עוגת ביסקוויטים גבינה של פעם

60 תגובות לפוסט

  1. מעיין הגיב:

    סקרנית לדעת למה את לא משתמשת בשמנת צמחית:)

    • אורי שביט הגיב:

      זה שווה ערך בעיני למרגרינה, הן מבחינה קולינארית והן מבחינה בריאותית, למרות שאני מודה שזה יכול להיות טעים. מעדיפה להימנע!

    • גאיה הגיב:

      היי אורי אשמח לדעת אם יש תחליף לגבינת סויה?

      • אורי שביט הגיב:

        היי גאיה, בעקרון צריך איזו שהיא גבינה כי זו עוגת גבינה. אני לא ממליצה על קשיו/שקדים מכיוון שלרוב הן יהיו כבדות יותר ובמרקם פחות חלק. עקרונית אפשר להכין את העוגה הזו גם בגרסה ללא גבינה בכלל ולהגדיל את כמויות הפודינג והקצפת.

        • גאיה הגיב:

          תודה ! לגבי הקרם קוקוס, לא שמתי אותו בקירור מאתמול ואני צריכה את העוגה להיום בערב.. האם הוא יכול להיות רק בהקפאה בכדי לזרז ? או כמה זמן בהקפאה וכמה במקרר ? 🙁

      • אריאל הגיב:

        הי! מתכוונת לנסות מחר בבוקר את המתכון. שאלתי היא: איך ההכנה נראית אם אני רוצה להשתמש באינסטנט פודינג?
        והאם אפשר לערבב ולהקציף את האבקת פודינג ביחד עם הקרם קוקוס והחלב סויה?

        • אורי שביט הגיב:

          היי, אני לא בטוחה האמת כי אני לא עובדת עם אינסטנט פודינג בכלל! מציעה לראות איך זה עובד במתכונים אחרים וללכת לפי זה.

  2. יעל הגיב:

    אני גם תוהה לגבי הקצפת מקרם הקוקוס.
    אחרי השהיה במקרר הוא בדכ נפרד לנוזל הממש דליל
    לנוזל פחות דליל
    ולשומן המוצק יותר.
    לא להפטר מכלום? פשוט להקציף הכל?

    • אורי שביט הגיב:

      היי יעל, נכון מאד! כשהקרם קר ממש, למרות ההיפרדות זה עובד! לפחות עם הקרם של ארוי-די שהוא טבעי לגמרי ועתיר שומן (כמו שצריך להיות קרם קוקוס, מינימום 18 אחוז).

      • יעל הגיב:

        זו אחת העוגות האהובות עלי.
        מאד שמחתי לפגוש מתכון שהוא ללא שמנת צמחית.
        ולעשות את הנסיון עם הפודינג בא לי 🙂
        נראה לי שלא אתאפק ואכין בסופש הקרוב
        המון תודה.

  3. אפרת הגיב:

    היי אורי , איזה גבינה 9% את משתמשת , עדיין לא מצאתי גבינה רכה שהתחברתי אליה

  4. חנה הגיב:

    שלו אורי,
    קניתי את הספר שלך כי יש לי בן טבעוני. הכל נראה נפלא וטעים אבל יש לך בכל מתכון (כמעט) המון מרכיבים, והרבה שלבים…. מאוד קשה לעבוד כך.. (אגב, אני כל הזמן צריכה לבשל הכל "כפול" לטיבעוני ולשאר בני המשפחה – לא פשוט לעמוד לפני ארוחת שישי 6 שעות במטבח….) אשמח לראות מתכונים "פשוטים" יותר…. אפילו עוגת הביסקוויטים הזאת – וואי וואי… המון עבודה (שלא לדבר על קניות "מיוחדות" של דברים שלא נמצאים בכל סופר).
    תודה בכל מקרה על ההשקעה שלך

    • אורי שביט הגיב:

      היי חנה, תודה רבה על המשוב. יש לי מתכונים פשוטים יותר ומורכבים יותר – גם בספר ממש לא כל המתכונים מסובכים. אני לא מוותר על הגעה לטעמים ולמרקמים מדוייקים ולכן חשוב לי לתת את כל התהליך. במקרה של העוגה הזאת מכיוון שאצלי אין שמנת צמחית ואינסטנט פודינג התהליך קצת יותר מורכב, אבל בעיני שווה את התוצאה. יש ברשת מתכונים פשוטים לעוגת ביסקוויטים טבעונית, חפשי! מקווה שיהיו לי יותר מתכונים פשוטים עבורך, הנה תראי את המתכון הזה למשל https://vegansontop.co.il/zucchini-corn-patties/ או את זה https://vegansontop.co.il/gluten-free-vegan-pancakes/ בהצלחה!!

    • יוסי שדה הגיב:

      לגבי הכנת עוגת הביסקוויטים כשמכינים את הפודינג אז הכל נעשה קל ופחות מורכב
      עשיתי לפי ההוראות וכשאני חושב על התהליך אולי היה אפשר לפשט את התהליך ( גם פחות כלים) אם אתחיל– בסיר קטן בו אערבב בעזרת מטרפה כוס חלב צמחי פלוס חצי כוס קורנפלור ותמצית הווניל , לטרוף ולהמשיך לטרוף ולערבב בעת החימום על הגז- עד להיווצרות מרקם סמיך- הוספתי כף ממרח שקדים במקום חמאה טבעונית שלא הייתה לי בבית.
      אחרי הכנת הפודינג שהונח במקרר במקרר – ערבבתי אותו היטב עם הגבינות הטבעוניות בעזרת בלנדר מוט והטעם היה טעים ועדין.. בחרתי לוותר על קרם קוקוס . את הפודינג מרחתי על שכבות הביסקוויטים ושמתי בהקפאה להתייצבות למשך כשעה.
      לסיום חצי כוס חלב בפינג'אן על הגז והוספת שברי שוקולד מריר- להוריד בזמן ולהיות ליד- ולהטריף במטרפה. כשמתקרר מניחים על העוגה שהייתה בהקפאה להתייצבות ושוב מחזירים למקרר להתייצבות השוקולד

  5. רוני הגיב:

    הי אורי,

    נראה מתכון מעולה! החברים כבר מצפים 🙂

    שאלה קטנה בענייני הקצפה – אין לי מיקסר או משהו בסגנון. האם זה יעבוד בהקצפה ידנית פשוטה? יש טיפים?

    תודה!

    • אורי שביט הגיב:

      היי רוני, תודה! לצערי אם לא תקציפי במקצפה חשמלית אני חוששת שהקצפת לא תהיה מספיק יציבה.. אולי תצליחי עם בלנדר מוט, אני לא מתחייבת 🙂

  6. סילבי הגיב:

    היי אורי,
    "1 כף קפה נמס מעורבבת ב-2 כפות מים רותחים" – הכוונה היא לכף אבקת קפה נמס, נכון?

  7. סילבי הגיב:

    היי אורי, 3 שכבות של ביסקוויטים ו-3 שכבות של קרם, נכון?

  8. שירלי הגיב:

    היי, הכנתי וזה עכשיו מתקרר ונראה מעולה! רק לא הבנתי איפה בדיוק מכניסים את תמצית הווניל וגרידת הלימון שרשומים תחת הקרם? אני מניחה שמוסיפים לקרם הקוקוס? לפני או אחרי הקצפה? אולי פספסתי אבל לא מצאתי התייחסות למרכיבים האלה.
    אשמח להבהרה, תודה!

  9. סילבי הגיב:

    היי אורי,
    אפשר בבקשה צילום של גבינה אלטרנטיב של תנובה וצילום של חמאה VEGA?
    תודה !

  10. hadas הגיב:

    שלום שכזה אולי שאלת קיטבג אך בכל זאת אשאל קרם קוקוס האם יש אפשרות אחרת עם קוקוס אני גרה באזור שאני יודעת שיפתיע כדאי להשיג חוצרים אלו זה כמו לשאוב מים מהסלע מודעת לכך שקרם הקוקוס הוא מרכיב עיקרי בעוגה יום קריר

  11. מיכל הגיב:

    חייבת לתת מחמאה!!! הבת שלי ( בת 8) רגישה למוצרי חלב, גלוטן, ביצים ועוד.. השבוע ערכנו בר מצווה לבן והזמנו קייטרינג. בשביל שיהיה לבת שלי משהו מתוק לאכול הכנתי לה את העוגה הזו עם בסקוויטים ללא גלוטן. את העוגה הגשנו בחתיכות שהיו קצת קפואות (השבוע הכי חם ולוהט בשנה..) כדי שלא יצא מושי.. והתוצאה היתה מושלמת!!!! כל האורחים אהבו את העוגה הזו והעדיפו אותה על פני העוגות של הקייטרינג ( שהיו מצויינות חייבת לציין גם זאת).
    תודה על המתכון המושלם. הבת שלי מודה לך אישית שיכולה להנות מקינוח טעים מבלי שיגידו לה … לא יכולה..

  12. אוליאנה הגיב:

    נכנסתי לאתר במקרה, כדי להכין עוגה טבעונית שחיפשתי , ועד שהגעתי למתכון קראתי את כל מה שרשמת לפני הסרטון , ואז ראיתי את הסרטון – הוא שבר אותי פשוט 💔 !!! תודה על הסרטון שצילמתם !!!
    תודה על המתכון שעוד לא הגעתי אליו והוא ניראה מדהים , כי הייתי חייבת להגיב ❤️ נרשמת , עוקבת , שומרת את העמוד וכמובן שאכין לפי המתכון , תודה ענקייייית בטוחה שיצא טעים !
    יום נפלא שיהיה ☀️יבוא יום ומקווה מאוד שהוא יהיה נפלא לכולם 🐄🌏👫❤️🙏!

  13. שרית הגיב:

    היי אורי
    לגבי ה Aroy D אריזה ירוקה
    הוא פחות מ 18% שומן – אז איך נוצר קרם ?
    מוכנה לחדד ,? או שבעצם גם זה שבאריזה ירוקה יתאים..
    יש לי במזווה 6 יחידות קרטון.. ☺️
    תודה

  14. הדס הגיב:

    היי, אפשר להשתמש בקמח טפיוקה במקום הקורנפלור?

    תודה

  15. לו הגיב:

    היי אורי, העוגה מושלמת!!
    מחפשת בנרות פתרון לקרם בין עוגת שכבות, ובגלל שהקרם הזה כל כך טעים חשבתי עליו. את חושבת שהוא יספיק מבחינת סמיכות? ואם לא, יש לך רעיון איך להפוך אותו ליותר יציב?

  16. טליה הגיב:

    איזו עוגה מדהימה, תודה! הכנתי אתמול פעם ראשונה, היא היתה טעימה כבר ביום ההכנה אבל כשטעמתי אותה יום אחרי, וואו!!!
    (לא היתה לי חמאה של וגה אז השתמשתי בנטורינה, את הקצפת עשיתי מחצי קרם קוקוס וחצי שמנת צמחית)

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |