פנקייק איטלקי: חביתיות פולנטה מהירות
קבלו את הכוכב הבא של ארוחות הבוקר, הבראנץ', הלאנץ' וגם המאנץ' – פנקייק צהוב מקמח תירס, משובץ בירקות עזי טעם וצבעוניים. יותר קיץ מזה לא תאכלו
אני אוהבת אוכל צבעוני וזה ללא ספק היה היתרון הראשון והבולט של המתכון שלפניכם – הוא צבעוני בטירוף ומתאהבים בו עוד לפני הביס הראשון. עוד יתרון מוחץ הוא התיבול, שלגמרי נמצא בידיים שלכם. אפשר להוסיף לבלילה עשבי תיבול טריים, תבלינים, שום כתוש, ירקות קצוצים – כל מה שאתם רוצים ואוהבים. עוד בונוסים? הוא ללא גלוטן, מכינים אותו בצ'יק והוא מתאים בול לארוחת חברים, לארוחת בוקר או בראנץ' של סופש וכן, גם לארוחת ערב. פשוט תכינו וספרו לי אחר כך איך יצא!
הכנתם? צלמו ותייגו אותי באינסטגרם או בואו להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
עוד מתכוני תירס טעימים:
שניצל תירס
לביבות תירס תאילנדיות
מרק תירס מוקרם
מבשלים ביחד! סדנאות זום כיפיות וטעימות במיוחד ב-60 ש"ח בלבד
פנקייק פולנטה
אני בחרתי להוסיף לבלילה עלי אורגנו טריים ולעטר את החביתיות בפרוסות עגבנייה, פלפל חריף ירוק ובצל סגול. כמובן שאפשר לתבל איך שאתם אוהבים.
חומרים לכ-15 חביתיות
2 כוסות קמח תירס לפולנטה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
חופן עלי אורגנו טריים
מלח, פלפל שחור גרוס
כ-4 כוסות מים רותחים
לתוספות:
2-3 עגבניות בשלות, פרוסות
1-2 פלפל ירוק חריף, פרוס
1 בצל סגול קטן, פרוס לרצועות
חופן גרגירי תירס טריים
מעט שמן זית (לא חובה)
+ מערבבים בקערה קמח תירס, אבקת אפייה, עלי אורגנו, מלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים וטורפים בעזרת מזלג עד שמתקבלת תערובת רכה וסמיכה (ייתכן שתזדקקו לעוד מים, זה בסדר, כל קמח וכמה שהוא "שותה"). טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מחממים מחבת נון סטיק טובה (אפשר לשמן אותה מעט בנייר סופג). כשהמחבת חמה מניחים בה בכל פעם כף גדושה של קרם הפולנטה (נעזרים בשתי כפות) ומשטחים לצורת עיגול – אני הכנתי פנקייקים קטנים בקוטר 8-10 ס"מ.
+ מניחים על גבי הפנקייק ירקות לבחירתכם: פרוסות עגבנייה, פרוסות פלפל חריף, רצועות בצל סגול וגרגירי תירס. ממתינים כ-3 דקות שהצד התחתון ישחים ויינתק בקלות מהמחבת.
+ הופכים בזהירות את הפנקייקים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני מזהיב והירקות נחרכים. מוציאים לצלחת ומגישים.
עוד המון מתכונים לארוחת בוקר
מזמינים עכשיו במחיר מיוחד את הספר "המטבח הטבעוני שלי" – בגרסה מודפסת או דיגיטלית
תגיות: קיץ, בראנץ', פנקייק, פנקייק מלוח, עגבניות, איטלקי, ארוחת בוקר טבעונית, פולנטה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות
הי
ניסיתי להכין את המתכון ויצא לי מר לגמרי, כנראה בגלל העלי אורגנו.
גם לא הצלחתי להבין איך לעשות עיגולים למחבת עם הבלילה הרותחת…בקיצור, כישלון חרוץ
היי נועה, מצטערת ממש לשמוע, זה מתכון שכבר נוסה לא מעט בהצלחה ואני רוצה להבין מה השתבש. אולי המרירות נעוצה דווקא בקמח, אולי לא היו מספיק מים רותחים והקמח לא התרכך מספיק? לגבי העיגולים, פשוט מניחים כף מהתערובת ומשטחים. אם תיכנסי לאינסטגרם שלי את יכולה לראות סרטון – הוא שמור בהיי-לייטס.
הכנתי ויצא מדהים
איזה כיף לשמוע!!