אוכל טבעוני שילדים אוהבים: בולונז עדשים כתומות

דצמבר 27, 2017 מאת:

תנו לי אתגר קטן ותכף ומיד אני רצה למטבח. זה מה שקרה כשיעל ביקשה ממני מתכון ממש פשוט, שילדים יאהבו ויהיה זול ומהיר להכנה

באמצע היום קיבלתי הודעה מחברתי יעל, שמתנדבת בפרוייקט של גני ילדים של מבקשי מקלט בדרום תל אביב. בהודעה היא מספרת שהיא מסייעת לגנים לעבור לתזונה בריאה יותר ומחפשת מנה מבוססת קטניות שילדים יטרפו, שגם תהיה קלה ומהירה להכנה כדי שהמבשלות יוכלו ללמוד להכין אותה בקלות ולא להסתבך וגם שתהיה זולה מבחינת עלויות חומרי הגלם. נשמע כמו אתגר רציני? ובכן, האמת שזה לא כל כך מסובך כמו שאנחנו חושבים. קל מאד לעבוד עם קטניות, במיוחד הקטנות שבהן שלא זקוקות להשרייה ומתבשלות במהירות. הן כמובן זולות משמעותית מבשר בעלי חיים, עליו מבוססות בדרך כלל המנות העיקריות בגני הילדים והכמות שמתקבלת מחצי קילו עדשים כתומות יכולה להאכיל המון פיות קטנים. כך שמה שנותר לי להתמודד איתו זה נושא הטעם – הילדים צריכים לטרוף את המנה! עבר בדיוק רגע עד שעלתה לי בראש התשובה ואחרי שניסיתי את המתכון על בני הבית הפרטי שלי, אני יכולה לומר בבטחה שאצלנו הוא יהפוך ללהיט מבוקש. לא בא לכם לקרוא לזה בולונז? השתמשו במילה "ראגו" (שמשמעותה בצרפתית "נזיד").

החלה ההרשמה לסדנת חורף מפנקת בלופט תל אביבי מרהיב

בולונז עדשים כתומות
מי שרוצה יכול לוותר או להפחית את כמות רסק העגבניות ולהגדיל את כמות העגבניות הטריות, אבל מניסיון הרסק הוא חלק משמעותי מההתאהבות במנה. לקטנטנים בררנים מוותרים על כל המרכיבים המרגיזים (חריף, עלים ירוקים וכדומה), המנה עדיין תהיה עשירה בטעם ובחומרים מזינים ובריאים במיוחד. העדשים הכתומות מתבשלות במהירות שיא, אבל מי שרוצה לזרז את הבישול עוד יותר מוזמן להשרות אותן לפני הבישול למשך שעה במי ברז.

חומרים ל 8-10 מנות

500 גרם עדשים כתומות, שטופות
1-2 בצלים, קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות או כתושות
1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים, קצוץ (לא חובה)
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק (לא חובה)
3-4 גזרים, מגוררים
1 כף עלי תימין טריים (לא חובה)
3-4 עגבניות בשלות, מגוררות
1/2 1 קופסאות גדולות (260 גרם כל אחת) רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף סוכר
מלח, פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית

להגשה (לא חובה):
פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
ואפשר גם שמרי בירה, אגוז ברזיל מגורר או גבינה טבעונית קשה

+ יוצקים שמן זית לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל, שום, צ'ילי וסלרי, מערבבים ומטגנים במשך כ-5 דקות לריכוך והזהבה קלה.
+ מוסיפים לסיר גזר מגורר, תימין ואת העדשים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
+ מוסיפים עגבניות מגוררות, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים. מכסים במים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
+ מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות נוספות עד שכל הירקות רכים לחלוטין והעדשים מתמוססות. מערבבים מדי פעם ואם צריך להוסיף עוד מים.
+ בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול ומגישים על פסטה או אורז. אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה.

עוד מנות טבעוניות שילדים אוהבים:
שניצל תירס

קציצות עדשים כתומות וקינואה
מרק עגבניות עם אורז

בולונז עדשים כתומות

גם מבוגרים מתמכרים

Print Friendly, PDF & Email

3 תגובות לפוסט

  1. לימור הגיב:

    תודה רבה (:
    הרוטב מחזיק טוב בהקפאה?
    את יודעת אם מדובר בחלבון מלא?

    • אורי הגיב:

      היי לימור, בכיף 🙂 כן, אפשר להקפיא את הרוטב. אגב, חברה שהכינו אותו השבוע לפעוטה שלה טחנה אותו לגמרי.
      לגבי חלבון – למיטב ידיעתי ברגע שאת משלבת את תבשיל הקטניות עם דגן כלשהו (חיטה – פסטה או אורז למשל), יתקבל חלבון מלא. לפי מה שאני יודעת, אפילו לא חייבים לבצע את השילוב באותה ארוחה. אם באותו יום אוכלים דגן, הגוף ידע לחבר בין חומצות האמינו השונות כדי לייצר את החלבון שהוא זקוק לו.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות