עדשים שחורות ברוטב ברביקיו
עז תלם
חומרים ל 4-6 מנות עיקריות
לעדשים:
2 כוסות עדשים שחורים, שטופים היטב
מעט מלח גס
לרוטב:
בצל בינוני, קצוץ דק
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגורר דק
חבילה קטנה רסק עגבניות
6 כפות קטשופ
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מולסה/סילאן/סירופ חרובים
1 כפית פפריקה חריפה (או פחות אם אתם פחות בקטע)
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כוס מים
4 כפות חומץ (עדיף כזה שאביו היה יין אדום)
מעט שמן צמחי, לטיגון
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
+ מכינים את הרוטב: מחממים בסיר בגודל בינוני מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת רסק העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב וחצי כוס מהמים. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
+ מכינים את העדשים: מניחים את העדשים השטופים בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין. אחרי 6 דקות בישול בערך מוסיפים למים קורט גדול של מלח (לא לדאוג, העדשים יהיו בסדר). מבשלים כ-7 דקות נוספות (כמו פסטה), עד שהעדשים מתרככים – פשוט טועמים כדי לבדוק, תוכן העדשים צריך להיות רך אך לא "מושי". כשהעדשים מוכנים מסננים אותם ומניחים להתקרר (לא שוטפים במים קרים).
+ מרכיבים את התבשיל: מניחים את העדשים בסיר (אפשר גם עם בצל ושום מטוגנים) ומוסיפים להם בערך כוס אחת מהרוטב (לפי טעמכם האישי). מערבבים היטב וכשהמנה חמה מעבירים לצלחות הגשה ומגישים.
תגיות: אורי שביט, עדשים, עז תלם, עדשים שחורות, ברביקיו, תבשיל עדשים
קטגוריות: קטניות
פשוט ופשוט טעים 🙂
עד כמה קריטית הפפריקה המעושנת למתכון? זה המרכיב היחידי שחסר לי….. 🙂
קריטית אם רוצים טעם מעושן 🙂 אפשר כמובן גם בלי או עם פפריקה רגילה.
שאלה נוספת – האם אפשר לערבב עדשים שחורות וכתומות בתבשיל הזה? תודה 🙂
עקרונית אפשר, הבעיה היא שלעדשים הכתומות מרקם שנוטה להתרכך ולהתפורר מהר, לעומת השחורות הנגיסות וה"בשרניות" יותר. גם הטעמים לא תמיד יתאימו. בכל מקרה אם את מנסה, בשלי אותן בנפרד והקפידי שהכתומות לא יהפכו לעיסה.. 😉
תודה על התשובה 🙂
טעים ביותר!
הי אורי, יש לך מתכון חלופי לרוטב ברביקיו שאין בו שום צורה של ממתיק?
אנחנו לא קונים הביתה מולסה, סילאן ושות' מטעמי בריאות.
היי גלית, לצערי לא – אם את רוצה פשוט תשמיטי את הממתיק, אבל כמובן שזה ישפיע על הטעם.
הכנתי ויצא ממש טעים, כולם אהבו, גם הילדים, תודה רבה
האם החומץ הכרחי? אם כן, עדיף להשתמש בחומץ הפשוט הרגיל או בחומץ בלסמי? (זה מה שיש לי בבית) איזה טעם החומץ מוסיף לתבשיל? תודה.