אוכל טבעוני שילדים אוהבים: בולונז עדשים כתומות

15 תגובות לפוסט

  1. לימור הגיב:

    תודה רבה (:
    הרוטב מחזיק טוב בהקפאה?
    את יודעת אם מדובר בחלבון מלא?

    • אורי הגיב:

      היי לימור, בכיף 🙂 כן, אפשר להקפיא את הרוטב. אגב, חברה שהכינו אותו השבוע לפעוטה שלה טחנה אותו לגמרי.
      לגבי חלבון – למיטב ידיעתי ברגע שאת משלבת את תבשיל הקטניות עם דגן כלשהו (חיטה – פסטה או אורז למשל), יתקבל חלבון מלא. לפי מה שאני יודעת, אפילו לא חייבים לבצע את השילוב באותה ארוחה. אם באותו יום אוכלים דגן, הגוף ידע לחבר בין חומצות האמינו השונות כדי לייצר את החלבון שהוא זקוק לו.

  2. גל הגיב:

    היי אורי תודה רבה, שאלה . ילך טוב השילוב עם גם טופו? או שלא היית שמה?

    • אורי הגיב:

      היי גל, מבחינה תזונתית אין הכרח כי העדשים והפסטה יחד הם חלבון מלא. מבחינת נפח המנה והמרקם, אפשר בהחלט לפורר פנימה טופו, זה רק יעשיר אותה 🙂

  3. עמית הגיב:

    אני הוספתי ארטישוק ירושלמי מגורד יחד עם הגזרים – זה שידרוג מדהים. גם עלי דפנה בזמן הבישול הסופי חשובים.

  4. אלון הגיב:

    ניסיתי בגרסה לילדים, ללא חריף ועלים ירוקים.
    מבחינת כמות, 500 גרם עדשים כתומות יוצא בערך 40 מנות ולא 10.
    ממליץ להפחית את כמות העדשים ל150 גרם.
    גם לא מספיק להוסיף מים עד לכיסוי, כי העדשים סופחות מלא מים. צריך להוסיף הרבה מים.
    אולי הכוונה הייתה ל500 גרם עדשים מבושלות?

    • אורי הגיב:

      היי אלון, תודה על המשוב, העדשים לא מבושלות מראש, כל הרעיון שהן מתבשלות יחד עם הרוטב ובמהירות יחסית. לגבי מספר המנות, אני מניחה שזה תלוי בגודל המנה שאתה מגיש, 40 מנות נשמע לי כמו מנות קטנות מאד מאד.. ההערכה שלי היא לפי מנה ממוצעת לאדם מבוגר. לגבי המים, יכולים להיות הבדלים בין עדשים, אחרי הכל זה צמח 🙂 בניסיונות שלי לא היה צורך ביותר נוזלים אבל כמובן שאפשר להוסיף מים אם צריך, זה גם כתוב בהוראות המתכון.

  5. תומר הגיב:

    המתכון מדהים!!
    אני ובת זוגתי התאהבנו מיד
    בתור טבעונים בולונז הוא אחד המאכלים הכי חסרים בתפריט שלנו
    זה ענה על הצורך בצורה מדהימה ומרעננת
    איזה כייף
    תודה!!

  6. עדי הגיב:

    נשמע טעים ממש!! כמה פסטה צריך לבשל עם זה?

    ועוד שאלה אם אני רוצה ל4 מנות אז להפחית כמויות לחצי בהכל?

    • אורי הגיב:

      היי, כן, חצי כמות נשמעת הגיונית לחבילת פסטה אחת, שזה פחות או יותר ארבע מנות לאדם. מן הסתם אם זה עבור קטנטנים אז הם אוכלים פחות 🙂

  7. עירית הגיב:

    הוספתי חצי כף פפריקה מעושנת. הקפיץ את הטעם…

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות