מי אמר באונטי טבעוני ולא קיבל?
להיט שוקולדי נוסף צולח בקלילות את המעבר לטבעונות, הפעם עם מרכיב סודי שלא הייתם מנחשים מה הוא. דור פלד שוב משאיר אבק לחטיפים המעובדים
אני מתה על הסניקרס הפשוטים והמצוינים שדור לימד אותי להכין, עוד מהימים שלעסתי מהם כמויות בלתי נסבלות בימי המעורב ז"ל. אבל לא איש כמו דור המוכשר יסתפק בממתק אחד וילך הביתה, מבושם בניחוחות חמאת בוטנים. אני מצידי לא ממש אפשרתי לו, עם הדיבור הבלתי פוסק על הכמיהה שלי לבאונטי. כי תכלס, עם כל הכבוד לסניקרס טבעוני, הקינוח האולטימטיבי שלי בימי טרום-הטבעונות היה ממתק השוקולד-קוקוס הנימוח המפורסם. הייתי יוצאת ממסעדה אחרי ארוחה נהדרת נטולת קינוח, ניגשת לפיצוציה הסמוכה ומעמיסה על עצמי תמיד את אותו חטיף, חום מבחוץ, לבן ופירורי מבפנים, מתוק וטעים.
רצה הגורל ושוב היה זה ב"מעורב" כשהכמיהה לבאונטי טבעוני נענתה, הפעם בערב המשותף המיוחד שעשיתי שם יחד עם השף בני ליפשיץ. בני פיתח מתכון מופלא לבאונטי, בטכניקה שדומה להכנת רחת לאקום, שציפינו בשוקולד מריר מומס. זה יצא לא פחות ממופלא, אבל נשאר מבחינתי בגדר מאורע כמעט חד פעמי, ולו בגלל שהמתכון מעט מורכב ודורש חומרים מיוחדים כאלה של קונדיטורים. ואני, כמו שאני אומרת, מכינה "קינוחים של טבחים". לא מדוייקים מדי ותמיד פשוטים ומהירים להכנה. זה היה הרגע שבו דור נכנס לתמונה.
כשטעמתי בפעם הראשונה את הבאונטי הזה, בסדנת בישול שהעברתי ודור הגיע אליה כאורח, הוא לא סיפר למשתתפים מה הוא המרכיב הסודי ששימש אותו להכנת החטיף, שבזכותו הגיע למרקם הנימוח הקוקוסי המושלם. הם טעמו אותו וכמובן לא היו יכולים לדעת שבמילוי הלבן והמתוק מסתתר.. תפוח אדמה מבושל! לפני שאתם מעקמים את האף אני רק אומר לכם – זה באונטי מושלם, שטובי השפים לא הצליחו לזהות את המרכיב הסודי, שמעניק לו את המרקם הייחודי הנדרש. אין מה לומר, הברקה.
שניה לפני שאני עוברת למתכון, נדמה לי שזה הרגע לחשוף בפני דור את המטרה הבאה, הבאמת-באמת-הכי-הכי-בחיי-שזה-הכי-חשוב-לי-מכל-חטיפי-השוקולד – טוויסט טבעוני. כן, טוויסט יבש במרקם של עיתונים ישנים, שהתיישן והשתבח באיזו מכולת קטנה בפאתי המחסן האחורי המעופש, עד שפג תוקפו. בדיוק כזה, רק טבעוני. דור, תכין לי טוויסט!
עוד מתכונים טבעוניים מתוקים:
רולדת חמאת בוטנים וריבה
עוגת פרג נימוחה לפורים ולפסח
טראפלס שוקולד ושערות חלבה
באונטי טבעוני של דור פלד
את הבאונטי ניתן להכין בפורמות סיליקון כמו את הסניקרס – התהליך זהה – המסת שוקולד, מילוי הפורמות בשכבה דקה מכל הצדדים, הכנסת מלית וכיסוי בשוקולד. אפשרות נוספת היא לייצר אצבעות באונטי ללא תבנית – כמו שכתוב במתכון.
חומרים ל-20 יחידות
200 גרם שוקולד מריר
2 תפוחי אדמה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם פתיתי קוקוס יבשים
4 כפות (80 מ"ל) שמן קוקוס ארומטי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
+ קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לרבעים. מבשלים במים ללא מלח, עד לריכוך.
+ מחממים מחבת יבשה. מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומחממים תוך כדי מעיכה במזלג לפירה גס.
+ מעבירים את הפירה למסננת דקה ובעזרת מצקת או כף עץ מעבירים את הפירה דרך חורי המסננת לקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים. מקפידים לאסוף את הפירה שנשאר מצידה התחתון של המסננת.
+ מוסיפים לקרם תפוחי האדמה את הקוקוס ואבקת הסוכר ומערבבים היטב (בדרך זה ייראה כאילו הם מפרישים מים, זה מסתדר בהמשך).
+ בסיר קטן ממיסים 4 כפות שמן קוקוס ארומטי, עד שהוא נוזלי וצלול. מסירים מהאש.
+ מוסיפים את השמן ואת תמצית הוניל לתערובת הקוקוס ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות, להתייצבות.
+ מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקרר. מרטיבים את כפות הידיים בשארית שמן הקוקוס המומס שבסיר ויוצרים "אצבעות" מהמלית. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים למקרר להתייצבות ל-5 דקות.
+ ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי).
+ מוציאים את אצבעות הקוקוס מהמקרר וטובלים אותן בשוקולד המומס, כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. מוציאים מהשוקולד בעזרת מזלג או שני מזלגות, כך שיתרת השוקולד תזלוג חזרה לקערה. מניחים את האצבעות המצופות למגש עם נייר האפייה ומכניסים למקרר ל-30 דקות, עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה. אוכלים.
תגיות: סניקרס טבעוני, באונטי טבעוני, מתכונים טבעוניים, אורי שביט, שוקולד טבעוני, ממתקים טבעוניים, קינוח טבעוני, דור פלד
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
😆 אהבתי את התיאור של הטוויסט.
הי,אני מחפשת כבר יומיים כתבה שלך עם מתכון לקציצות עדשים שחורות ללא ביצים. בהקשר לכך שאת לא אוהבת תחליפים והפטנט הוןא עדשים לא מבושלות…
בבקשה
https://vegansontop.co.il/vegan-lentils-latkes/
תודה על התגובה המהירה. הקציצות יצאו מדהים..התמכרתי לפטנט ולבלוג…
איזה כיף
הי אורי,
נלהבת נגשתי להכין באונטיס… שיניתי קצת משלי – הוספתי קרם קוקוס שהיה לי בבית והחלפתי סוכר באגבה ומייפל טבעי.
נחמד, אבל חייבת לציין שלא הצלחתי להיפטר מטעם תפוחי האדמה… הם די דומיננטים ומזל שהשוקולד קצת סוחב לכיוון אחר…
אבל איזה כיף!!! כל כך התגעגעתי לשוקולדים האלה…
עזבי טוויסט , מה עם טעמי???!!!
היי רוני, מעניין – יכול להיות שבגלל השינויים, אצלנו לא היה אפילו רמז שמדובר בתפוחי אדמה. אולי הזן?? טעמי.. נוסיף לרשימה!
אם כבר… יש גם מארס? 😉
עדיין לא 🙂
אין לי הרבה ניסיון בבישולים וזה הנסיון הראשון שלי בהכנה של עוגיות שזה בכלל משהו חדש בשבילי, אני לא יודע למה לחלק זה לא יצא כמו שצריך אבל כבר בפעם הראשון יצא לי טעם מדהים, כולם אהבו את זה. השוקולד טעים, המילוי קוקוס אוורירי בפה ואין שום זכר לתפוח אדמה, כמו שאמרת אף אחד לא ינחש שיש שם תפוח אדמה.
למזלי היה לי שמן קוקוס בבית אחרי שהתלהבתי ששמעתי שהוא מאוד בריא ויש לו יכולות "מרפאות", אבל לצערי גיליתי שזה לא בדיוק נכון כמו שאוהבים למכור לנו.
http://nutritionfacts.org/video/does-coconut-oil-clog-arteries/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=does-coconut-oil-clog-arteries&utm_source=NutritionFacts.org&utm_campaign=44d4e03eee-RSS_VIDEO_DAILY&utm_medium=email
היי משה, שמחה לשמוע על ההצלחה!
לגבי שמן הקוקוס, יש לגבי מחקרים ודעות סותרות בקרב אנשי תזונה. חלק נשבעים בו שהוא הבריא ביותר, שיש בו שומן רווי שאינו מזיק (שרשרות קצרות, אני לא מבינה בזה), אחרים תומכים בו פחות. אישית אני סבורה שבכמויות שאני צורכת אותו זה בסדר גמור להשתמש בו מפעם לפעם. אבל כמובן, להחלטתו של כל אחד.
שכחתי לציין שאני השתמשתי בתפוחי אדמה אדומים קטנים כי זה מה שהיה לי באותו הזמן. השתמשתי ב- 3 יחידות.
היי,
נראה נהדר!
במידה ואין לי שמן קוקוס,האם אוכל להחליף בשמן צמחי רגיל?
תודה מראש 🙂
היי הילה, לדעתי שמן קוקוס הכרחי כאן, מכיוון שיש לו תכונה של התגבשות בקור ושמן אחר יישאר נוזלי וטעמו יורגש מאד. לדעתי כדאי להצטייד בשמן קוקוס – זה לא הכי זול אבל לא משתמשים המון והוא יכול לשמש אותך בכל מיני מתכונים, דווקא בגלל שהוא שומן "חמאתי".
נשמע כמו – needhams, ממתק מסורתי ממיין, ארה"ב: http://www.killerbunniesinc.com/2010/11/vegan-mofo-iron-chef-challenge-mashed-potatoes/
משובח 🙂
שאלה קטנה,
האם זה לא רק אצלי שהבאונטי תמיד רטוב גם כשהוא במקרר או במקפיא? הסיבה היחידה שאולי אני יכול לדמיין זה בגלל תפוח האדמה.
יכול להיות שלא ייבשת את התפוחי האדמה מספיק? אצלי זה לא קרה..
מותר גם לבקש?
אני הכי מתגעגעת לקינדר בואנו: השילוב הזה של קרם רך בפנים וציפוי פריך מבחוץ – אין לו מתחרים, אבל למרבה הצער גם אין לו חיקויים. אבל אולי יהיו..?
האמת היא כמובן שאני כבר לא מחפשת משהו שיהיה דומה למקור, שבטח יהיה מזעזע לטעמי, אלא פשוט מתכון לציפוי הקריספי הזה ולאיזשהו קרם אגוזי בפנים. תודה! 😛
אמממ צריך לחשוב על זה! יש "גליליות" ריקות שאפשר לקנות, אין לי מושג אם הן טבעוניות. אם כן, נסללה הדרך 🙂
תודה (:
הן טבעוניות, בדקתי!!!
🙂
הי אורי
איך לשמור את החטיף המוכן ? כמה זמן זה מחזיק ?
במקפיא זה הולך? בגלל תפוא שבמתכון יש לי הרגשה שזה לא יהיה טעים במיוחד אחרי הפשרה
תודה רבה
היי, אני כבר מחכה לנסות את זה!
שתי שאלות:
1. כמה כוסות (בערך) זה 100 גרם פתיתי קוקוס?
2. אין לי מסננת דקה, האם חייבים את המסננת? מעיכה יסודית בעזרת מזלג גם יכולה לעבוד?
היי נועה, 100 גרם הם בערך כוס ושליש/וחצי של פתיתים. לגבי המעיכה – המסננת קריטית לעניין המרקם, שיהיה חלק לגמרי ולא יסגיר את טעם תפוחי האדמה באיזה גוש לא צפוי. אם תצליחי למעוך כך בעזרת מזלג – אולי אפשר 😆
היי,
השתמשתי במגרדת פשוטה עם חורים קטנים (מהצד החלק שלה). יצא אחלה, תודה רבה על הרעיון!
האם אפשר במקום לבשל את תפוחי האדמה, לאפות אותם בתנור, כדי שייצאו יבשים?
אני מאמינה שכן.
היי אפשר להחליף את הקוקוס טחון בקמח קוקוס?
🙂
אני מניחה שכן, למרות שהקוקוס הטחון הכרחי למרקם, זה יתן תוצאה שונה.
גאונות. יצא מעולה. המתקתי עם מייפל טבעי, אף אחד לא ״עלה״ על תפוא . מייד שיגרתי את המתכון לגיסתי שעשתה עוד באותו יום וקצרה תשואות
איזה יופי!
מעכתי פירה בפשטות. בלי מחבת ובלי לסנן.
השתמשתי בסוכר לבן רגיל.
יצא מ ע ו ל ה! עדין וטעים.
ציפוי השוקולד יצא לי קשה כזה וסמיך אס מרחתי אותו על חלק מהגליל. אולי צריך להוסיף נוזלים?
היי, סביר שהבעיה היא שהשוקולד לא היה מספיק חם. מים בטוח לא להוסיף, אם כבר חלב או קרם קוקוס, אבל זה ישנה את המרקם והשוקולד לא יתפצח. לכן במקרה כזה פשוט לחמם שוב את השוקולד.