכל גם.
    מכתירה את המתכון כהצלחה D:

    מה שכן, שמתי קצת יותר גזר ושום..
    וטיפה קמח כדי להסמיך את הנוזלים..

    טעים בטירוף באמת 🙂
    תודה רבה על המתכון.

  31. משה נ. הגיב:

    שלום, האם אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות? תודה

  32. סער הגיב:

    אהלן, הכנתי את התערובת לקציצות ובסוף אני מעוניין להגיש את המנה רק בשישי (עוד יומיים)
    מה הדרך שבה זה יצא הכי טרי? האם לאפות עכשיו ולהכניס למקרר, או להכניס למקרר ולאפות עוד יומיים?

  33. טל הגיב:

    ווואווווו!!!!!
    ייצא מושלם!!!
    הוספתי קצת יותר תבלינים וקצת יותר חריף.
    מהמנה אכלנו שתי טבעוניות, אבל בנוסף חמישה אנשים לא טבעונים בעליל.
    כשאחד מהם לא יידע שזה טופו (הוא קצת אנטי לכל מה שקשור לטבעונות) הוא לא עלה זה ואפילו נהנה מהמנה?
    תודהההההה רבה, המתכון הולך לככב גם בשולחן ראש השנה.
    חג שמח ושנה טובה.
    (ולא , הקציצות ממש לא התפרקו)

  34. איילת הגיב:

    היי אורי, מתכון מושלם!
    אני הכפלתי את הכמות כי הכנתי את זה כ"סיר החריימה" לארוחת החג ל- 17 איש… ונחשי מה?
    זה הסיר היחיד שחוסל!! 🙂 ורק הבת שלי טבעונית………..
    הקציצות לא מתפרקות בכלל, צריך פשוט לעקוב אחרי המתכון בדיוק – אני השקעתי בטחינה במעבד מזון ממש עד שנראה כמו חומוס. מבחינת התיבול שיחקתי בטעמים.
    תודה רבה ושנה טובה!

  35. אור הגיב:

    אחלה רעיון
    אבל…כל קשר בין הרוטב לבין חריימה הוא מקרי בהחלט. וחריימה הוא לא מאכל מרוקאי, אלא טריפוליטאי.

  36. רוני הגיב:

    ואווו יצא מהמם!!! תודה, מתכון נהדר!

  37. סילבי הגיב:

    היי אורי,
    היית טוחנת אצה עם הטופו והתבלינים?
    היית מוסיפה אצה לכל מה שמהווה בסיס מתחת לקציצות החריימה?
    אני רוצה לקרב אנשים אוכלי דגים, ע"י כך שלחריימה הזה יהיה טעם וריח שמזכירים ים.

    • אורי שביט הגיב:

      היי סילבי, לא הייתי מוסיפה לרוטב, רק לתערובת של הטופו.

      • דנה הגיב:

        היי אורי, הכנתי את הקציצות פעם אחת ויצא נהדר! בפעם השנייה השתמשתי בטופו של ליב והוא פשוט סרב להפוך למרקם של משחה לא משנה מה ניסיתי. כמו שציפיתי, הקציצות יצאו כמו פירורים ולא הצליחו להתגבש. עם איזה טופו את מכינה? (שם של חברה)
        דנה

        • אורי שביט הגיב:

          היי דנה, עניתי לך בתגובה השניה – בגדול כל טופו קשה אמור להתאים 🙂 אני משתמשת בויילר ותנובה בדרך כלל, אבל לרוב קונה פשוט מה שמוצאת.

  38. דניאלה הגיב:

    יצא מאד טעים אבל לצערי גם אצלי כשהכנסתי לרוטב, הקציצות התפרקו. אנסה להשתמש בטיפים שלך בפעם הבאה. הילדים שלי ליקקו את האצבעות וזה הישג רציני

    • אורי שביט הגיב:

      איזה כיף שאהבו!! בפעם הבאה לאפות קצת יותר ו/או קצת יותר פירורי לחם. יש הבדלים בין תנורים ובין סוגי טופו.. בהצלחה!!

  39. מורן הגיב:

    היי אורי,

    ניראה לי הבנתי למה ישנן תלונות על קציצות מתפרקות. אם הבנתי נכון, התכוונת לטחון *רק* את הטופו במעבד מזון ואת שאר החומרים – בצל ופטרוזיליה לקצוץ ולערבב עם המסה של הטופו. ככה הקציצות סופר יציבות ודביקות. אחרת, אם מכניסים את הבצל והפטרוזיליה יחד עם הטופו למעבד, המים שלהם מדללים את המסה.

    עם זאת, כדי שיהיה אחיד כן הכנסתי את התבלינים למעבד יחד עם הטופו :שן שום כתושה, שמן זית, כמון, פפריקה מתוקה ומלח.

    • אורי שביט הגיב:

      היי מורן, יש הגיון במה שאת כותבת אבל אני מכינה סוגים דומים של קציצות בהן אני כן טוחנת יחד את הרכיבים. אני חושבת שיש כמה הסברים – טחינה לא מלאה שמשאירה תערובת פירורית, מעט מדי פירורי לחם ביחס לרטיבות של הטופו שיכולה להשתנות ואפייה קצרה מדי או בטמפרטורה נמוכה מדי. לראייה – זה מתכון שהוכן ומוכן בהצלחה על ידי אלפי גולשים! ככה שלרוב הוא בהחלט מצליח 🙂

  40. דותן הגיב:

    עשיתי כבר כמה פעמים את הקציצות האלה – הן מושלמות!
    אחד הדברים היותר מוצלחים שהכנתי
    אני אפילו לא שם אותן ברוטב, פשוט מנשנש ככה

  41. שירן הגיב:

    המתכון הזה פשוט מושלם!!!!! מכינה באופן קבוע וכולם טורפים.
    תודה

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |