סדר טבעוני חדש: הלילה הזה כולו ירוק
מרגע שהפכתי לטבעונית לא חיפשתי תחליפים, אלא איך לייצר מחדש אוכל כיפי וטעים. לכן לא תמצאו כאן קציצה דמויית גפילטע או קניידלך טבעוניים, אלא מתכונים מן הצומח, שחוגגים את השפע של עונת האביב ואת היציאה הפרטית שלי מעבדות לחירות
כרגיל, אפתח בהצהרה. אני לא אוהבת לעשות שופינג. כן, אני מודעת לחריגות שלי, אבל מה לעשות שאין לי סבלנות למדידות ולנדידות בין חנויות, קניונים גורמים לי לרצות ללכת הביתה וכשאני מבואסת הדבר האחרון שיעודד אותי הוא להידחק למכנסיים חדשים. אבל (הוא היה חייב לבוא, האבל הזה) יש שני מקומות שמצליחים להוציא אותי מאדישות הרכישות הרגילה, לגרום לי לצהול כילדה בחנות ממתקים ולקנות עוד ועוד דברים באופן חסר היגיון, בלי קשר לצורך או למצב כלכלי – חנויות לכלי כתיבה ושווקי אוכל. מסקנה: כנראה שהעיסוק שלי בכתיבה ובאוכל לא לגמרי תלוש מהמציאות.
ההקדמה הזאת נועדה כדי שתוכלו לדמיין ביתר קלות את מה שהתרחש כשהגעתי לשוק הכרמל התל אביבי, כדי לערוך קניות לארוחת פסח טבעונית. כל מה שידעתי הוא שאני רוצה לעשות סדר ירוק – ארוחת חג משופעת ירקות עונתיים, שגודשים בימים אלה את הדוכנים. כזאת שמנצלת את עונת המעבר, כאשר השורשים, הפירות והעלים החורפיים עדיין בשיאם, וירקות האביב כבר החלו בסיבוב ההופעות הקצר שלהם, לפני שיפנו את מקומם לאלה של הקיץ.
מיד בכניסה רכשתי לעצמי עגלת שוק צבעונית ומילאתי אותה בכל טוב – אפונה טריה, שעועית רחבה, כרוב ניצנים, שום ירוק, תרד טורקי, ירקות שורש, עלים ועשבי תיבול מכל הסוגים. לאט לאט החלו הרעיונות להתגבש ורוח התזזית של השופינג הירוק נכנסה איתי למטבח. כדי להקל על כובד האירוח ועומסי הבישול כל המתכונים שהכנתי פשוטים, קלים ומהירי הכנה (טוב נו, גם לא נשארה לי הרבה סבלנות למתכונים מסובכים). לא שכחתי לדאוג לקינוח זריז ולהשיג מתכון לעוגה הכי קלה ושווה, שתרצו להכין כל השנה. התוצאה – ארוחת פסח טבעונית על טהרת הצומח, שתעשה לכם חג אביב אמיתי בבטן ובלב.
מרק אפונה טרייה ושום ירוק עם קרם קשיו ואבוקדו
אענה מראש על השאלה: כן, אפשר להכין אותו מאפונה קפואה, מופשרת ומסוננת. אבל אין תחליף לאפונים הירוקים הטריים והמתקתקים שנשלפים אחד אחד מתוך תרמיליהם. תוסיפו לזה את העדינות של השום הטרי ואת קרם הקשיו הירקרק, ואני מבטיחה לכם שלא תתגעגעו לקניידלך.
חומרים ל-4 מנות
1 ק"ג אפונה טריה (בערך 500 גרם או 3 כוסות נטו)
1 ראש שום ירוק על גבעוליו
750 מ"ל (כ-3 כוסות) מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
לקרם קשיו ואבוקדו:
200 גרם אגוזי קשיו טבעיים, מושרים במים לפחות 4 שעות (רצוי לילה)
1 אבוקדו בשל מזן "אס" (אפשר להכין גם גרסה לבנה בלי אבוקדו)
1-2 גבעולי שום ירוק, קצוצים
1-2 שיני שום טריות (לא חובה)
1/2 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
+ פותחים את תרמילי האפונה (שוברים את הקצה ומושכים את הסיב ש"סוגר" את התרמיל) ומחלצים לקערה את האפונים הטריים.
+ מכינים את השום הירוק: מפרידים בסכין את הראש מהגבעול. מחלצים ומקלפים כמה שיני שום מהראש ופורסים אותן דק. פורסים דק את החלק הלבן (דמוי הכרישה) של הגבעול. בוחרים 2 גבעולים ירוקים רכים וקוצצים אותם דק. את השיניים והגבעולים שנשארו שומרים להכנת קרם הקשיו.
+ יוצקים מעט שמן זית לסיר ומניחים בו בעודו קר את שיני השום הפרוסות ואת גבעולי השום הקצוצים. מחממים מעל להבה בינונית ומאדים 2-3 דקות עד שהשום מתרכך ומעלה ניחוח (נזהרים שלא יישרף).
+ מוסיפים את האפונה לסיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי ומערבבים-מאדים בעדינות 2-3 דקות נוספות. בשלב זה כדאי להוציא מהסיר ולשמור בצד 1-2 כפות של אפונים שלמים, להגשה.
+ מוסיפים את המים, מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות. בתום הבישול מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט (למרקם גס) או במעבד מזון (למרקם חלק יותר). מי שמעדיף מרקם חלק ממש יכול לסנן. טועמים ומתקנים תיבול ואם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מים.
+ מכינים את קרם הקשיו: מסננים את הקשיו ממי ההשריה ומכניסים לכלי צר (רצוי ל"כוס" של בלנדר המוט). מוסיפים 2 גבעולי שום ירוק קצוצים (מי שמעדיף טעם שומי יותר יכול להוסיף גם 1-2 שיני שום טריות), את תוכן האבוקדו וחצי כוס מים. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למחית גסה. ניתן להכין את הקרם כמה שעות מראש, אך מומלץ להוסיף מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים היטב ומחממים מחדש את המרק הטחון. יוצקים לקעריות הגשה, מניחים על כל קערית כף מקרם הקשיו ומעטרים בכמה אפונים.
השום הירוק תמיד: 5 דברים שכדאי לדעת
- לא מדובר בזן אחר, אלא בשום המקומי המוכר שנשלף מהאדמה בצעירותו.
- הוא מופיע בשווקים לקראת סוף פברואר ונעלם מהם באמצע אפריל.
- רצוי לבחור את הראשים הצעירים ביותר (הגבעולים שלהם רכים ופחות סיביים) ולשמור אותם במקרר.
- אפשר להשתמש בכל החלקים שלו – שיניים וגבעולים – יש להם טעם וניחוח שומיים עדינים.
- מי שרוצה יכול לשזור, לתלות לייבוש וליהנות משום מקומי גם אחרי שהעונה נגמרת.
קולרבי אפוי מלא בעצמו
השף איתי הרגיל ממסעדת "הבסטה" הכיר לי פעם את נפלאות הקולרבי האפוי, והשף בני ליפשיץ (לשעבר "צפון אברקסס") לימד אותי לאחרונה את התענוג שבמילוי תפוח אדמה בעצמו. שילוב הרעיונות הוליד מנה ראשונה חגיגית, מפתיעה וקלה להכנה. האפייה מרככת את הקולרבי והופכת אותו לנימוח ומתקתק. כמו עם רוב הירקות, גם כאן כדאי לבחור קולרבי קטנים-בינוניים, שהם מתוקים יותר וסיביים פחות.
חומרים ל-4 מנות
4 קולרבי בינוניים ומוצקים
עלים טריים מ 4-5 גבעולי זעתר (אם אין אפשר להחליף באורגנו)
שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מקלפים את הקולרבי ומוודאים שהחלק התחתון שלו יהיה ישר, כדי שיעמוד יציב. מניחים בקערת ערבוב, יוצקים מעט שמן זית, זורים מעט מלח גס ומעסים את הקולרבי כך שייעטפו במלח ובשמן מכל הכיוונים.
+ מניחים את הקולרבי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות, עד שהקולרבי משחימים מעט, מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
+ בעזרת כף מחלצים בעדינות את פנים הקולרבי ויוצרים מהם מעין קעריות קטנות. את התוכן שחילצנו מניחים על גבי קרש חיתוך וקוצצים יחד עם עלי הזעתר הטריים. מתבלים במעט מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי ומעט שמן זית.
+ ממלאים את קעריות הקולרבי בתוכן הקצוץ עם הזעתר, מעטרים בעלי זעתר קטנטנים ומגישים (ניתן להכין כמה שעות מראש ולחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה).
קדרת ירקות שורש, ערמונים ויין לבן
ממלאים סיר במיטב תוצרת האדמה ונותנים לה לעשות את שלה בתנור, כך שכל ירק ממשיך לשמור על מרקמו וטעמיו המובחנים ומעל הכל שורה מתיקותם של הערמונים והתמרים. אפשר להכין יום מראש, לערבב ולחמם לקראת ההגשה, בתנור או על הכיריים.
חומרים ל 4-6 מנות
5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
6 שורשי ארטישוק ירושלמי בינוניים (כ-500 גרם), קלופים ופרוסים גס
5 גזרים קלופים, פרוסים גס
2 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול, חתוך לאורכו לרבעים
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לאורכו לרבעים
6-8 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים
100 גרם (1 חבילה) ערמונים בואקום
8 שיני שום (אפשר ורצוי טריות)
1 ענף רוזמרין קטן
5 גרגירי פלפל אנגלי
3-4 עלי דפנה
לרוטב:
3/4 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית מלח גס (רצוי אטלנטי)
פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל 250 מעלות.
+ מניחים את כל הירקות, התמרים והערמונים בסיר כבד בעל מכסה אטום שמתאים לתנור.
+ מערבבים היטב בקערית את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על גבי הירקות ומערבבים (רצוי בידיים) כך שכל הירקות ייעטפו ברוטב.
+ מפזרים בין הירקות את גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מניחים מעליהם את ענף הרוזמרין, מכסים ומכניסים את הסיר לתנור לשעתיים לפחות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט. כדאי לפתוח את הסיר כעבור שעה בערך, להסיר את הרוזמרין ולערבב בעדינות את הירקות, כך שהרוטב הקרמלי ששקע למטה יעטוף אותם. חוזרים על הפעולה כעבור שעה ופעם נוספת לפני ההגשה.
כרוב ניצנים טרי בשלושה בצלים
אם תלכו עכשיו לשוק תגלו את העובדה המדהימה הבאה: כרוב ניצנים לא גדל במקפיא של הסופר! בשנים האחרונות הוא נמכר בארץ בטריותו, ממש כמו באירופה (רק ששם הכרובונים המקסימים האלה עדיין צמודים לגזע שלהם ולא מקובצים בסלסילות פלסטיק). הזדמנות לגלות מה טעמו האמיתי (דומה לאחיו הגדול, רק יותר עדין ומתקתק) ולהגיש אותו כתוספת עונתית חגיגית ונהדרת.
500 גרם כרוב ניצנים טרי
1 כרישה פרוסה דק
3-4 בצלצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
1 כפית סוכר חום
שמן זית
מלח גס (רצוי אטלנטי)
להגשה:
2-3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 5 ס"מ ופרוסים לרצועות אורך דקיקות
+ מסירים את העלה החיצוני של הכרובונים וחולטים אותם במים רותחים ומומלחים במשך 2-3 דקות, עד שצבעם מתכהה והם מתרככים מעט. מעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח, לעצירת הבישול. מסננים ומניחים להתייבש.
+ במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את הכרישה והשאלוטס הפרוסים מעל להבה בינונית במשך 5-10 דקות יחד עם כפית סוכר חום, עד שהם מתרככים ומשחימים קלות (נזהרים לא לחרוך).
+ חותכים את הכרובונים לאורכם לרבעים ומוסיפים לבצלים שבמחבת. ממשיכים להקפיץ כ-10 דקות נוספות, עד שכרוב הניצנים מתרכך עוד מעט, אך שומר על צורה ונגיסות. מתבלים במלח ומעבירים לצלחת הגשה. מעטרים בתלתלי בצל ירוק ומגישים.
חגיגת ירוקים
אני נהנית מאד ממנות מעוצבות ומוקפדות, אבל יש "מנות בלגן" שאני ממש רוצה לקפוץ ראש לתוכן. הנה דוגמא טובה, שכולה שיר הלל לירוקים של העונה, בתיבול עדין שלא גונב להם את ההצגה. מגישים כתוספת חמה או על גבי תלולית אורז. אם נגמר לכם בדיוק השום הירוק – אפשר לחתוך גפרורי כרישה או בצל ירוק ובכלל, כל ירוק שתרצו ישתלב כאן בהצלחה. אפשר לחלוט את הירקות מראש ולהקפיץ כמה שיותר סמוך להגשה.
150 גרם אפונה סינית, מנוקה מסיבים (קוטמים את השפיץ ומושכים את הסיב החוצה)
150 גרם שעועית רחבה (אפשר גם שעועית ירוקה רגילה), שלמה או חצויה
150 גרם עלים של תרד טורקי (אפשר גם תרד רגיל)
1 גבעול שום ירוק (החלק העבה) חתוך לגפרורים באורך כ-10 ס"מ (מרחיקים את החלקים הסיביים)
1-2 זוקיני, חתוכים לגפרורים ארוכים
6-8 שיני שום טריות, פרוסות דק
שמן זית
מלח גס (רצוי אטלנטי)
להגשה:
חופן עלי נענע טריים
חופן שקדים פרוסים קלויים
+ חולטים את האפונה הסינית, השעועית ורצועות גבעול השום במים רותחים ומומלחים במשך 2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע. מעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח, לעצירת הבישול (המהדרין יחלטו כל ירק בנפרד). מסננים ומניחים להתייבש.
+ יוצקים מעט שמן זית למחבת גדולה ומניחים בה את פרוסות שיני השום. מחממים מעל להבה גבוהה כדקה, עד שהשום מעלה ניחוח (נזהרים שלא ייחרך). מוסיפים את גבעולי השום, האפונה והשעועית ומקפיצים יחד 2-3 דקות. מוסיפים את גפרורי הזוקיני וממשיכים להקפיץ-לערבב 2 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח גס. מקפיצים דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה. המטרה היא שהירקות יישארו נגיסים ורעננים ולא יתבשלו לגמרי.
+ מפזרים מעל הירקות שבצלחת כמה עלי נענע טריים וחופן שקדים פרוסים קלויים ומגישים.
מקפא קוקוס-בננה
סוג של סמי-פרדו פרווה, שמבוסס על פירות וקרם קוקוס – השמנת המתוקה של הטבע. אם אין לכם כח להתעסק עם ההקפאות כשאתם באמצע ההגדה, אפשר להגיש במרקם הקרמי הטבעי, שיחד עם הפירות הטריים ימלא את הצורך של כל המסובין בסיומת מתוקה.
חומרים ל-4 מנות
1 פחית קרם קוקוס (רצוי קרה)
4-5 בננות בשלות
להגשה:
חופן בוטנים טבעיים, קלויים ללא מלח וגרוסים גס (רצוי במכתש ועלי)
1 בננה בשלה, פרוסה
3-4 תותים בשלים, פרוסים
+ מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס והבננות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה (לא נורא ואפילו כיף אם נשארות קצת חתיכות בננה).
+ מחלקים את הקרם לארבע קעריות הגשה ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים מהמקפיא ומערבבים מחדש את הקרם שהתקשה מעט. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
+ מוציאים את הקעריות מהמקפיא (בשלב זה הקרם אמור להיות "חצי קפוא"). מעטרים בפרוסות בננה ותות, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.
עוגת פרג נימוחה
כהרגלי הזעקתי לעזרה את חברתי הטבעונית אבישג וזכיתי במתכון מצטיין שהגיע אליה ישירות מאמא אביבה. עכשיו תשמעו – אני לא חסידה של עוגות פרג, אבל מדובר בליגה אחרת. מי היה מאמין שהעוגה הזאת היא גם פרווה, גם כשרה לפסח, גם טבעונית וגם כל כך קלה להכנה! אם תקפידו לרכוש פרג טחון טרי ולהחזיק אותו לא יותר מיום או יומיים עד ההכנה (במקפיא, כמובן), לא יהיה בה זכר למרירות המבאסת הרגילה. במקור היא מיועדת לתבנית מלבנית בינונית נמוכה. אני הלכתי על אינגליש – היא יצאה פחות יציבה ויפה, אבל יותר עסיסית ולחה. אפשר להפחית קצת סוכר ושומן ואפשר להוסיף לתערובת שברים של אגוזי מלך, כוכבי החג. כך או כך, אני בטוחה שתמשיכו להכין אותה כל השנה.
2 כפות גדושות שמן קוקוס (אם הוא התגבש ממיסים אותו מעט בסיר קטן או במיקרו)
1/2 כוס שמן זרעי ענבים
200 גרם (1 כוס) סוכר (רצוי סוכר דקיק, למשל "דק דק" של סוגת)
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 אבקת שקדים, טחונה דק
200 גרם פרג, טחון טרי (רצוי מחנויות התבלינים ולא מוצר ארוז)
230 גרם (1 כוס) רסק תפוחים טבעי, לא ממותק
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מערבבים בקערה את השמנים, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הפרג ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה ויבשה יחסית. מוסיפים את רסק התפוחים, מערבבים בעדינות רק עד קבלת תערובת אחידה, רכה ואוורירית.
+ יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או לתבנית אינגליש משומנת מעט באחד מסוגי השמנים ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי למדי (כשמכינים בתבנית אינגליש היא אמורה להישאר לחה מעט).
עוגת גזר טבעונית כשרה לפסח
תגיות: זוקיני, לפת, שום ירוק, קדרת שורשים, אביב, קשרה צמחונית, בישול טבעוני, פסח, תפוחי אדמה בתנור, ליל סדר טבעוני, ירקות, סדר טבעוני, אפונה, מתכונים לפסח, קולרבי, מתכונים טבעוניים לפסח, אירוח טבעוני, כרוב ניצנים, שקדים, פרג, אורי שביט, שעועית ירוקה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
יא אללה
🙂
פשוט מלכה! תודה!
מקסים! הולכת להכין בטוח את הקולרבי. השאר- יכנסו לתיכנונים.
את פשוט מלכה!
את יודעת כמה זמן העוגה נשמרת אחרי האפיה?
היי יעל, תודה! אני לא יודעת במדוייק, אבל יכולה לומר לך שאנחנו אכלנו אותה בכיף גם יומיים-שלושה אחרי. ובאיזה שהוא שלב הכנסתי אותה למקרר – גם זה סבבה לגמרי.
פשוט מדהים!
הפצצת במתכונים מקוריים מגוונים ורבים!
את ממשיכה להשתבח!!!
תודה יקירי 😆
פוסט מעורר תאבון! אגב, מה ההבדל בין חלב קוקוס, שמן קוקוס וכו?
תודה ורד! שאלה לעניין, אולי באמת אני צריכה להקדיש פוסט לקוקוס על שלל מוצריו. חלב קוקוס הוא בעצם מיצוי במים של בשרו של הפרי (שאנחנו מכירים בצורת פתיתים). הוא נמכר בקופסאות שימורים ומופיע בכמה דרגות שומן, שנוצרות בשלבי הסחיטה השונים. הכי שומני, סמיך וקרמי הוא "קרם קוקוס". אחר כך ישנם כמה סוגים של "חלב קוקוס" או "מי קוקוס". שמן קוקוס לעומת זאת הוא השומן של הפרי שמופק בכבישה קרה. הוא נמכר בצנצנות ומתקרש בקור (גם בחוץ), ככה שזה נראה כמו גביש לבן בצנצנת. יש לו טעם מאד עדין (לא כמו של חלב קוקוס) ולא משתלט, הוא נמס לגמרי בחום ולטעמי מדובר בתחליף החמאה המוצלח ביותר מהטבע.
לאחרונה גם קראתי באתרים אמריקאיים ביקורות טובות על סוכר הקוקוס שיש לו אינדקס גליקמי נמוך והוא מותר במידה אף לחולי סוכרת (לא בדקתי בעצמי אם ההצהרות נכונות).
אני הייתי שמחה אם ניתן היה להשיג קרם/חלב/מי/נוזל קוקוס ללא חומר משמר.
זה נראה משגע!!! באמת כיף להיות טבעוני 🙂
תודה!! 😛
כרוב ניצנים ואפונה טריים? שברת אותי עכשיו… כבר שנים לא ראיתי כאלה.
אני זוכרת איך הייתי יושבת כל אביב עם סבתא שלי, מחלצת את האפונים מהתרמיל – לאפונה טרייה יש פריכות, ניחות אביבי וטעם רענן משכר שאין לשום אפונה קפואה/מקופסא שזה כל מה שאני מוצאת בימינו.
אולי בשבוע הבא אני אצליח להגיע לתל אביב לשוק הכרמל, מקווה שעוד יהיו (לפעמים לא ברור לי איך עברתי מת"א לגור בפאתי אזור חקלאי מהפוריים בארץ ואני רק משתוקקת כל הזמן לפירות וירקות טריים שאין בנמצא…)
חג אביב שמח!
היי אורי,
יש לי שאלה (בגלל חוסר זמן)- במרק, אפשר להשתמש ב 500 גרם אפונה מוקפאת או אולי אפונה מיובשת מושרית (פחות מושך אותי משום מה, אבל אני שואלת בכל מקרה) במקום אפונה טריה?
ושאךה נוספת- שום ירוק זה לא בצל ירוק? (או- מה זה בעצם שום ירוק)
היי ענת, כמו שכתוב בפתיח של המתכון – אפשר להשתמש באפונה קפואה מופשרת ומסוננת (רצוי אפילו יבשה, אפילו על מחבת לייבש טיפה מהנוזלים של ההקפאה). לגבי השום הירוק – ממש לא בצל ירוק. קראי את הקטע שמסביר מה זה – בקצרה, מדובר בשום שנשלף מהאדמה כשהוא צעיר, עם כל הגבעולים שצומחים ממנו. בהצלחה!
צודקת. לא קראתי… טסתי למתכונים. סליחה!
תודה על ההשקעה בהעלאת המתכונים והתמונות, הכל ממש מעורר השראה ומעביר אנרגיות יצירה מקסימות
🙂
מדהים!
הצילומים מעוררי תיאבון וההוראות ברורות.
הכי התלהבתי מעוגת הפרג…
תודה! 😉
תודה רבה רותי! אם רוצים את העוגה יבשה יותר, מומלץ להוסיף קצת יותר אבקת שקדים ואפשר להפחית מעט שומן. בהצלחה 🙂
יש עוד מבחר של עוגות לטבעוניים?
אני מניחה שאת מתכוונת לעוגות לפסח? אפשר למצוא כמובן ברשת ואצלי יש גם את זאת
https://vegansontop.co.il/vegan-carrot-cake/
האם אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים בשמן אחר?
ניתן להחליף את השמן בשמן צמחי אחר (אישית אני מעדיפה חמניות), או את כל כמות השומן (כולל שמן הקוקוס) ב-200 גרם מזולה או מחמאה, למי שמשתמש בהן.
יופי. תודה על התגובה המהירה. אם יש לך כוח לענות, תוכלי להגיד אז מה מיוחד בשמן הזה? הוא בכל זאת לא מוכר כל כך.
בשמחה 🙂 הוא נחשב לאחד השמנים הכי בריאים, אם לא ה-
הנה כאן תוכלי לקרוא עליו קצת
http://www.nsoils.com/107533/%D7%96%D7%A8%D7%A2%D7%99-%D7%A2%D7%A0%D7%91%D7%99%D7%9D
הייי! מגיעה אלי חברה מחו"ל בפסח ואני מחפשת מקום שבו עורכים סדר פסח נחמד ורצוי טבעוני.. האם את מכירה איזושהי יוזמה כזאת? תודה!!!
היי ויקי, יש סדר טבעוני בזנגוויל בירושלים.. אם זה מתאים שווה לבדוק, ההרשמה החלה.
היי אורי, היכן אפשר להשיג אבקת שקדים? יש תחליף?
תודה
אה, לא בעיה – אלה בעצם שקדים טחונים דק מאד או מה שנקרא "קמח שקדים". יש בחנויות התבלינים, עדן וכיוב וגם באריזות קטנות במרכולים.
נפלתי על הדף הזה בחיפושי אחרי תחליף נאות לחמאה במאפה תפוחי עץ ונדלקתי על הירוקים המהממים ושפע המתכונים המקורי
נראה נהדר…תודה
תודה רבה 🙂
יו הד מי אין מרק אפונה…
😀
תודה על המתכון!
אחת העוגות פרג הטעימות שאכלתי!!! ההכנה כ"כ קלה ומהירה. תודה רבה על המתכון
תודה רבה! הכנתי לסדר פסח את מרק האפונה והמשפחה שלי לא הפסיקה להלל ! תענוג רצוף! אך יותר מכל הפשטות של המתכון היא גאוניותו. תודה רבה וברכות
איזה כיף! תודה 🙂
היי! תודה! לגבי העוגה: במה אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים?
אוי, עכשיו ראיתי שכבר שאלו מעליי. למרי ננסה להכין לסדר הנוכחי.