סניקרס טבעוני. צילום: אורי שביט

סניקרס טבעוני

ינואר 22, 2013 מאת:

אחרי שראיתי איך מכינים הבנתי שהמתכון ממש פשוט. רק תקפידו על המרכיבים והכללים:

  • כדאי להצטייד בשפכטל שיעזור לנקות ולהיפטר מעודפי השוקולד, או לפחות בסכין מריחה גדולה.
  • הכינו מגש שקעים גמיש (מסיליקון) – כזה של פרלינים או אפילו של קוביות קרח.
  • חשוב שחמאת הבוטנים תהיה מהסוג המוקשה, עם שבבים, לא רכה מדי ולא מתוקה מדי. דור משתמש בזאת של "תומר", אפשר גם להכין חמאת בוטנים ביתית ממש בקלות. לידיעתכם, הטבעית שיש בחנויות לא מוצלחת מבחינת המרקם.
  • אל תתפתו להשקיע בסירופ מייפל אמיתי – למתכון הזה צריך סירופ בטעם מייפל!
  • כדאי ורצוי להכין יחד עם הילדים.

חומרים ל-20 אצבעות (או 40 פרלינים)

300 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ או במטבעות
כ-500 גרם חמאת בוטנים ממותקת מעט, עם שברי בוטנים
150 מ"ל (כ-3/4 כוס) סירופ בטעם מייפל

מכינים את המילוי: מערבבים נמרצות את חמאת הבוטנים וסירופ המייפל בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים למקרר ל 20-30 דקות להתייצבות והתמצקות. את התערובת הזאת ניתן להכין מראש, היא תישמר עד 4 ימים במקרר.
מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים מים בסיר להמסה בשיטת "בן מארי". מניחים מעל הסיר קערה ובה שברי או מטבעות השוקולד. מערבבים מדי פעם עד שכל השוקולד נמס.
+ מניחים את תבנית הסיליקון על גבי משטח עבודה (רצוי להרטיב מעט את המשטח ולרפד בנייר אפייה, כדי להימנע מלכלוך) ויוצקים לשקעים את השוקולד המומס. הופכים את התבנית חזרה לקערה ומניחים לשאריות השוקולד לזלוג ממנה – המטרה היא שכל שקע בתבנית יהיה "משומן" בשכבת שוקולד דקה על כל הדפנות. אם רואים "חורים" זה הזמן לסתום אותם בעזרת האצבעות. את השוקולד שזלג מהשקעים מנקים בעזרת השפכטל בחזרה לתוך הקערה.
+ מניחים את התבנית על מגש ומכניסים למקפיא ל-20 דקות עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה בחזרה. את השוקולד שנותר בקערה לא נותנים לילדים ללקק! מחזירים לבן מארי (מניחים מעל סיר האדים), נחזור אליו בהמשך.
+ מוציאים מהמקרר והמקפיא את המילוי ואת תבנית השוקולד. מוודאים שלא נוצרו "חורים" בציפוי השוקולד ואם יש צורך, ממלאים בעזרת האצבע במעט שוקולד מומס שנשאר (הקור ימצק אותו מיד).
ממלאים את החטיפים: מכינים ממילוי הבוטנים כדורונים בגודל הדרוש למילוי השקעים (אם התערובת מתרככת מדי אפשר להרטיב את כפות הידיים). מניחים כל כדורון בשקע שוקולד, לוחצים בעדינות ומיישרים עד שהשקע מתמלא. ממשיכים כך עם יתרת השקעים ולבסוף מיישרים את כולם בעזרת השפכטל.
+ יוצקים על גבי מילוי הבוטנים את שארית השוקולד המומס, עד שכל השקעים מכוסים בשכבת שוקולד. מיישרים ומסירים שאריות בעזרת השפכטל.
+ מכניסים את התבנית למקפיא לפחות למשך חצי שעה, רצוי לכמה שעות. למי שמעדיף את החטיף קר ולא קפוא – ניתן להכניס למשך כמה שעות למקרר. מחלצים את החטיפים מהתבנית הגמישה, אוכלים ונהנים.

אהההההההההההה! הדבר האמיתי

אהההההההההההה! הדבר האמיתי

Print Friendly

25 תגובות לפוסט

  1. מאת עדי:

    יצא פשוט מצויין! ממש טעם של סניקרס. מה שהיה מצחיק זה שטעמתי את זה לפני שזה נכנס למקפיא וזה היה חביב אבל לא טעים במיוחד. אחרי הקפאה זה פשוט מעולה! תודה רבה 😉

    • מאת moshe:

      כל כך נכון!! צריך לתת לסניקרס את הזמן שלו במקפיא.

      התוצאה הסופית יצאה לי בסה"כ טובה. הכנתי בפעם הראשונה חמאת בוטנים לבד (למישהו יש דרך קלה יותר להוציא את הקליפות של הבוטנים ולא אחד אחד?). חטאתי קצת מבחינת הממתיק כי הוספתי טיפונת דבש מפני שלא ידעתי איזה ממתיק אחר להוסף לחמאת הבוטנים. קניתי תבנית סיליקון וניסיתי ליצור את קוביות השוקולד אבל אני לא יודע למה הסתבכתי קצת. שמתי את השוקולד בבן מארי, חיכיתי שימס אבל הוא לא נמס למצב נוזלי כמו שמן למשל. היה לי קשה לנקות את השוקולד מתוך התבנית.
      יש לכם אולי עצה בשבילי?

      • מאת אורי:

        היי משה, יכול להיות שהשוקולד לא היה במצב טוב כל כך? עמד הרבה זמן, היה במקום חם? כי עקרונית אין סיבה אם השוקולד טוב שהוא לא יימס היטב.. לגבי ממתיק – יש מייפל במתכון שהכי טוב להשתמש בו לטעמי ויש גם סילאן או סירופ אגבה. קילוף בוטנים – הכי טוב אחרי הקליה לגלגל בין כפות הידיים ולטעמי לא נורא אם נשארות קצת קליפות 🙂

        • מאת moshe:

          השוקולד היה במצב טוב, יכול להיות שככה זה אמור להיות. השוקולד היה נוזלי אבל הוא לא היה נוזלי כמו שמן.

          לגבי הסירופ היה לי בלבול קטן אבל עכשיו הבנתי שהמייפל משמש כממתיק.

  2. מאת חני:

    עצה למשה 🙂
    אפשר להכניס את הבוטנים לקופסא שנסגרת היטב ולשקשק 🙂
    הקליפות ברובן מתקלפות ומה שלא, יותר קל להסיר עם האצבעות

    ולגבי השוקולד, בשיטת ההמסה של "בן מארי" הכלל הכי חשוב הוא שהמים שבסיר לא יגעו בקערה שהשוקולד בתוכה. השוקולד מומס אך ורק מהאדים.
    אם המים נוגעים בקערה השוקולד מתקשה ומתבשל. ואז הוא לא חוזר לאותו המצב יותר…
    בהצלחה בפעם השנייה 🙂

    • מאת moshe:

      תודה רבה חני על הטיפ 🙂
      את האמת אני אף לא התעסקתי עם שוקולד אבל נדמה לי שהמים לא נגעו בסיר של השוקולד. פעם הבאה אולי אני אנסה להפחית במים.

  3. מאת הדר:

    הי אורי,

    הכנתי את הסניקרס בתור קינוח לארוחת ערב טבעונית עם חברים.. יצא פשוט מעולה!!! מתכון ממש קל וכיפי להכנה. אני השתמשתי בתבנית קרח מסיליקון בצורה של כמו קרמואים קטנים אז זה גם נראה מיוחד וכולם ממש התלהבו 🙂 😀

  4. מאת מיכל:

    האם ניתן להכין כמה ימים מראש ולהשאיר בהקפאה עד אז?
    יופי של אתר – כל הכבוד והמון תודה!!!

  5. מאת עפרי:

    הכנתי היום לכבוד ערב חג שני וגנבתי אחד לפני שהערב יגיע, יצא מדהים!! נורא התגעגעתי לסניקרס וזה לגמרי אותו טעם אם לא יותר טוב 🙂 חג שמח !

  6. מאת דליה:

    המון זמן רציתי להכין וסופסוף הכנתי!
    יצא מדהים ובהחלט יותר טוב ממה שאני זוכרת את הסניקרס הקנוי.
    שמחתי כל כך לראות את הבנות הטבעוניות שלי מתלהבות כי לא מכירות את הטעם של כל הממתקים הקנויים.
    עכשיו על הכוונת – ה"באונטי"…

    תודה על בלוג נהדר!

  7. מאת מאיה:

    הי, קודם כל תודה על המתכון הנהדר, אמנם אני לא טבעונית וגם לא קרובה להיות צמחונית, אבל תמיד מחפשת מתכוני קינוחים פרווה לבעלי שומר הכשרות…
    בכל מקרה- הכנתי היום לארוחת שישי בתבנית סיליקון לפרלינים, קצת עבודה ולכלוך הקטע של ריקון השקעים אבל שווה כל רגע! כולם התלהבו- גם מהטעם וגם מהמראה..
    לא נעים לי להרוס פה לכולם, כנראה שמזמן באמת לא אכלתם סניקרס. אמנם זה עם בוטנים, אבל כשזה עגול זה ממש כמו Reese's Pieces רק בלי שוקולד החלב המגעיל של הרשי'ס סביבו… בכל מקרה טעים בטירוף ומומלץ בחום!

  8. מאת הדס:

    כמה שאלות הבהרבה:
    מה זה סירופ בטעם מייפל? הכוונה לסירופ של אפיכל?
    למה לא להשתמש במייפל אמיתי?
    ולמה אי אפשר חמאת בוטנים טבעית?
    תודדה רבה

    • מאת אורי:

      היי הדס, הכל אפשרי אלא שהבעיה נעוצה בעיקר במרקם. אני מכירה אנשים שהכינו עם מייפל טבעי – הבעיה איתו שהוא הרבה יותר נוזלי ופחות מתוק. כנ"ל לגבי חמאת הבוטנים הטבעית שהיא נוזלית. אני הכנתי חמאת בוטנים בבית (הכי קל בעולם) וכך היתה לי חמאה טבעית ומוצקה, כי יכולתי לשלוט על המרקם שלה. הרעיון הוא להגיע למרקם מוצק ממש של התערובת, אם תשני את המרכיבים תהיה השפעה גם על הטעם, אבל זה אפשרי. בהצלחה!

  9. מאת הדר:

    אורי, לדעתי אפשר בכל זאת להשתמש בחמאת בוטנים ללא תוספות, אם מוסיפים לה – במקום המייפל – חופן תמרי מג'הול מגולענים קצוצים גס, ואז לשים הכל יחד לעיסה אחידה.
    הכנתי את זה לא מזמן עם חמאת אגוזי לוז ללא תוספים (במרקם נוזלי כמו שקדיה) והמרקם הסופי יצא מעולה, כמו פלסטלינה.

  10. מאת נטלי:

    היי בדיוק סיימתי להכין את הסניקרס והם כבר כמה שעות במקפיא.. יש איזשהו טריק להוציא אותם מתבניות הסיליקון? לא הצלחתי להוציא אותם מבלי שיתפרקו לי.. ):

    • מאת אורי:

      יכול להיות שזה קשור לעובי הציפוי (עבה מדי או דק מדי). אפשר להעביר מבחוץ על התבנית מגבת ספוגה במים חמים מאד כדי לעזור למוסס מעט ולחלץ.

  11. מאת דנה:

    הכנתי ויצא פשוט נפלא!!!!

    במקום רוטב בטעם מייפל (שלא היה לי- וכתוב למעלה שמייפל אמיתי יוצא נוזלי מדי) שמתי סילאן.

    באמת כמו שכתוב לפני ההכנסה למקפיא הטעם של מילוי הבוטנים הוא לא משהו.. אבל אחרי המקפיא+…. וואו!!!!!

  12. מאת דורון:

    רצה הגורל ואיכשהו יש לי בבית סירופ מייפל אמיתי, סבבה להשתמש בו?
    ועוד משהו, לא כדאי להוסיף קרם חלב סויה \ קוקוס לשוקולד בשביל לקבל סוג של שוקולד חלב במקום מריר?

    תודה אורי, נראה טעים ברמות 🙂

    • מאת אורי:

      היי דורון, אפשר להשתמש ברגיל, אולי קצת פחות מהכמות כדי שהתערובת לא תהיה דלילה.
      לגבי השוקולד – זה קצת בעייתי, כי מרגע שתוסיף לו מרכיבים הוא עלול לא להתקשות מספיק. אולי ממש מעט.

  13. מאת שופקה:

    וואוו מדהים מדהים מדהים! תודה! כולם נהנו מזה ממש! ואף אחד חוץ ממני לא היה טבעוני בכלל… העניין היחיד הוא שהיה לי קשה להוציא אותם מתבניות הקרח מסליקון שהשתמשתי בהן. זה תמיד ככה?

    • מאת אורי:

      היי, לא אמורה להיות בעיה לחלץ אותם. יכול להיות ששכבת השוקולד היתה דקה מדי? בכל מקרה את יכולה לעבור עם מגבת רטובה וחמה על הצד החיצוני של התבנית כדי לסייע בחילוץ.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט