מתכון וידאו: דפי אורז במילוי שעועית לבנה ברוטב עגבניות
אוגוסט 23, 2013
אני מתה על דפי אורז, הטריק הקליל להגשה אלגנטית של מנות חמות או קרות. כאן מילאתי אותם בתבשיל של שעועית עדינה וטעימה טעימה, שהתבשלה ברוטב עגבניות ופלפלים סמיך וניחוחי.
הנה מתכון לגרסה דומה, עם שעועית שחורה.
תגיות: דפי אורז, אורי שביט, שעועית לבנה, מתכון וידאו
קטגוריות: מתכוני וידאו, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, קטניות
היי אורי,
אחלה מתכון! רציתי גם להודות לך שהתחלת להעלות סרטוני וידאו של מתכונים – זה מאד עוזר לראות בעיניים איך את מכינה מתכון. הדבר היחיד שחסר לי זה כמויות.
האם המילוי החם והרטוב לא יקרע בסופו של דבר את דפי האורז?
זה לפחות היה המקרה באחד מניסיונות העבר שלי עם מילוי שהיה קצת רטוב.
תודה
היי, לא קרה לי.. אבל אפשר לחכות שהמילוי יתקרר מעט ולהיזהר לא לצקת יותר מדי נוזלים.
הי אורי,
אני רוצה להכין דפי אורז לארוחת חג.
אבל יש לי נסיעה של איזה שעה עד מקום הארוחה. דרושה המלצתך לגבי איך היית עושה שזה יהיה אכיל בערב?
אולי להכין הכל, ולהכניס שם לכמה דקות לתנור? או שאין מפלט ועדיף להכניס את המליות לדפי האורז, שם ממש רגע לפני הארוחה?
תודה ענקית,
ענת
היי ענת, אני הייתי מכינה מראש לגמרי עד שלב התנור, שימי לב שהתערובת קרה למדי ושאת שמה מעט נוזלים, כדי שהדפים לא ייקרעו. מברישה בשמן זית, אורזת ואז מכניסה שם לתנור.
נראה נהדר. איפה אפשר להשיג עלי מרווה טריים ועשבי תיבול טריים? והאם אפשר להשתמש ביבש?
היי, אפשר להשתמש ביבשים אבל הם ארומטיים יותר מהטריים אז להשתמש במעט. אני מעדיפה טריים, יש בירקניות, בסופרים, בשווקים..