שטרודל "גבינה" אישי עם פירות אדומים
בעיני המאפה הזה הוא אחד הקינוחים הכי כיפיים – בפנים קרם גבינה מתוק וחמים מנוקד בפירות מתוקים-חמוצים, עטוף בבצק דקיק ופריך שמתפצפץ בפה. וההכנה? פרוסת עוגה!
נראה לי שזה רגע מתאים להתוודות על האהבה שהיתה לי פעם לעוגות גבינה. במיוחד אפויות. ממש אהבתי אותן, בימים שבהם עוד לא הבנתי מה המחיר האמיתי שלהם (ואני לא מדברת על הקלוריות). אני אמנם לא מאלה שחולמים בלילות על מאכלים שכבר נפרדתי מהם ובחרתי להפסיק לאכול ולא מתה על שחזורים, אבל וואלה, נחמד מדי פעם לאפשר לעצמי להתפנק על זיכרונות מתוקים כאלה.
השנה החלטתי שאני מאפשרת לעצמי טעימה קטנה מעוגת הגבינה ההיא של פעם, אבל בדרך קצת אחרת – במקום לאפות עוגה שלמה (על כל החששות – תתייצב או לא? תיסדק או לא? תישרף בשוליים ותישאר רכה מדי באמצע או לא?) הלכתי על בטוח – יצרתי מהתערובת הגבינתית המתוקה שטרודלים אישיים מבצק פילו, שעוטפים את המילוי הרך בציפוי קראנצ'י. כדי להוסיף צבע וטעם לחגיגה, ניקדתי את קרם ה"גבינה" בפירות – קוביות תות קטנות או פטל ישר מהמקפיא ואני בטוחה שגם דובדבנים או אוכמניות יהיו נפלאים.
כדי להגיע למילוי קרמי כמו שחלמתי עליו השתמשתי בממרח הסויה של תנובה ALTERNATIVE – לא יתואר כמה הוא מזכיר גבינה לבנה, במיוחד כשזה מגיע לאפייה. בשילוב הפודינג (בעבודת יד, אלא מה??) מדובר במילוי מושלם לבצק הפריך. אם בא לכם להתפרע, אתם יכולים להכין מהפילו קעריות בתוך תבנית שקעים ולמלא אותן בקרם ליצירת מעין טארטים קטנטנים. כך או כך, זה ממש ממש טעים.
מתנה מושלמת לחג – הזמינו למי שאתם אוהבים סדנת בישול עד הבית במחיר מיוחד עם הקופון Foddy50
המתכון בשיתוף תנובה ALTERNATIVE
אוסף ענק של מתכונים לשבועות מחכה לכם כאן
הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם או בקהילה הטעימה של טבעוניות נהנות יותר
שטרודל "גבינה" ופטל או גביניות פילו אישיות
קינוח מושלם לארוחת השבועות המתקרבת – אפשר להכין מראש (רצוי באותו יום!) ולהכניס לחימום קצר לפני ההגשה. מפזרים אבקת סוכר ומתענגים. ראו הערות בסוף המתכון. ותודה לקונדיטורית המוכשרת טל האוזן על הייעוץ 💚
חומרים ל 24 יחידות שטרודל או עוגות אישיות
1 חבילה בצק פילו, מופשר (רצוי להפשיר לילה במקרר)
כ-1/2 כוס שמן צמחי
2-3 כפות סוכר דמררה
מעט קינמון (לא חובה)
לפודינג:
2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר
1 כוס (120 גרם) קורנפלור מנופה
1 כוס (240 מ"ל) משקה שקדים תנובה ALTERNATIVE
ועוד
1 כוס (240 מ"ל) משקה שקדים תנובה ALTERNATIVE
1 כף מחית או 2 כפות תמצית וניל
3 כפות (45 מ"ל) שמן צמחי
למילוי:
2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה תנובה ALTERNATIVE
1 כפית מחית וניל או 1 כף תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1 לימון קטן
כ-1/2 1 כוסות קוביות תותים/פטל טרי או קפוא (לא מופשר)
להגשה:
אבקת סוכר
+ מתחילים בהכנת הפודינג: מביאים לרתיחה עדינה בסיר קטן כוס משקה שקדים עם מחית או תמצית וניל. בינתיים טורפים בקערה סוכר, קורנפלור וכוס חלב לתערובת אחידה ללא גושים.
+ מוסיפים את התערובת לחלב הרותח וממשיכים לטרוף מעל להבה בינונית-נמוכה עד שהתערובת מבעבעת קלות ומסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים שמן וטורפים היטב. משטחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד את פני הקרם (כדי שלא ייווצר קרום) ומאחסנים במקפיא למשך שעה, להתקררות מלאה.
+ מעבירים את הפודינג למיכל של מעבד מזון, מוסיפים את ממרח הסויה, וניל וקליפת לימון וטוחנים לקבלת קרם חלק ואחיד.
+ מניחים עלה פילו על משטח העבודה, מברישים בשמן ומפזרים מעט סוכר דמררה וקינמון (אם רוצים). מניחים עלה נוסף וחוזרים על הפעולות. מניחים עלה אחרון ומברישים בשמן. חותכים את שכבות הפילו למלבנים בגודל הרצוי (תלוי גם בגודל העלה, אני חתכתי את העלה לארבע וקיבלתי מלבנים בגודל 15X18 ס"מ).
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מסדרים לרוחב העלה בצד שקרוב אלינו בערך כף מהמילוי, כך שישארו שוליים ברוחב 1 ס"מ מלפנים ומהצדדים. מניחים על הקרם מעט פירות (מעט! הם מגירים נוזלים – כ-3 קוביות תות או 3 פירות פטל). מקפלים פנימה את הצדדים, מקפלים למעלה גם את השול התחתון ומגלגלים בצורה רפוייה – כך שיישאר למילוי מקום להתרחב בתנור והבצק לא יתבקע.
+ מסדרים את השטרודלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים שוב בשמן ומפזרים סוכר דמררה (לאקסטרה פריכות). אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך.
+ אם מכינים בצורה של עוגות אישיות: מרפדים כל שקע בתבנית שקעים בריבוע פילו (אני חתכתי את שכבות הבצק ל-9 חתיכות), מניחים מעט פירות יער בתחתית וממלאים בקרם הגבינה. משטחים, מוסיפים 2-3 פירות מלמעלה ואופים באותו האופן. שימו לב ששולי הבצק לא יישרפו – אני הנחתי את התבנית בחלק התחתון של התנור וברגע שהבצק היה זהוב מספיק, הנחתי עליה יריעת נייר אלומיניום.
+ מוציאים, מניחים להתקרר מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
עכשיו במבצע! הספר המטבח הטבעוני שלי בכריכה קשה או בגרסה דיגיטלית
הערות וגיוונים:
- אפשר להחליף את התותים או הפטל בפירות אחרים כמו אוכמניות קפואות או דובדבנים מגולענים חצויים. שימו מעט!
- אפשר להכין באותו אופן טארטים אישיים מבצק פילו – מרפדים בריבועי השכבות תבנית שקעים וממלאים במילוי.
- אפשר להכין מראש ולשמור 2-3 ימים בקופסא סגורה במקרר. מחממים בתנור כמה דקות לפני ההגשה להחזרת הפריכות.
תגיות: בצק פילו, תותים, שבועות, דובדבנים, גבינה, עוגת גבינה, עוגת גבינה טבעונית, שטרודל גבינה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
היי. שוב אני:) מתכוונת להכין גם את זה:) כשאת כותבת שמן צמחי- אפשר להשתמש בשמן קוקוס? לפודינג וגם להברשה או לאחד מהם? יש לי גם קנולה אך מנסה להמעיט להשתמש בו. תודה
נהדר! אני מעדיפה שלא כי הוא מאד שומני אז לא ממליצה. עדיף שמן רגיל – אני משתמשת בחמניות או זרעי ענבים.