ארוחה בסיר אחד: מרק כרוב ועדשים כתומות
מדובר באהבה מכף ראשונה. הכנתי את מרק הכרוב הראשון שלי ועוד לפני שהוא נגמר כבר חלמתי על הפעם הבאה
לא יודעת איך המחדל הזה קרה. הרי אחד המאכלים שאני הכי חולמת עליהם בערגה זה כרוב ממולא של אמא שלי, כזה שבושל ברוטב עגבניות. אז איך, איך זה יכול להיות שאף פעם לא הכנתי מרק כרוב, שמכיל מרקמים וטעמים ממש דומים, רק בלי כל הטרחה של גלגול הממולאים? כאמור מדובר במחדל שרק בחורף 2019 הגיע זמנו לבוא על תיקונו. ואם אני כבר ניגשת למשימה, ברור שהייתי חייבת קצת להגזים ולא להסתפק בגרסה שהיא בעיקר כרוב נטו. כשאני מכינה מרק בדרך כלל נכנסים אליו כל מיני מרכיבים שיש בבית ולא תמיד חשבתי עליהם מראש, אני אוהבת תבשילים עשירים ומעדיפה כאלה שיש בהם גם הרבה טעם ו"ביסים" ואם אפשר, שגם יהיו בריאים ומזינים. כך תוספת של עדשים כתומות לא רק תעלה את תכולת הברזל והחלבון בסיר אלא גם תוודא שהמרק (אולי בעצם נזיד) הזה ישביע אתכם כמו שצריך, והתבלינים שנכנסו אליו לא רק יקפיצו את הטעם אלא גם יחממו את הגוף. וכל החבורה יחד היא יותר ארוחה מאשר מרק, אם היתה חסרה עוד סיבה למה כדאי לכם להכין אותו כבר עכשיו.
כאן נרשמים לסדנת הבישול הבאה עם אורי שביט
מרק כרוב ועדשים כתומות
כמו שראוי למרק חורפי כזה, ההכנה שלו פשוטה, כך שהוא בהחלט מתאים גם לאמצע השבוע. אלתרו חופשי עם ירקות ותוספות: הבצל יכול להתחלף עם כרישה, השום היבש עם שום ירוק (כבר יש!) וגם פרחי כרובית למשל, ירגישו במרק הזה בבית.
חומרים ל 8 סועדים
1 בצל גדול, חצוי ופרוס
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, קצוץ
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
2 בטטות, חתוכות לקוביות
1 כרוב קטן, קצוץ
1 עגבניה, חתוכה לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)
1 צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ
1 כוס עדשים כתומות, שטופות
1 בקבוק (כ-700 מ"ל) עגבניות מרוסקות
ציר ירקות או מים, לכיסוי
תבלינים (שנו כמויות לטעמכם):
1 כף שורש כורכום מגורד ו/או 1 כפית גדושה תבלין כורכום יבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית קינמון
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית
+ יוצקים מעט שמן זית לסיר גדול ומטגנים בו את הבצל והשום תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 2-3 דקות, מעל להבה גבוהה-בינונית. כשהירקות מתחילים להתרכך ולהזהיב, מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
+ מוסיפים בזה אחר זה את הירקות מהקשים לרכים וממשיכים לטגן אותם בכל פעם 2-3 דקות, להעמקת טעם וצבע. מוסיפים סלרי ופטרוזיליה קצוצה ואת העדשים השטופות ומערבבים היטב.
+ יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות ומוסיפים ציר ירקות או מים כך שכל המרכיבים יהיו מכוסים. מערבבים ואם רוצים אפשר לטעום את הנוזל ולתקן תיבול גם בשלב הזה.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות, עד שכל הרכיבים רכים והמרק מסמיך ומעמיק טעם. אם צריך, מוסיפים נוזלים במהלך הבישול.
יש גם מתכון לכרוב ממולא בסגנון טורקי
אפשר גם למלא ראש כרוב שלם!
איך נשמעת לכם לחמניית באן מאודה עם כרוב מעושן?
תגיות: מרק, חורף, עדשים כתומות, עדשים, כרוב, מרק כרוב, עגבניות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
גם אני לא הייתי מוכנה לכמות הגדולה אבל וואלה מתאים לי ? יצא פשוט טעים והתיבול סוף הדרך!!! בקערה האישית הזלפתי גם כמה טיפות לימון טרי… איזה מרק מפנק… תודה!
תודה רבה ירדן! ככה אני, אוהבת שיש הרבה 🙂
יאיי איך אני אוהבת מרקי כרוב גם טעים וגם מרזה!
נכון?? טעים משהוווו
הי, נראה נהדר! במקרה שאין עגבניות או מיץ עגבניות, נראה לך שרסק עגבניות יהיה תחליף סביר? או עדיף לחכות ליום עם עגבניות? אם שווה לנסות, אז נניח 100 גרם רסק יתאים?
תודה רבה! אני חוששת שהתוצאה לא תהיה טעימה באותה המידה.. אני מניחה שזה אפשרי, אבל הייתי משתמשת ב 200 גרם על סיר כזה גדול.
נכון, אכלתי חבית שלמה ורזיתי…