ריבועי לימון ושוקולד לבן מזמיני שמחה
בתוך המרוץ הבלתי נגמר של החיים, רובנו שוכחים לפנות מקום לדברים שבאמת חשובים. כמו למשל חיוך, כזה רחב, שעושה טוב על הנשמה ואנחנו דואגים שיגיע ממש עכשיו ולא בשנה הבאה. הנה מתכון של רוהאן פלאות, שמתאים במיוחד למשימה
רוהאן פלאות
אני יודע שאנחנו חיים בעולם שבו כמה שיותר גדול זה יותר טוב, יותר משפיע ויותר חשוב. אני יודע שזה הסיפור התרבותי שסביבנו.
אני מאמין, שלפעמים אלו לא הדברים הגדולים שמשנים את חיינו.
לפעמים אלו לא הדברים שעולים הכי הרבה כסף, או שהראש לנו מספר לנו שהם הכי הרי גורל או שדורשים המון זמן – שנוגעים בנו בצורה העמוקה ביותר.
לפעמים, המפתחות לדלתות חיינו מצויים בדברים שהראש שלנו לא יראה בכלל כראויים להתעסקות.
לפעמים, החיים משתנים מחיוך.
הנה משפט אחד, שלמדתי משאמן מופלאה בשם אבן אדומה מנוקדת, שאהבתי אליה ממלאת את ליבי:
"שמחה פותחת את הדרכים, וצחוק מקל על המכשולים שבדרך"
כמה עולה לשמוח? כמה תארים צריך כדי לצחוק? האם זה חלק מהלו"ז שלך למחר? להלילה? לעוד שנייה?
אז הנה מתכון טעים בטירוף שעשוי להתגלות כרגע של שמחה, ואולי להידרדר אפילו לצחוק (בעזרת או שלא בעזרת הלימונצ'לו…).
את המתכון הזה לריבועי הלימון פגשתי כהמלצה של גולשת בקבוצת בישול טבעוני שהפנתה אותי לאתר Minimalist Baker. אותה גולשת גם נתנה לי את הטיפ לגבי הוספת הלימונצ'לו. אני הכנתי, הבנתי ועשיתי עוד כמה שינויים מרחיקי לכת.. והנה לפניכם המתכון המשודרג. הכינו וחייכו!
מהרו להירשם לסדנת הקיץ האסייתית – נשארו מקומות אחרונים
חיתוכיות לימוניות עם שוקולד לבן
כמה הערות חשובות לפני שמתחילים: ניתן להחליף את הסירופ והלימונצ'לו (או חלק מהם) במיץ לימון או לחלק ביחסים שונים לפי טעמכם את הסירופ, המיץ והליקר. מניסיוני, הלימונצ'לו עושה טוב לתוצאה הסופית.
חומרים לתבנית בגודל 22X32 ס"מ.
לתחתית:
100 גרם שיבולת שועל דקה
150 גרם שקדים קלופים
קורט מלח מבורך*
2 כפות סוכר
3 כפות גדושות שמן קוקוס
4 עוגיות בסגנון אוראו (לא חובה אבל מומלץ)
למילוי:
150 גרם קשיו טבעי, מושרה כשעה במי ברז
250 מ"ל קרם קוקוס
1/2 1 כפות קורנפלור
קורט מלח מבורך*
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
100 מ"ל סירופ לימון (אפשר קנוי, למיץ)
100 מ"ל ליקר לימונצלו
250 גרם שוקולד צ'יפס לבן
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעבירים למיכל של מעבד מזון את כל חומרי התחתית וטוחנים לקבלת עיסה אחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים עליה את התערובת בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות להתייצבות והזהבה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו חם.
+ ממיסים את השוקולד הלבן: השיטה המפתיעה של רוהאן היא להניח בקערה, לצקת עליהם מים רותחים לכיסוי, להמתין 2 דקות ולסנן בעדינות – הראש יגיד לכם שזה יתערבב, אבל זה לא! אפשר להמיס מעל סיר עם מים רותחים או במיקרוגל, אם אתם מעדיפים. מעבירים למיכל של מעבד המזון.
+ מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומוסיפים לשוקולד המומס יחד עם שאר חומרי המילוי. מעבדים לבלילה חלקה ויוצקים על התחתית האפויה. משטחים ואופים בתנור 20-25 דקות, עד שהקצוות מתחילים להשחים מעט.
+ מניחים להתקרר לחלוטין לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות לפני שחותכים לצורה שתשמח אתכם.
*מלח מבורך – למלח יש נטייה לספוח אנרגיה, כך שמלח שנלחשו אליו מילים טובות, כוונה אליו כוונה טובה, או נושק באהבה – הוא הטוב ביותר לכל מתכון בעולם.
עוד קינוחי פלאות טעימים ומתוקים תמצאו ממש כאן