פאטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים בניחוח ספרדי
במקור הם מטוגנים בשמן עמוק וגם חריפים ולכן נקראים בספרדית "תפוחי אדמה לאמיצים". קבלו גרסה קלה להכנה לתפוחי האדמה הטעימים והפריכים מספרד, בלי טיפת שמן אחת
אני לא יודעת אם זה בגלל שתפוחי אדמה הם קונצנזוס, בגלל הכמיהה של כולם לאוכל ביתי, פשוט ומנחם (סליחה, אבל אין לי מילה יותר טובה כרגע) או בגלל הגעגועים שצפויים להימשך זמן רב לספרד – כשהעליתי את השאלה באינסוגרם (אתם לא שם?? בואו!) אם אתם רוצים מתכון לפאטאטס בראבאס התגובות היו נלהבות פה אחד. מה שכיף בגרסה הזו, שהיא נטולת שמן בכלל וחוסכת את כל הברדק של הטיגון העמוק ועדיין תפוחי האדמה מתקבלים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. להיט בטוח גם אצל ילדים.
לומדים בישול בבית – הזמינו עכשיו במחיר מבצע את סדנת הבישול הדיגיטלית שלי
עוד מתכונים מעולים עם תפוחי אדמה:
קדרה של נתחי סויה ותפוחי אדמה ביין אדום
פאטאטס בראבאס: תפוחי אדמה בתנור בסגנון ספרדי
כדי להפוך את העסק לקצת יותר מעניין, הכנסתי למתכון הקלאסי שני שינויים: צירפתי לתפודים גם בטטות ורבעי בצלים ועטפתי את הכל בתוספת חלבון קראנצ'ית של קמח עדשים.
חומרים ל 4-6 מנות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (לא חייבים לקלף)
3 בטטות חתוכות לקוביות (לא חייבים לקלף)
2 בצלים לבנים או סגולים, חתוכים לאורך לרבעים
לתיבול:
2 כפות מים או ציר ירקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1/2 כפית (או יותר) פפריקה מעושנת חריפה או מתוקה
מלח
לציפוי:
2-3 כפות קמח עדשים כתומות
+ מניחים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות בסיר, ממליחים מעט ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד שהירקות כמעט רכים אך לא מתפרקים. מסננים ומניחים להתקרר מעט.
+ בינתיים מערבבים את חומרי התיבול, טועמים ומחזקים טעמים במידת הצורך.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לתבנית מרופדת בנייר אפייה יחד עם רבעי הבצלים. יוצקים עליהם את תערובת התיבול ומערבבים בעדינות בידיים או בעזרת מרית גומי, כך שכל הירקות יהיו עטופים.
+ מפזרים על הירקות קמח עדשים כתומות ומערבבים בעדינות כך שייעטפו בקמח. צולים בתנור החם 15-20 דקות, עד שכל הרכיבים זהובים ופריכים.
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק
תגיות: תפוחי אדמה בתנור, תפוחי אדמה אפויים, איך מכינים תפוחי אדמה אפויים, בטטות אפויות, מתכונים מומלצים, תפוחי אדמה, בטטות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות