"טעמי" טבעוני – ריבועי שוקולד ופצפוצי אורז עם חמאת בוטנים

מאי 26, 2016 מאת:

רוהאן פלאות

לי יש המון מזל בחיים. המון. דברים טובים קורים לי על בסיס קבוע, ואת רובם לא תכננתי בכלל. אחד הדברים הנפלאים שקרו לי כשעברתי לגליל המערבי (והתחלתי לנשום…), הוא הקירבה לפקיעין ובאופן ספציפי למעיין בפקיעין.

אני לא יודע מתי בפעם האחרונה ביקרתם בכפר הקטן והמקסים הזה, ואם כן, האם יש לכם זכרונות שהם מעבר לפיתות דרוזיות (תכף נדבר על שילוב מנצח), סבונים טבעניים (סבתה ג'מילה ושאר המשפחה), ובקלאוות (לא רעות בכלל). אבל – הדבר הכי מופלא בפקיעין זה המעיין.

בלב הכפר, ממש בלב הכפר, נמצאת בריכה קטנה שצמודה לנביעה של מעיין שנובע כל השנה, ומימיו משקים את הכפר ואנשיו דרך הברזים על בסיס קבוע. ולמה זה הדבר הכי מופלא שם? יש מקומות בעולם שלנו שהם אחרים. שסביבם נרקמים אינספור סיפורים, מיתוסים וזכרונות של פלא, של דברים מוזרים, יוצאי דופן ולאו דווקא הגיוניים שמחוברים אליהם, והמעיין בפקיעין הוא בדיוק כזה. יש באזור זקנות שעוד זוכרות את הסיפורים ויודעות לספר שמי המעיין נחשבו במשך שנים למי ברכה וריפוי, ושמרפאים הגיעו מרחקי עצומים כדי לקחת מעט מהמים ולרקוח מרקחות מרפאות. אם מקשיבים למדריכי הטיולים שלא נשארים רק בהיסטוריה הכתובה ובארכיאולוגיה האקדמית, אפשר לשמוע סיפורים על קסמים של ממש שקרו ליד אותו מעיין, ועל חיים שהשתנו בסמוך למימיו השוקטים. והאמת, שאם פשוט מגיעים למעיין, לוקחים לגימה או שתיים, מתיישבים על אחת ממדרגות האבן ועוצמים עיניים – אפשר להבין למה. דברים נפלאים יכולים לקרות שם… מנסיון. ואם כבר שם, רעיון לא רע יהיה למלא בקבוק ולטפטף כמה טיפות ברכה לתוך מאפים ותבשילים בבית. מי יודע, אולי הזקנות של פקיעין יודעות משהו.

ליד המעיין יש אי אילו בתי אוכל, קיוסקים, ומסעדות למינהן. אחת מהם שייכת לאיש מקסים בשם סאלח, שם אכלתי לאחרונה פיתה דרוזית עם שוקולד למריחה. החוויה זו הזכירה לי מייד את הילדות, ועם הילדות בא כמובן הטעם האלמותי של הטעמי.

אז – הנה מתכון לריבועי "טעמי", עם ברכה של מעיין.

חולצות טבעוניות – מגיעות אליכם עד הבית!

ריבועי שוקולד ופיצפוצי אורז בטעם "טעמי" עם מים מבורכים
מכינים את המתכון שלב אחרי שלב, כאשר בין השלבים יש לאחסן את התבנית במקרר, להתגבשות. מי שאוהב את השוקולד שלו יותר "חלבי" ופחות מריר, יכול להוסיף לשכבה האחרונה 50 גרם חמאת קקאו.

חומרים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ

לתחתית:
2 כוסות פיצפוצי אורז (עובד נפלא גם עם פיצפוצי אורז מלא)
100 גרם (כחצי כוס) שמן קוקוס מומס

לשכבת שוקולד בוטנים:
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם (כ-3/4 כוס) שמן קוקוס מומס

לשכבת שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
מעט חלב סויה
כמה טיפות מים מהמעיין בפקיעין (בשביל הברכה!)

+ מכינים את הבסיס: מערבבים 100 גרם שמן קוקוס מומס עם פיצפוצי האורז ומשטחים על תחתית התבנית. מאחסנים במקרר לפחות חצי שעה, עד שהבסיס מתקשה.
+ מכינים את שכבת הבוטנים שוקולד: מניחים בסיר חמאת בוטנים, 150 גרם שוקולד מריר ו 150 גרם שמן קוקוס מומס וממיסים עד שמתקבלת עיסה אחידה ונוזלית, בסמיכות המזכירה פודינג. המרקם חשוב כדי שהתערובת תחלחל בין פצפוצי האורז – אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט חלב צמחי (סויה, קוקוס וכדומה) כדי לדלל אותה.
+ יוצקים את התערובת על שכבת הפצפוצים ומאחסנים במקרר למשך חצי שעה או יותר, עד שהתערובת הופכת מוצקה.
+ מכינים את שכבת השוקולד: מניחים בסיר 200 גרם שוקולד עם מעט חלב סויה – רק כדי שלא ישרף, ומזלפים פנימה כמה טיפות מי מעיין – בשביל הברכה. ממיסים עד לקבלת ממרח אחיד ומורחים על השכבה שהתקררה. מחזירים שוב למקרר למשך כחצי שעה נוספת, עד שהשכבה העליונה קרה ומוצקה.
+ חותכים לקוביות או אצבועת ומתענגים.

ברכה מתוקה לכולנו.

סדנה טבעונית עם אורי שביט – כל הפרטים כאן

Print Friendly, PDF & Email

תגיות:

קטגוריות: פוסט נבחר, קינוחי פלאות

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games