סדר טבעוני חדש: הלילה הזה כולו ירוק

37 תגובות לפוסט

  1. רני הגיב:

    יא אללה
    🙂

  2. נדב הגיב:

    פשוט מלכה! תודה!

  3. חנה הגיב:

    מקסים! הולכת להכין בטוח את הקולרבי. השאר- יכנסו לתיכנונים.

  4. יעל הגיב:

    את פשוט מלכה!
    את יודעת כמה זמן העוגה נשמרת אחרי האפיה?

    • אורי הגיב:

      היי יעל, תודה! אני לא יודעת במדוייק, אבל יכולה לומר לך שאנחנו אכלנו אותה בכיף גם יומיים-שלושה אחרי. ובאיזה שהוא שלב הכנסתי אותה למקרר – גם זה סבבה לגמרי.

  5. אסף הגיב:

    פשוט מדהים!
    הפצצת במתכונים מקוריים מגוונים ורבים!
    את ממשיכה להשתבח!!!

  6. ורד הגיב:

    פוסט מעורר תאבון! אגב, מה ההבדל בין חלב קוקוס, שמן קוקוס וכו?

    • אורי הגיב:

      תודה ורד! שאלה לעניין, אולי באמת אני צריכה להקדיש פוסט לקוקוס על שלל מוצריו. חלב קוקוס הוא בעצם מיצוי במים של בשרו של הפרי (שאנחנו מכירים בצורת פתיתים). הוא נמכר בקופסאות שימורים ומופיע בכמה דרגות שומן, שנוצרות בשלבי הסחיטה השונים. הכי שומני, סמיך וקרמי הוא "קרם קוקוס". אחר כך ישנם כמה סוגים של "חלב קוקוס" או "מי קוקוס". שמן קוקוס לעומת זאת הוא השומן של הפרי שמופק בכבישה קרה. הוא נמכר בצנצנות ומתקרש בקור (גם בחוץ), ככה שזה נראה כמו גביש לבן בצנצנת. יש לו טעם מאד עדין (לא כמו של חלב קוקוס) ולא משתלט, הוא נמס לגמרי בחום ולטעמי מדובר בתחליף החמאה המוצלח ביותר מהטבע.

      • אלף הגיב:

        לאחרונה גם קראתי באתרים אמריקאיים ביקורות טובות על סוכר הקוקוס שיש לו אינדקס גליקמי נמוך והוא מותר במידה אף לחולי סוכרת (לא בדקתי בעצמי אם ההצהרות נכונות).

        אני הייתי שמחה אם ניתן היה להשיג קרם/חלב/מי/נוזל קוקוס ללא חומר משמר.

  7. Tatywork הגיב:

    זה נראה משגע!!! באמת כיף להיות טבעוני 🙂

  8. אלף הגיב:

    כרוב ניצנים ואפונה טריים? שברת אותי עכשיו… כבר שנים לא ראיתי כאלה.
    אני זוכרת איך הייתי יושבת כל אביב עם סבתא שלי, מחלצת את האפונים מהתרמיל – לאפונה טרייה יש פריכות, ניחות אביבי וטעם רענן משכר שאין לשום אפונה קפואה/מקופסא שזה כל מה שאני מוצאת בימינו.
    אולי בשבוע הבא אני אצליח להגיע לתל אביב לשוק הכרמל, מקווה שעוד יהיו (לפעמים לא ברור לי איך עברתי מת"א לגור בפאתי אזור חקלאי מהפוריים בארץ ואני רק משתוקקת כל הזמן לפירות וירקות טריים שאין בנמצא…)
    חג אביב שמח!

  9. ענת הגיב:

    היי אורי,
    יש לי שאלה (בגלל חוסר זמן)- במרק, אפשר להשתמש ב 500 גרם אפונה מוקפאת או אולי אפונה מיובשת מושרית (פחות מושך אותי משום מה, אבל אני שואלת בכל מקרה) במקום אפונה טריה?
    ושאךה נוספת- שום ירוק זה לא בצל ירוק? (או- מה זה בעצם שום ירוק)

    • אורי הגיב:

      היי ענת, כמו שכתוב בפתיח של המתכון – אפשר להשתמש באפונה קפואה מופשרת ומסוננת (רצוי אפילו יבשה, אפילו על מחבת לייבש טיפה מהנוזלים של ההקפאה). לגבי השום הירוק – ממש לא בצל ירוק. קראי את הקטע שמסביר מה זה – בקצרה, מדובר בשום שנשלף מהאדמה כשהוא צעיר, עם כל הגבעולים שצומחים ממנו. בהצלחה!

  10. דנה הגיב:

    תודה על ההשקעה בהעלאת המתכונים והתמונות, הכל ממש מעורר השראה ומעביר אנרגיות יצירה מקסימות
    🙂

  11. מדהים!
    הצילומים מעוררי תיאבון וההוראות ברורות.
    הכי התלהבתי מעוגת הפרג…
    תודה! 😉

  12. אורית הגיב:

    האם אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים בשמן אחר?

  13. ויקי הגיב:

    הייי! מגיעה אלי חברה מחו"ל בפסח ואני מחפשת מקום שבו עורכים סדר פסח נחמד ורצוי טבעוני.. האם את מכירה איזושהי יוזמה כזאת? תודה!!!

  14. תום הגיב:

    היי אורי, היכן אפשר להשיג אבקת שקדים? יש תחליף?
    תודה

    • אורי הגיב:

      אה, לא בעיה – אלה בעצם שקדים טחונים דק מאד או מה שנקרא "קמח שקדים". יש בחנויות התבלינים, עדן וכיוב וגם באריזות קטנות במרכולים.

  15. אפרת הגיב:

    נפלתי על הדף הזה בחיפושי אחרי תחליף נאות לחמאה במאפה תפוחי עץ ונדלקתי על הירוקים המהממים ושפע המתכונים המקורי
    נראה נהדר…תודה

  16. טל הגיב:

    יו הד מי אין מרק אפונה…
    😀

    תודה על המתכון!

  17. תניא הגיב:

    אחת העוגות פרג הטעימות שאכלתי!!! ההכנה כ"כ קלה ומהירה. תודה רבה על המתכון

  18. לימור הגיב:

    תודה רבה! הכנתי לסדר פסח את מרק האפונה והמשפחה שלי לא הפסיקה להלל ! תענוג רצוף! אך יותר מכל הפשטות של המתכון היא גאוניותו. תודה רבה וברכות

  19. נטלי הגיב:

    היי! תודה! לגבי העוגה: במה אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים?

    • נטלי הגיב:

      אוי, עכשיו ראיתי שכבר שאלו מעליי. למרי ננסה להכין לסדר הנוכחי.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות