התוצאה הסופית - דרקולה סלק וספייסי מיונז. צילום: איילה כבאז

סושי טבעוני: טעים, בריא וצבעוני

פברואר 9, 2015 מאת:
טעים, מרענן ויצירתי. סושי של דרין רול

טעים, מרענן ויצירתי. סושי של גרין רול

הקץ לקומבינציה צמחונית משמימה של מלפפון ואבוקדו. הסושיה הטבעונית הראשונה בישראל מגישה סושי יצירתי, טעים וצבעוני, שמתאים גם לנשים בהיריון

מסעדות אסייתיות כמעט תמיד מאד ידידותיות לטבעונים – מוצרי חלב ממילא מחוץ לתפריט, טופו הוא בן בית במטבח, וכל מנה צמחונית יכולה להפוך לטבעונית בהתאמות קלות. מצד שני, זה לא תמיד מספיק כדי לייצר מנות מעניינות ויצירתיות, בטח כשזה מגיע לסושי. נכון, קל מאד למצוא סושי טבעוני בישראל ובחלק מהמקומות משקיעים בו מחשבה, אבל עדיין ברוב הסושיות יציעו לי להזמין קומבינציה צמחונית בלי טמאגו (חביתה יפאנית), מה שישאיר אותי בדרך כלל עם רולים בסיסיים של מלפפון, גזר ואבוקדו. וזה, איך לומר, קצת משעמם.

הפתיחה של "גרין רול", הסושיה הטבעונית הראשונה בישראל שפתחה את שעריה לפני כחודשיים במרכז תל אביב, היא בשורה של ממש לאוהבי הסושי הטבעוניים. אלה שמחים למצוא בה תפריט רחב ומגוון, שכולו אפשרויות שמתאימות להם במיוחד, עם תוספות כיפיות כמו רוטב טריאקי תוצרת בית וספייסי מיונז טבעוני. כל זה בלי חשש להשתרבבות או אפילו מגע בחומרי גלם מן החי – במיוחד דגים. איציק שלם, הבעלים הטבעוני והמח הקולינארי מאחורי הקומבינציות המוגשות ב"גרין רול", מספר שהעובדה שהמקום לא מגיש דגים מדברת לא רק לטבעונים, אלא לקהל שבכלל לא כיוון אליו – נשים בהיריון.

כידוע, לנשים בהיריון מומלץ להימנע לחלוטין מצריכה של דגים נאים, בשל חשש מחיידקים שעלולים לפגוע בעובר. במקרה כזה, לא מספיק להזמין סושי ללא דגים בסושיה רגילה, שכן אפילו מגע עם סכין או קרש חיתוך יכול להביא לזיהום מסוכן. הפתיחה של "גרין רול" הפכה לחדשות מרעישות בקבוצות של נשים הריוניות, שמיהרו להגיע לאכול או לשלוח את בני הזוג להעמיס מגשים של סושי לקחת הביתה. לאחרונה התבשרתי שהמקום החל להפעיל שירות משלוחים, שנותן מענה לרגעים של חשק הריוני או סתם גרגרני לסושי. החלטתם להשקיע ולהכין את הסושי בעצמכם? קבלו כמה מתכונים מתוצרת "גרין רול" שירגיעו את הקרייב.

מרק אסייתי כתום
גרסה אסייתית טעימה וקלה להכנה של המרק הכל-ישראלי המנצח.

חומרים ל 4-6 מנות

3 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
כ 400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום כתושות
200 מ"ל חלב קוקוס
2 כפות רוטב סויה
1 כפית אבקת קארי צהוב
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:
כוסברה קצוצה, שמן שומשום

+ מחממים את השמן בסיר. מוסיפים קוביות בטטה, גזר ודלעת ומאדים-מערבבים במשך כ-5 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומערבבים דקה נוספות.
+ מוסיפים את אבקת הקארי ומים חמים עד לכיסוי הירקות.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים. מסירים מהאש.
+ טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את חלב קוקוס ורוטב סויה, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מחזירים לכיריים ומביאים שוב לרתיחה.
+ יוצקים לקערות הגשה, מטפטפים מעט שמן שומשום ומעטרים בכוסברה קצוצה.

כתום אבל אסייתי. צילום: איילת כבאז

כתום אבל אסייתי. צילום: איילה כבאז

סושי אינסייד אאוט
שתי דוגמאות מעניינות וסופר טעימות לסושי שמתעלה מעבר לאבוקדו ומללפון. יש לכם רעיונות לירקות נוספים במילוי או בציפוי? יאללה, תתפרעו.

חומרים ל 4-6 מנות

אצות נורי לסושי, חצויות

לאורז:
3 כוסות אורז עגול לסושי
1/2 3 כוסות מים
75 מ"ל חומץ אורז
50 מ"ל מירין
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כפית מיץ לימון טרי

למילוי "קלאב טרופיקנה":
אננס טרי או משומר, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
אבוקדו חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
1 כפית קוקוס קלוי, טחון

לציפוי:
לימון על קליפתו, חתוך לרצועות דקיקות בעובי 1 מ"מ
1 כפית עירית קצוצה דק

למילוי "דרקולה":
בטטה מאודה חתוכה לרצועות בעובי 1 ס"מ
אבוקדו חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
גזר חתוך לרצועות בעובי 1 מ"מ

לציפוי:
סלק מאודה פרוס בעזרת קולפן לפרוסות דקיקות

+ מכינים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים, עד שהמים הניגרים ממנו הופכים שקופים.
+ מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות מבלי לפתוח את המכסה.
+ בינתיים מכינים את הרוטב לתיבול האורז: מניחים בסיר קטן חומץ אורז, מירין, סוכר, מלח ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.
+ מעבירים את האורז המבושל לקערה שטוחה (רצוי מעץ) ויוצקים מעליו בפיזור אחיד את הרוטב. מערבבים ומניחים להצטנן, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות.
+ מרכיבים את הסושי: מניחים חצי אצת נורי על מחצלת, כשהצד המבריק של האצה פונה כלפי מטה. מפזרים על האצה שכבה דקה של אורז בצורה אחידה ומצמידים (להיזהר לא למעוך את האורז). הופכים כך שהאורז יפנה למחצלת והאצה למעלה.

משטחים את האורז על האצה. צילום: איילת כבאז

משטחים את האורז על האצה. צילום: איילה כבאז

+ מניחים את הירקות למילוי במרכז האצה לרוחב, מקצה לקצה.

מקפידים למלא מהקצה אל הקצה. צילום: איילת כבאז

מקפידים למלא מהקצה אל הקצה. צילום: איילה כבאז

+ בעזרת המחצלת מרימים את המשטח ומכסים את הירקות. ממשיכים לגלגל עד לקבלת צורה של צינור. לוחצים על המחצלת לקבלת צורה עגולה ואחידה.

מתחילים לגלגל. צילום: איילה כבאז

מתחילים לגלגל. צילום: איילה כבאז

סושי טבעוני. מגלגלים

מהדקים ומגלגלים. צילום: איילה כבאז

 

המטרה: יצירת הגליל המושלם. צילום: איילה כבאז

המטרה: יצירת הגליל המושלם. צילום: איילה כבאז

+ לציפוי של סושי קלאב טרופיקנה: עוטפים את הגליל מלמעלה בפרוסות דקיקות של לימון ומהדקים שוב בעזרת המחצלת. מפזרים עירית קצוצה.
+ לציפוי של סושי דרקולה: עוטפים את הגליל מלמעלה בפרוסות דקיקות של סלק ומהדקים שוב בעזרת המחצלת.

דרקולה עטוף בסלק. צילום: איילה כבאז

דרקולה עטוף בסלק. צילום: איילה כבאז

+ מניחים את המחצלת בצד. חותכים את הסושי לשני חלקים שווים ומסדרים אותם במקביל. מסירים את הקצוות וחותכים כל חצי באמצע ושוב כל רבע באמצע. בסיום מתקבלות 8 טבעות סושי בעובי שווה.
+ מעטרים כל פרוסת סושי דרקולה בספייסי מיונז (מתכון בהמשך).
+ מסדרים על צלחת הגשה ומוסיפים ווסאבי וג'ינג'ר כבוש. מגישים עם רוטב סויה, טריאקי וספייסי מיונז.

התוצאה הסופית - דרקולה סלק וספייסי מיונז. צילום: איילה כבאז

התוצאה הסופית – דרקולה סלק וספייסי מיונז. צילום: איילה כבאז

ספייסי מיונז טבעוני
אין דבר קל יותר מלהכין מיונז טבעוני ביתי וטעים. כאן בגרסה הפיקנטית המתאימה במיוחד להגשה עם סושי.

1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב סויה, ללא סוכר ומלח
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית רוטב סריראצ'ה
1 כפית רוטב סויה

+ מניחים במיכל הבלנדר שמן, חלב סויה, מיץ לימון, חרדל ומלח. מעבדים כ-10 שניות עד לקבלת מרקם קרמי.
+ מוסיפים פפריקה, רוטב סריראצ'ה וסויה. מערבלים שוב עד לקבלת מרקם וצבע אחידים.
+ מאחסנים במקרר עד שבוע.

סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה

את המוצרים להכנת המתכונים ניתן לרכוש בחנות הטבעונית החדשה של עדן טבע מרקט

עוד לא הכנתם מיונז טבעוני בבית? אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. צילום: איילה כבאז

עוד לא הכנתם מיונז טבעוני בבית? אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. צילום: איילה כבאז

Print Friendly

6 תגובות לפוסט

  1. מאת D! פה:

    בקיץ אכלתי סושי טבעוני נא לחלוטין, שככזה גם אינו מכיל אורז.
    השפית הייתה יפנית למהדרים שחיה בצרפת ומנהלת מסעדה טבעונית ותחליף האורז היה עשוי אגוזים שונים. בטעימה ראשונה, אני מודה, זה היה מוזר מאד, אבל עד לסוף הרול כבר ביקשתי עוד אחד.

  2. מאת אורנה אשכנזי:

    אבקש להפסיק לקבל עידכונים

  3. מאת יואב:

    ממליץ בחום על המסעדה. אוכל שם באופן קבוע ונהנה מאוד. ממליץ על הקומבינציה השלישית.

  4. מאת לילך:

    אם אין לי חומץ אורז ? יש לי רק סויה, טריאקי, טמארי וחומץ בלסמי אפשרי להיכן את התכון?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט