צלי ירקות בתנור
התמונה של הצלי הזה, רגע לפני שנכנס לתנור, היא כלום לעומת הטעם העשיר של הירקות הנימוחים ודלעת הערמונים המלכותית שיצאו ממנו בסוף. בחרו בירקות הצעירים והטריים.
חומרים ל 4 מנות
2-3 דלעות ערמונים פרוסות על קליפתן ומנוקות מגרעינים
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפלחים
2 גזרים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 פקעות שומר קטנות, חצויות לאורכן
2-3 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לפלחים
1 קולרבי, קלוף וחתוך לפלחים
1 עגבניה קטנה (או 2-3 עגבניות שרי), חצויה
1 בצל פרוס לטבעות דקות
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
5 שיני שום מעוכות
1 לימון מיובש בהיר
5-6 עלי מרווה טריים
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס מים רותחים
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד, כזה שמתאים גם לתנור. מאדים את טבעות הבצל, הכרישה, שיני השום ועלי המרווה 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
+ מוסיפים לסיר את כל הירקות מלבד העגבניה בזה אחר זה (הסדר לא קריטי), מתבלים במלח ובפלפל ומאדים-מערבבים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מעמיקים צבע. מוסיפים את החומץ ואת היין הלבן ומערבבים.
+ מוסיפים לקדרה את העגבניה החצויה ואת הלימון המיובש ויוצקים 1/2 כוס מים רותחים.
+ מכסים את הסיר כך שיהיה אטום היטב ומכניסים לתנור. צולים במשך שעה עד שעה וחצי, עד שהירקות רכים ושחומים (אפשר לפתוח ולערבב באמצע הדרך ואם צריך להוסיף מעט מים).
תגיות: קדרת ירקות, ירקות צלויים, צלי ירקות, ירקות בגריל, אורי שביט, קדרה צמחונית, קדרה טבעונית
קטגוריות: ירקות