עוגת שמנת ופירות של פעם

שבועות טבעוני: עוגת שמנת ופירות של פעם

מאי 6, 2018 מאת:

אם יש עוגה אחת שאתם הולכים להכין לשבועות הקרוב, זאת חייבת להיות העוגה הזאת. מינימום חומרים, מקסימום טעם והכי הרבה רושם שאפשר לייצר בקלות ובמהירות

צילום: שקמה יעקובי

זוכרים את שיתוף הפעולה הכיפי של עם שקמה, שהניב את פאי התותים הנוסטלגי המהמם הזה? אז כיאה לשתי גרגרניות משוגעות על אוכל, לא הסתפקנו בעוגה אחת ובמטבח הקטן של שקמה, שממוקם ממש שוק לוינסקי המופלא, רקחנו לכם באותו הבוקר שתי עוגות. התחרות ביניהן אמנם צמודה אבל אם צריך לבחור אחת, זו ללא עוררין העוגה הזאת, שהולכת להפיל בנוק אאוט את כל המתחרות שלה על שולחן החג. לא רק בגלל שהיא טעימה מאד, אלא גם בגלל שהיא קלילה – גם להכנה וגם לאכילה ומשאירה הכי הרבה טעם של עוד.

כמו במקרה של המתכון עם התותים, גם כאן העליתי באוב עוגה נוסטלגית, הפעם כזו שהייתי נוהגת בימים שלפני הטבעונות להכין בכל הזדמנות, בדיוק מאותן סיבות. כשדיברתי עם שקמה על הרעיון, יש לציין שהיא היתה די סקפטית לגבי היכולת לבצע את המתכון הזה, שהתבסס כולו על מוצרי חלב, בגרסה טבעונית מוצלחת. אבל כמו שתי עקשניות שאוהבות אתגרים כמובן שניסינו (לא לפני שהכנסנו כמה שדרוגים משמעותיים למתכון המקורי) וההצלחה היתה פשוט מסחררת. אז ללא מילים נוספות קבלו את ה-עוגה שלנו לשבועות. אני ממליצה להכין שתיים.

כל המתכונים שלי לחג

עוגת גבינה טבעונית עם פירות טריים

מקסימום רושם במינימום מאמץ, בדיוק כמו שאני אוהבת

עוגת שמנת משי ופירות
בהשראת הספר "חדווה קלה" של רחל אהרונוביץ, חיה מטרסו ודינה רוזנבאום

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ

לקלתית:
2 כוסות שקדים קלויים שלמים (חומים, לא מולבנים)
2 כוסות שיבולת שועל (לא משנה הגודל)
1/4 כוס סוכר חום בהיר
4-6 כפות שמן קוקוס

לשמנת משי:
700 גרם (2 אריזות קרטון כחולות) טופו משי מוצק
4 כפות מיץ לימון (אפשר להוסיף גם גרידת לימון אם אוהבים)
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קמח (חיטה/ כוסמין/ אורז/ קוקוס)

לפירות:
2 כוסות פירות (אגס ומלון חתוכים לקוביות, ענבים חצויים)
*אפשר לגוון עם נקטרינה, אפרסק, קיווי, מנגו ועוד.
2/3 כוס סוכר חום בהיר

לעיטור:
1 כוס קוביות פירות טריים
עלי נענע

עוגת שמנת טבעונית לשבועות

ראו הוזהרתם, הכינו מראש שתי עוגות!

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מלטשים את הפירות הקשים: מניחים בקערה את האגס והענבים, מוסיפים את הסוכר ומלטשים את הפירות בין כפות הידיים, עד שהסוכר נמס מעט. משהים בקערה על מנת שהפירות יתרככו ויגירו עסיס. את המלון, שהוא פרי רך ועסיסי יותר, אין צורך ללטש.
+ מכינים את הקלתית: טוחנים במעבד מזון את השקדים, שיבולת השועל והסוכר עד לקבלת פירורים דקים. מעבירים לקערה, מוסיפים בהדרגה את שמן הקוקוס ומערבבים עד שניתן לייצר מהתערובת כדור מהודק אך לא שומני מדי.
+ משטחים את התערובת על תחתית התבנית על נייר אפייה בשכבה אחידה ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר.
+ מכינים את השמנת: טוחנים את כל החומרים בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת קרם חלק.
+ מוסיפים את קוביות המלון ואת השמנת לקערה עם הפירות המלוטשים ומערבבים בעדינות, עד שהפירות והנוזלים נטמעים בשמנת.
+ מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים עליה את תערובת השמנת והפירות. משטחים ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגה שחומה בדפנות, יציבה וקפיצית למגע. מוציאים ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. טיפ שקיבלתי: אם רוצים להימנע משברים, מתחילים באפייה של 5 דקות להתייצבות, מפרידים מסביב בסכין חדה את העוגה מהתבנית וממשיכים לאפות כרגיל.
+ מאחסנים במקרר ל 6-8 שעות לפחות, מעטרים בפירות טריים ועלי נענע ומגישים.

עוד מתכונים מתוקים לשבועות:
מוס דובדבנים עם קרם שוקולד
סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל
לפתן פירות מתובל

עוגת שמנת משי ופירות

כמה יפה, ככה טעימה. העוגה שלי לשבועות

Print Friendly, PDF & Email

4 תגובות לפוסט

  1. ליאת הגיב:

    האם ניתן להשתמש בטופו קדיתא?

  2. נועה הגיב:

    תודה על המתכון
    האם יעבוד ללא הפירות?
    תודה

    • שרה הורניק הגיב:

      היי נועה, אני מחליפה את אורי בזמן שהיא בחופשה. 🙂
      נראה לי שהפירות תופסים כאן נפח די משמעותי בעוגה, אז אני מנחשת שהיא תצא קצת שטוחה בלעדיהם. הייתי מנסה להגדיל את כמות השמנת – אולי להכפיל ב-1.5.
      בהצלחה ותעדכני איך יצא!

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות