גלידוניות טבעוניות עם שוקולד לבן וקרמל שקדים

גלידוניות שוקולד לבן וקרמל

יוני 2, 2019 מאת:

הוא אולי נקרא חג הקציר וחג הביכורים אבל תכלס שבועות הוא בעיקר חג תחילת הקיץ, שמבשר את בואם של הימים החמים. כדי להתמודד עם הטמפרטורות הממריאות הכנתי לכם קינוח צונן במיוחד – חטיפים קפואים של שוקולד לבן וקרמל תמרים, עטופים בשוקולד מריר מתפצפץ. במילים אחרות: גלידוניות טבעוניות!

אין לי דרך לייפות את המצב, חברים, התחיל להיות חם. עכשיו אני מודה שאני וחום מסתדרים לא רע בכלל, אני מאלה שהחורף עובר עליהן בייסורים ובכלל, אין כמו להעביר את יום ההולדת שלי בכל שנה ברביצה מתמשכת בים (דרך טובה להשתקם מהיותי ילדת קיץ קלאסית שלא חגגו לה בזמן עם הכיתה). ועדיין, הימים הראשונים של הקיץ הם תמיד סוג של שוק, היעלמות של כל חשק להניח סירים על הכיריים וכמיהה תמידית למזון קליל ובעיקר קריר.

בדיוק בשביל הרגע הזה הומצאו הגלידוניות, כנראה הדרך המושלמת ביותר שנבראה להגיש קינוח קרמי וקפוא – הוא מתוק, קר, מתפצפץ בין השיניים בהתחלה ומחליק בגרון בסוף ומגיע במנות קטנות שמאפשרות להרגיע את המצפון ולאכול ממנו עוד ועוד. לכבוד החוברת השנתית של תנובה לשבועות, פיתחתי מתכון משודרג ומפנק במיוחד לקינוח המיתולוגי הזה שעשוי קרם סויה ושוקולד לבן סמיך, עליו שכבת קרמל מלוח (זה נשמע כל כך הרבה יותר טוב באנגלית! Salty Caramel) ואת הכל עוטף שוקולד מריר מנוקד בשברי שקדים קלויים. מניסיון אישי ועם כל הכבוד לעוגות הלבנות, זה הקינוח שהולכות לריב עליו הכי הרבה ידיים חמדניות.

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לחג? כולם מחכים לכם במאגר הגדול לשבועות

גלידוניות במילוי קרם סויה ושוקולד לבן

שילוב של קרם סויה ושוקולד לבן מומס התגלה כמילוי המושלם. גלידוניות 2019

גלידוניות טבעוניות במילוי קרם שוקולד לבן וקרמל מלוח

המתכון הזה ממש לא מסובך אבל חשוב להכין אותו בדיוק לפי ההוראות ולעבוד בזריזות בשלב הציפוי. אם לא בא לכם על הקרמל אתם כמובן יכולים לוותר עליו לגמרי (או פשוט להשמיט את המלח ולוותר על הטוויסט) ואת השקדים אפשר להשמיט או להחליף למשל בשבבי קקאו נא.

חומרים לכ-30 יחידות או ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

למילוי:

2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
1/2 2 כוסות (450 גרם) שוקולד צ'יפס לבן פרווה
2 כפיות תמצית וניל

לקרמל תמרים מלוח:

12 תמרי מג'הול (כ-240 גרם) גדולים ועסיסיים, מגולענים
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב שקדים (אני השתמשתי בחלב של תנובה)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח נדיב

לציפוי:

400 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ (ראו הערה בהמשך לגבי כמות השוקולד)
4 כפות שמן
חופן נדיב (כ-60 גרם) של שקדים קלויים מלוחים, קצוצים גס (לא חובה)

מכינים את המילוי (רצוי יום לפני ההגשה): ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים, לקרם חלק. מוסיפים כף של ממרח סויה וטורפים היטב. ממשיכים להוסיף את הגבינה לשוקולד המומס כף אחרי כף, עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים עליו את הקרם כך שיגיע לגובה של כ-2 ס"מ. משטחים ומכניסים למקפיא למשך 2-3 שעות ורצוי לילה, להתייצבות.

מכינים את הקרמל: מניחים במיכל הבלנדר את כל החומרים וטוחנים לקרם סמיך. משטחים על קרם השוקולד הקפוא ומחזירים למקפיא לשעה עד שעתיים, להתייצבות (שימו לב שהקרמל לא קופא).

בעזרת נייר האפייה מחלצים את המקפא לקרש חיתוך וחותכים בסכין גדולה וחדה למלבנים (אם צריך אפשר לטבול את הסכין במים חמים כדי להקל על החיתוך). מחזירים למקפיא להתייצבות.

מכינים את הציפוי: מניחים בקערית שוקולד קצוץ ושמן וממיסים במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים, עד שמתקבל קרם אחיד. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

טובלים את המלבנים הקפואים בשוקולד המומס מכל הכיוונים ומוציאים עם שני מזלגות, כדי לאפשר לשוקולד העודף לטפטף לקערה. אם השוקולד מתקרר ומסמיך תוך כדי עבודה, אפשר לחמם אותו מעט שוב. מפזרים מיד שקדים קצוצים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מחזירים למקפיא אחרי שכל המלבנים מצופים, עד להגשה.

זה לא המון שוקולד לציפוי? ובכן, חישוב מהיר מראה שכל גלידונית תקבל ציפוי של 13 גרם שוקולד, לא כל כך הרבה 🙂 שנית, חשוב שיהיה מספיק עומק לשוקולד כדי שתוכלו לטבול את הגלידוניות בנוחות מכל הכיוונים. ייתכן מאד שתהיה שארית שוקולד בסיום, אתם יכולים להתחיל עם 300 גרם ו-3 כפות שמן ורק אם צריך להמיס עוד 100 גרם וכף שמן נוספת.

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם!

ומה למנה עיקרית?

קיש פראי של ירקות אביב פריכים

עוגת שושנים מלוחה במילוי קרם פיקנטי

פשטידה חגיגית של תרד ומנגולד

גלידוניות טבעוניות עם שוקולד לבן וקרמל

הקינוח שייחטף מהשולחן, באחריות. גלידוניות טבעוניות

 

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. אופירה אהרון הגיב:

    צריך כל כך הרבה שוקולד לציפוי?

    • אורי שביט הגיב:

      היי אופירה, שאלה מצויינת – אדגיש גם במתכון. ראשית בחישוב פשוט תגלי שבכל גלידונית יש מקסימום 13 גרם שוקולד.. זה לא כל כך הרבה 🙂 שנית, צריך לעבוד מהר ולהיות מסוגלים לטבול את כל הגלידונית בשוקולד המומס כדי שתיעטף מכל הכיוונים, אז צריך עומק.. סביר שתישאר לך שארית. את יכולה לנסות להתחיל עם 300 גרם ולראות איך את מסתדרת. אם השוקולד מסמיך (הגלידוניות הקפואות מקררות אותו) אז לחמם קצת שוב. בהצלחה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות