כדורי טופו מתובלים בשלושה צבעים
אחד הדברים הכיפיים הוא להפתיע את האורחים עם הכדורים המרהיבים והטעימים האלה, שאף אחד בכלל לא ינחש ממה הם עשויים. מהניסיון שלי, הם נחטפים גם על ידי ילדים ומתבגרים
גם את המתכון הזה יצרתי עבור חוברת השבועות השנתית של תנובה, שלמרבה השמחה בשנים האחרונות נותנת מקום הולך וגדל למוצרים מן הצומח ומספקת מגוון אפשרויות מוצלחות למי שמעדיפים להפחית או להימנע כליל מתזונה מן החי. נבחרתי להשתתף בחוברת שבועות (ידעתם שהשנה היא הודפסה בערך בחצי מיליון עותקים?? זה אומר שמתכונים טבעוניים לחג יגיעו לכל בית בישראל!) לצד שורה של בלוגרים מובילים ומוכשרים, שגם בימים כתיקונם מכינים ומפרסמים בעצמם לא מעט מתכונים טבעוניים, שיכולים להתאים לכם בול לשבועות.
כמובן שאפשר לוותר על הכדרור ולהשתמש בתערובות האלה כממרח בכריך או כמילוי טעים. רעיונות? בבקשה: ממלאים סירות פלפלונים מתוקים בתערובת הפלפל או פטריות בשרניות בתערובת הפטריות ושולחים לכמה דקות צלייה בתנור. או ממלאים עלי תרד טורקי טריים ורכים בתערובת התרד ומגלגלים. מעדן!
כדורי טופו מתובלים בשלושה צבעים
חומרים לכ-24 כדורים
2 חבילות (600 גרם) טופו תנובה בטעם טבעי
2 שיני שום
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
1 כפית שמרי בירה (לא חובה אבל מומלץ)
מלח
לפטריות:
כ-6 פטריות שמפיניון חומות, קצוצות דק
1/2 בצל קטן קצוץ דק
כמה עלי תימין
2-3 פטריות פורצ'יני מיובשות, טחונות לאבקה במטחנת תבלינים
כ-1/2 כוס פקאנים קלויים על מחבת יבשה, קצוצים דק
שמן זית
לתרד:
2 שיני שום קצוצות דק
חופן גדול עלי בייבי תרד שטופים
1 כפית מיץ לימון
מעט קליפת לימון מגורדת
כ-1/2 כוס שומשום שחור או קצח
שמן זית
לפלפל:
1 פלפל אדום קטן, קלוי וקלוף (אפשר קנוי), קצוץ דק
1 כפית חומץ תפוחים (לא חובה)
כ-1/2 כוס גרעיני דלעת מקולפים, טחונים דק
+ טוחנים במעבד מזון טופו, שום, מיץ לימון, שמן זית, שמרי בירה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה, שאפשר לעבוד איתה כמו בצק. מחלקים את התערובת לשלוש קעריות.
+ מכינים את הפטריות: מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות, הבצל והטימין כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהנוזלים מתאדים והם צרובים היטב. מניחים להתקרר ומוסיפים לאחת מקערות הטופו. מוסיפים 1-2 כפיות של אבקת פורצ'יני ומערבבים היטב. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. יוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס"מ, מצפים בפקאנים קצוצים ומסדרים על צלחת הגשה.
+ מכינים את התרד: מחממים שוב מעט שמן זית במחבת ומאדים את השום ועלי התרד תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהשום מזהיב ועלי התרד רכים לגמרי. מוסיפים לימון וקליפת לימון, מסירים מהאש ומניחים להתקרר. קוצצים היטב ומוסיפים לתערובת הטופו. מערבבים היטב ויוצרים כדורים באותו אופן. מצפים בשומשום שחור או קצח ומניחים על הצלחת.
+ מכינים את הפלפל: סוחטים היטב וקוצצים את הפלפל הקלוי ומוסיפים לקערת הטופו. מוסיפים חומץ, מערבבים ויוצרים כדורים. מצפים בגרעיני דלעת טחונים ומעבירים לצלחת. מאחסנים במקרר עד להגשה.
עוד מתכונים טבעוניים מעולים לשבועות מחכים לכם ממש כאן!
אוהבים לכדרר? המתכונים האלה בשבילכם:
כדורי סושי הכי קלים להכנה
כדורי טופו ברוטב קארי, קוקוס ובוטנים
טראפלס שוקולד שכולם אוהבים
היי:) אני מבינה שהטופו תנובה זה רק לצורך פרסומת נכון? ובעצם אני יכולה להשתמש בכל טופו אחר, לא פחות טוב ואפילו יותר זול ? 😉
היי חן, המתכון נולד כחלק משיתוף פעולה עם סויה תנובה לקראת שבועות, אבל בהחלט את יכולה לבחור טופו אחר. מה שכן חשוב שיהיה מהמוצקים ביותר, כדי שהכדורים יהיו יציבים.