במיה טעימה באמת עם עגבניות ופלפלים
אני מאלה שאוהבים במיה בכל מצב אבל המתכון הזה מכוון דווקא למי שלא ממש מחבבים אותה – יש סיכוי לא קטן שטכניקת ההכנה (המאד פשוטה) שבמתכון הזה תפתח בפניכם עולם חדש. תוספת מושלמת לארוחת החג? לא אכחיש.
כמעט כל שבוע בקיץ אני מקבלת מהחקלאי האורגני שלי (היי, דותן!) שקית מלאה בבמיה טרייה ויפהפייה. פעם הכנתי ממנה קארי קיצי עם שעועית מש, פעם הוספתי לקדרה זריזה של ירקות, אבל אף פעם לא הכנתי במיה עגבניות, תבשיל קלאסי וטעים ממש שבין היתר אחראי על השטנה שכמה אנשים רוחשים לירק הנהדר הזה. כי בתבשיל הזה היא בדרך כלל שוחה במיץ וגם בריר הזה שהיא מפרישה (שאגב הוא סופר בריא לעיכול) ויש כאלה שממש לא מחברים לכל העניין, לא משנה כמה זה יהיה טעים.
בפעם האחרונה שהגיעה שקית מלאה במיה טרייה וסגלגלה נתקלתי בפוסט של המתכונאית המחוננת והחברה האהובה אורלי פלאי ברונשטיין, שכתבה על הבמיה עגבניות שהכינה וסיפרה שברוטב כיכב גם פלפל אדום (ובצל ובהרט ונענע מיובשת, למי שמתעניין). אז אמרתי לעצמי – או! והלכתי למטבח להכין במיה עגבניות ופלפלים, אבל קצת אחרת. כזו שלא מבשלים בהמון רוטב אלא צורבים היטב, מה שהופך אותה לעוד יותר טעימה ובכלל בכלל לא רירית. ניצחון? בהחלט.
סדנה חדשה! אוכלים בריא – ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
במיה צרובה עם עגבניות ופלפלים
ברגע שהבמיה מקבלת צריבה חזקה על המחבת היא "נאטמת" והופכת להיות פריכה יותר ורירית פחות, להנאת מי שעדיין נרתעים ממנה.
חומרים ל 3-4 סועדים
350 גרם במיה טרייה
1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
3 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל בינוני
2 שיני שום קצוצות
1-2 כפיות עלי אורגנו או מרווה, קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה (לא חובה):
מעט מיץ לימון סחוט
+ קוטמים בסכין את קצה הגבעול של כל תרמיל במיה (אל תחתכו יותר מדי כדי לא לפצוע אותה).
+ מלהיטים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית וצורבים היטב את הבמיה במשך 5-10 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהבמיה נצרבת היטב. מערבבים או מקפיצים מדי פעם.
+ מוסיפים את רצועות הפלפל ואת עשבי התיבול וממשיכים לצרוב יחד, תוך כדי הקפצה או ערבוב מדי פעם (אל תמעכו את הירקות), כ-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את קוביות העגבנייה והשום הקצוץ, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. אם רוצים סוחטים מעט מיץ לימון מעל ומגישים.
+ אם מכינים מראש אפשר לחמם במחבת או בתנור שחומם מראש לחום גבוה, במשך 2-3 דקות.
מחפשים מתנה לחג? הספר "המטבח הטבעוני שלי" ב-59 ש"ח בלבד
תגיות: במיה, איך מכינים במיה, איך מבשלים במיה, פלפלים, עגבניות, ראש השנה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות