פלאי פולנטה

13 תגובות לפוסט

  1. יונתן הגיב:

    מעולה ממש

    הייתי עושה טיפה יותר תירסים כדי שיחזיק יותר

    מנה ראשונה שמיימית

  2. אורנה הגיב:

    המתכונים שלך נפלאים, מככבים בבית שלי, אז תודה לך 🙂
    במה היית מחליפה את השומר?(אצלנו במשפחה כולם ללא יוצא מהכלל, לא אוהבים טעם של שומר/ליקריץ)

    • אורי הגיב:

      תודה רבה 🙂
      את השומר אפשר להחליף למשל בסלק, בצל, גזר, פלחי זוקיני, פטריות – כל אחד מהם והצלייה שתעשה לו טוב.. אגב שומר צלוי כמעט ואין לו את הטעם האניסי, הוא מתקתק ממש 🙂

      • אפרת הגיב:

        שומר זה נהדר רק ששומר גדל בחורף ותירס בקיץ…אז איך אפשר להפגיש אותם? אולי בתל אביב הם נפגשים…אצלי בגן ירק הם לא 🙂

        • אורי הגיב:

          אני מניחה שתפסתי אותם ברגע המפגש של האביב ותחילת התירסים הצעירים. אפשר להסתפק בעגבניות צלויות או להחליף בסלק, פטריות או כל ירק אחר שמתחשק.

  3. ענבל הגיב:

    חילוץ תוכן גרגירי התירס ממש קשה לי! זה מצליח אבל אני צריכה לעשות הפסקה של 5 דקות לאחר כל קלח כדי שהיד תפסיק לכאוב.. אם אבשל את הקלחים קודם זה יצא בקלות רבה יותר??

    • אורי הגיב:

      היי ענבל, ממש אין צורך לבשל.. אמנם צריך להפעיל מעט כח, אבל זה לא אמור להיות כל כך קשה.

  4. ענבר הגיב:

    הכנתי את הפולנטה הטריה עם חלב קוקוס (כתחליף לשמנת).
    הסיכום שלי הוא שחילוץ בשר התירס היה מעצבן, אבל המשפחה התלהבה ביותר. כולם נמרחו ורוצים את זה שוב.
    תודה על הרעיון!

  5. אתי הגיב:

    יש אפשרות להשתמש בתירס מקופסא?
    או שזה לא עם סימן ! 😥

    • אורי הגיב:

      שמעי.. זה לא באמת אותו הדבר אבל אפשר לטחון גרגירי תירס, אני מעדיפה מופשרים מאשר קופסא, הם לטעמי יותר מדי מתוקים.

  6. גילי הגיב:

    הי תודה על המתכון שנראה מעולה! אם אין לי תירס טרי, בכמה כוסות תירס מופשר היית משתמשת?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |