המקום לזניה: מאפה טופו וירקות בהשראת סלט קפרזה

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

פברואר 6, 2019 מאת:

כשאני רוצה להרשים את האורחים במינימום מאמץ והדבר האחרון שיש לי זמן וכח אליו הוא להשקיע בלזניה, אני זורקת לתנור פרוסות טופו מתובלות עם שכבות של ירקות, שיוצרים יחד פסיפס צבעוני, בריא וטעים. היכונו ללהיט

צילום: אמיר מנחם.

בואו נשים את זה על השולחן – אני לא אוהבת לעמוד שעות במטבח. כן, גם אני שממש נהנית לבשל וזה גם המקצוע שלי, תמיד אעדיף מנה שמכינים מהר ויוצאת מדהים על פני מנה שלוקח להכין שעות, גם אם היא יוצאת מדהים. אני אוהבת את האוכל שלי זורם, ספונטני וקליל ושגם ייראה מיליון דולר, דרישות צנועות בסך הכל. היפה הוא, שהדרישות האלה באמת אפשריות כי עובדה, לא מעט מהמתכונים באתר הזה עונים פחות או יותר על ההגדרה.

אחד הדברים שגורמים לעניינים להתעכב הוא תכנון מראש – אני צריכה להחליט היום מה להכין מחר, כי צריך להשרות קטניות או צריך לבשל משהו מראש, להקפיא לכמה שעות, לחכות שיתקרר או יתייצב או להשרות במרינדה כדי שיספוג טעמים. אחד הפתרונות המעולים כדי לאפשר ספונטניות במקרה של המאפה הזה הוא להשתמש בטופו של תנובה, שכבר עבר תיבול והמרקם שלו רך במיוחד – במקרה הזה טופו עם בזיליקום, אבל גם הטופו הפיקנטי שלהם ישתלב כאן מצוין. הוא מהווה בעיני תשובה מצוינת (ולא רק בגלל שיתוף הפעולה שלי עם סויה תנובה) לכל מי שעדיין חושבים שטופו זה לא טעים ולא מבינים למה אנשים מתעקשים לאכול מחק 🙂 כשמתבלים אותו כמו שצריך, טופו יכול להיות מעדן ולהשתלב באופן מושלם בשלל מאכלים. ואיזה כיף שאפשר לשלוף אותו מתובל מהמקרר ולא לחכות אפילו דקה לפני שפורסים ומכניסים אותו לתנור.

עוד מתכונים טעימים בסגנון איטלקי:

קנלוני במילוי מנגולד, טופו ואגוזים
ניוקי בטטה מתובל
לזניה טבעונית ב-5 דקות

ההרשמה לסדנת החורף הקרובה בעיצומה! בואו לבשל איתי

טופו בזיליקום וירקות פרוסים אפויים בתנור

כשהטופו מתובל, כל היתר מהיר וקל. מאפה שמכינים תוך דקות (צילום: אמיר מנחם)

רוצים לראות כמה זה פשוט? צפו בסרטון!

טופו וירקות אפויים בסגנון איטלקי

את ההשראה למאפה המהיר והכל כך טעים הזה קיבלתי מסלט הקפרזה האיטלקי הקלאסי, על מניפת הפרוסות הצבעונית שלו. כאן יש לכם הזדמנות להעשיר אותו בירקות האהובים עליכם (למה לא להפתיע עם לבבות ארטישוק?) ולתת לכל היופי הזה להשתכשך ברוטב עגבניות טעים שמכינים בדקה. אפשר להגיש את המנה עם פולנטה רכה, אורז או קינואה.

חומרים לתבנית בגודל 17X27 ס"מ (כ-4 מנות)

1 חבילה טופו עם בזיליקום
1 חציל ארוך ודק
1 זוקיני גדול
1 פלפל שושקה צהוב או אדום
1 בצל סגול
1-2 עגבניות
2 כפות שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים

לרוטב:

400 גרם (כ-2 כוסות) עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה אורגנו יבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעבירים את העגבניות המרוסקות לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב לתבנית ומשטחים בעזרת כף.
+ חוצים בסכין את קוביית הטופו ופורסים כל מחצית לפרוסות בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ.
+ חותכים את הירקות באותו אופן, כך שיתקבלו פרוסות בעובי דומה.
+ מסדרים את הפרוסות בתבנית לסירוגין (רצוי לא באותו סדר, שיהיה בלאגן צבעוני) ומשעינים אותן זו על זו, כשהן טובלות ברוטב.
+ מזלפים או מברישים מלמעלה בשמן זית ומכניסים לתנור החם ל-45 דקות עד שעה, עד שהירקות והטופו רכים וזהובים.
+ מברישים במעט שמן זית, מעטרים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עוד מתכון קל ומהיר: ירקות ופטריות מוקפצים על קרם לאבנה

בואו לעקוב אחרי האוכל שאני מכינה ועוד דברים שאני עושה בעמוד האינסטגרם שלי

מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

כמה חתיך, ככה קל להכנה. מאפה טופו וירקות (צילום: אמיר מנחם)

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

5 תגובות לפוסט

  1. תמירה הגיב:

    הרוטב לא מכסה את הירקות אז הם נשארים בצורתם המקורית ולא מקבלים טעם של הרוטב.כנ"ל הטופו.

    • אורי שביט הגיב:

      היי תמירה, מצטערת אם התאכזבת, הירקות והטופו אכן לא מכוסים ברוטב אבל הם "שוכבים בו" כך שחצי מהפרוסה כן בתוך הרוטב. מלמעלה מזלפים שמן וכמובן שאפשר ומומלץ להגיש עם מעט מהרוטב מעל.
      אם התנור חזק ומאד מייבש, אפשר להתחיל את הצלייה עם תבנית מכוסה ורק לקראת הסיום להסיר את הכיסוי להשחמה. ככה הרוטב והאדים יישארו בפנים.

  2. מירי הגיב:

    הכנתי אתמול. בטעות עם טופו רגיל. יצא מעולה!!!!!

  3. אורי שביט הגיב:

    מחכה לתוצאות!! <3

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות