מרק אפונה טרייה ושום ירוק עם קרם קשיו ואבוקדו
אענה מראש על השאלה: כן, אפשר להכין אותו מאפונה קפואה, מופשרת ומסוננת. אבל אין תחליף לאפונים הירוקים הטריים והמתקתקים שנשלפים אחד אחד מתוך תרמיליהם. תוסיפו לזה את העדינות של השום הטרי ואת קרם הקשיו הירקרק, ואני מבטיחה לכם שלא תתגעגעו לקניידלך.
הספר החדש "חגיגה טבעונית" – עכשיו במחיר מיוחד!
חומרים ל-4 מנות
1 ק"ג אפונה טריה (בערך 500 גרם או 3 כוסות נטו)
1 ראש שום ירוק על גבעוליו
1 כרישה קצוצה (לא חובה – הוספתי וזה העשיר מאד)
חופן עלי תימין (לא חובה)
750 מ"ל (כ-3 כוסות) מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
לקרם קשיו ואבוקדו:
200 גרם אגוזי קשיו טבעיים, מושרים במים לפחות 4 שעות (רצוי לילה)
1 אבוקדו בשל מזן "אס" (אפשר להכין גם גרסה לבנה בלי אבוקדו)
1-2 גבעולי שום ירוק, קצוצים
1-2 שיני שום טריות (לא חובה)
1/2 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
+ פותחים את תרמילי האפונה (שוברים את הקצה ומושכים את הסיב ש"סוגר" את התרמיל) ומחלצים לקערה את האפונים הטריים.
+ מכינים את השום הירוק: מפרידים בסכין את הראש מהגבעול. מחלצים ומקלפים כמה שיני שום מהראש ופורסים אותן דק. פורסים דק את החלק הלבן (דמוי הכרישה) של הגבעול. בוחרים 2 גבעולים ירוקים רכים וקוצצים אותם דק. את השיניים והגבעולים שנשארו שומרים להכנת קרם הקשיו.
+ יוצקים מעט שמן זית לסיר ומניחים בו בעודו קר את שיני השום הפרוסות ואת גבעולי השום הקצוצים – אם משתמשים בכרישה מוסיפים גם אותה. מחממים מעל להבה בינונית ומאדים 2-3 דקות עד שהשום מתרכך ומעלה ניחוח (נזהרים שלא יישרף).
+ מוסיפים את האפונה והתימין לסיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי ומערבבים-מאדים בעדינות 2-3 דקות נוספות. בשלב זה כדאי להוציא מהסיר ולשמור בצד 1-2 כפות של אפונים שלמים, להגשה
+ מוסיפים את המים, מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות. בתום הבישול מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט (למרקם גס) או במעבד מזון (למרקם חלק יותר). מי שמעדיף מרקם חלק ממש יכול לסנן. טועמים ומתקנים תיבול ואם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מים.
+ מכינים את קרם הקשיו: מסננים את הקשיו ממי ההשריה ומכניסים לכלי צר (רצוי ל"כוס" של בלנדר המוט). מוסיפים 2 גבעולי שום ירוק קצוצים (מי שמעדיף טעם שומי יותר יכול להוסיף גם 1-2 שיני שום טריות), את תוכן האבוקדו וחצי כוס מים. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למחית גסה. ניתן להכין את הקרם כמה שעות מראש, אך מומלץ להוסיף מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים היטב ומחממים מחדש את המרק הטחון. יוצקים לקעריות הגשה, מניחים על כל קערית כף מקרם הקשיו ומעטרים בכמה אפונים.
מוזמנות ומוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם
עוד מתכוני מרקים מעולים:
תגיות: אורי שביט, מרק צמחוני, שום ירוק, אביב, פסח, פסח טבעוני, קשיו, אפונה, קרם קשיו, אבוקדו, מרק לפסח, מרק טבעוני
קטגוריות: מרקים
מרק מקורי ומדהים! אהבתי מאד
אחד המרקים הכי טעימים שטעמתי כל חיי. באמת. משהו משהו.
תודה רבה!!
נראה טעים!!!
הטם אפשר להשתמש בשום רגיל? כיצד?
תודה
היי מיכל, תודה! בהחלט אפשר, פשוט תקצצי כמה שיני שום (תלוי בך עד כמה את אוהבת).