סלט כרוב סגול ואפונת שלג

מאי 4, 2019 מאת:

סלט צבעוני משגע בניחוח אסייתי, שאני באופן אישי אוהבת להגיש לצד מנות מאותו אזור של העולם. פריך, טרי ורענן

לא השגתם אפונת שלג? החליפו בשעועית ירוקה טריה – מומלץ לחלוט אותה דקה במי מלח רותחים ולהעביר מיד למי קרח. אבוקדו קצת יותר קשה להחליף אבל קוביות מנגו יעבדו כאן לא רע. את הכוסברה אפשר להחליף בתערובת עשבי תיבול כמו נענע, בזיליקום ובצל ירוק.

1/2 כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
1 גזר מגורר גס
חופן גדול אפונת שלג טרייה, פרוסה דק
1 אבוקדו, חתוך לקוביות
חופן גדול של כוסברה טרייה, קצוצה
חופן שומשום שחור

לרוטב:

2 כפות שמן (לא חובה)
כמה טיפות שמן שומשום
מיץ מ-1/2 ליים או לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית סילאן טבעי או מייפל (לא חובה)
מלח

+ מניחים את כל החומרים ומתבלים בחומרי הרוטב. מערבבים היטב ומשהים ל 5-10 דקות לריכוך קל וספיגת טעמים. מגישים ונהנים.

עוד סלטים טעימים ומיוחדים:

סלט פאקוס וקשיו ברוטב טחינה
סלט עדשים עם שעועית ירוקה ואבוקדו
סלט גרגירי חומוס עם עגבניות שרי ובצל מקורמל
סלט זוקיני מפתיע של מסעדת אואזיס

סלט כרוב סגול ואפונת שלג

ככה הוא נראה אחרי שמערבבים. סלט מרענן וטעים!

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות