שוקולד זה טבעוני
מה עושה אמא שהבן שלה חושש להביא לבית ספר עוגת שוקולד טבעונית? חייבת להוכיח לו שזאת העוגה הכי טעימה שהוא אכל בחיים, כמובן
כשיום ההולדת של הילד הלך והתקרב, התחלנו לתכנן מה נעשה. "אתה לא רוצה להביא עוגה לבית ספר?". הילד ישב קצת מכווץ על המושב האחורי של האוטו, ליד הכלבה החדשה, היפה והפראית שהבאנו לא מזמן מכלביה נוראית, והתאהבנו בה למרות שהיא מכסחת לנו ספרים, נעליים ובקבוק תרכיז פטל על הספה. "אבל את תעשי עוגה טבעונית!", אמר בדאגה. זה לא שהוא לא אהב את העוגות הטבעוניות שעשיתי לטיול השנתי (2 אינגליש קייקס מעולות עם בננות ושוקולד צ'יפס, יאמ!). אבל עוגת שוקולד? לבית ספר? שכל הילדים יגידו שהעוגה של אמא שלו לא טעימה?
השעה היתה מוקדמת מדי בשביל ממש להיטען באנרגיות, אבל תחושת האתגר כבר החלה לחלחל אל קצות האצבעות. עוד באותו יום העליתי שאילתא דחופה בקבוצת המתכונים הטבעוניים שאני חברה בה בפייסבוק וביקשתי ישועה. דמיינתי עוגת שוקולד עשירה, עסיסית ונימוחה, עם שוקולד אמיתי (פרווה, ברור) ולא רק אבקת קקאו. כמובן שקיבלתי כמה הצעות ורעיונות מעולים. אבל היתה שם טבעונית מקסימה אחת בשם אבישג בננה (אחר כך התברר לי שזה על שם הסופרת האהובה עליה וגם עלי, בננה יושימוטו, ולא שם שאימצה מסיבות טבעוניות תמהוניות), שהלכה הכי רחוק מכולם. לא רק שהיא המליצה לי על מתכון נהדר (מיד יגיע, לא לדאוג), היא הבינה מהשאלות שלי שאני קצת מבולבלת מכל עניין ה"טבעון" של מתכונים. כן, לטבעונים יש מושג כזה שנקרא "לטבען" – לפעמים משתמשים בו ביחס לבן אדם שעבר צד לטבעונות (כמוני, למשל). ולפעמים לגבי מתכון שהיה לא טבעוני בעליל, אבל בשינויים מסוימים יכול להיות טבעוני ומוצלח לא פחות.
אבישג בננה יושימוטו ממש לא הסתפקה בלהרגיע אותי וירטואלית. היא ענתה בסבלנות לשאלות שלי על תחליפי ביצים (יש אפילו אבקה כזאת, השם ישמור!) ואחרי שהריחה מבעד לקירות הרשת את החרדה הקלה שאחזה בי, הזמינה אותי להגיע אליה מיד באותו היום, כדי שנכין יחד את העוגה בתור "חזרה גנרלית". ככה? אדם זר לחלוטין מזמין אותי אליו הביתה, קונה את החומרים ("אני אלך לקנות בדרך מהעבודה") ומוכן שאתקע אצלו לכל אחר הצהריים? ועוד אמא לתינוקת (מהממת ויפה בשם אלומה) בת שנה?
כן, בדיוק ככה זה היה. ארזתי את נור ואת המצלמה והגענו אל הדירה הקטנה והמתוקה של אבישג, אודי ואלומה (הם עברו משם בינתיים ואבישג הבטיחה מטבח מרווח בהרבה לפרוייקט הבא). בילינו במטבח הקטנטן שלוש שעות של אושר – אבישג ליהטטה בין האכלת אלומה התינוקת הטבעונית בתפוח וטחינה (הילדה פשוט שתתה אותה, איזה תענוג!) לבין מעקב קפדני אחרי הוראות המתכון (מיד, מבטיחה), אודי הציץ מדי פעם למטבח ויצא לטיול ארוך עם הקטנה כשהיא החלה לאבד סבלנות להתרוצצות שלנו מסביב (אבל קודם דפקה פוזות למצלמה) ואנחנו חלקנו בקבוק בירה וסיפורים על החיים לפני, אחרי ותוך כדי הטבעונות. ככה למדתי שאבישג ואלומה טבעוניות אבל אודי לא, ולמרות הפער שעל הנייר נשמע בלתי ניתן לגישור, הם מקיימים חיי משפחה מקסימים והרמוניים, מלאים בצחוק, שמחה ואהבה.
[showad]
אחרי כל המתיקות ושמחת המפגש המפתיע הזה, ככה באמצע החיים, פתיחת הדלת הנדיבה והמרגשת הזאת הסתיימה בטעמה הנפלא של עוגת שוקולד עשירה ונימוחה, בדיוק כמו שרציתי. ועל זה שתוך כדי הכל אבישג גם הצליחה לשכנע אותי שקציצות סייטן יכולות להיות ממש טעימות ותקתקה אותן עם פירה לארוחת ערב – אספר בהזדמנות הבאה.
תודה מקרב לב ואהבה כפליים לאבישג, אודי ואלומה. שחייכם ימשיכו להיות מתוקים ומפנקים כמו עוגת שוקולד טבעונית!
[showad]
בראוניס מטובענים
המקור של המתכון הוא באתר "בייגלה", אבל אבישג ערכה בו כמה שינויים (בעיקר טבעוניים). מה שחשוב הוא לעקוב אחרי העוגה תוך כדי האפייה – כל תנור מתנהג קצת אחרת ואם תאפו אותה יותר מדי, אתם עלולים לקבל יציקת שוקולד יבשה (אבל עדיין טעימה!). עיקר השינוי הוא מציאת תחליף לביצים, שתפקידם להתפיח ולקשור את התערובת – אבישג השתמשה במקרה הזה במעדן סויה של "אלפרו", אבל בכתבה הזאת תוכלו למצוא רעיונות נוספים.
חומרים לתבנית מלבנית 27X33
300 גרם שוקולד מריר מעולה (פרווה כמובן), שבור לחתיכות קטנות
100 גרם (2/3 כוס) שמן קוקוס טהור
100 גרם (2/3 כוס) שמן צמחי אחר (חמניות, זרעי ענבים וכדומה)
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קטנה של אספרסו קר
4 תחליפי ביצים (אנחנו השתמשנו ב-1/2 2 גביעי מעדן "אלפרו" בטעם וניל)
1/2 2 כוסות קמח (אבישג ערבבה קמח מלא, רגיל וכוסמין)
1 כוס פקאנים קלופים (אבישג ערבבה עם קשיו)
+ מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים במשך מספר דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם משחימים מעט ומעלים ניחוח קלוי. מסירים מהאש ומניחים בצד. כשהם מתקררים קוצצים או שוברים אותם.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי: ממלאים סיר במים עד חצי העומק ומניחים על האש. כאשר המים רותחים, מניחים בתוכו סיר או קערה חסונה ומניחים בה את שברי השוקולד ואת השומן. מערבבים מפעם לפעם עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ומעבירים לקערת המערבל או לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לקערה את הסוכר ומערבלים. מוסיפים את האספרסו, הוניל ואת תחליפי הביצים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.
+ מבליעים פנימה את הקמח, מערבבים מעט ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים עד שהתערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
+ אופים כ-45 דקות, עד שהבראוניז מקבלים קרום קשה אך המרכז נותר לא יציב (כדאי לבדוק קודם כדי שהעוגה לא תתייבש).
[showad]
תגיות: עוגה לילדים, ביצים, שוקולד, עוגת שוקולד, בראוניז, יום הולדת, תחליפי ביצים, ילדים טבעונים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
וואלה עשית לי חשק…
תודה! עשיתי חשק לעצמי 🙂
משהו כבר הכין בראוניס לפי המתכון הזה?איך הטעם? 😉
היי "אמא של", רבים וטובים הכינו – העוגה נפלאה
אני הכנתי! הכל נטרף תוך כמה ימים… 😳 מתכון מעולה!!!
אני הכנתי
יצא מעולה!!!
לא ידעתי שאפשר להחליף ביצים באלפרו.
תמיד השתמשתי בבננות, אבל זה יוצא רק כמעט טוב
היי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח לעוגות?
בעקרון לא, המרקם אמור להיות רטוב ודחוס כמו פרדג' ולא אוורירי.
התחלתי להכין את העוגה אבל מה זה אומר 250 גרם שמן? איך מודדים שמן?… /:
כוס שמן זה בערך 200 גרם.
לא היה לי אלפרו בטעם ווניל
אז השתמשתי בטעם שוקולד בלגי
יצא מעולה!!! 😀
זה לא שוקולד מריר עם ציור של פרה?
שכחתי את שם החברה אבל ממה שאני יודעת זה לא ממש טבעוני… תקנו אותי אם אני טועה
כי החרמתי את השוקולד של החברה הזאת
במקרה הזה כן.. לעלית יש שני שוקולדים מרירים טבעוניים פרווה לחלוטין – 40% ו-60%. עדיף לעבוד עם כמה שיותר מוצקי קקאו.
פרווה כן אבל זה לא מכיל ביצים?
תודה על ההתייחסות (:
לא, ממש לא. אין ביצים.
גם הרגיל המריר של עלית הוא טבעוני.
אורי,
הבלוג מקסים, אבל שוקולד של עלית…? החברה שמקדמת התעללות בפרות יותר מכל חברה אחרת בישראל…? (נזכור שעלית ושטראוס הן שותפות עסקיות)
חורה לי.
ומה גם שבחנויות לחומרי קונדיטוריה אפשר למצוא שוקולדים איכותיים הרבה יותר ויקרים פחות.
היי דנה, זה השוקולד שאבישג השתמשה בו באותו יום (בחומרים לא כתוב באיזה להתשמש) ונכון, אולי עדיף לקנות שוקולדים אחרים, למרות שתמיד מאחוריהם יכול להסתתר תאגיד לא רצוי כל שהוא.. בכל מקרה, תודה על הארת העיניים. יום טוב 🙂
חרם הוא לא הפתרון, אלא דיאלוג ביקורתי. הכוונה היא להכוונה איטית ושיטתית של אותה חברה לעשות את הדבר הנכון. קניית המוצרים הטבעוניים שלה, למשל, תוך אי-קניית המוצרים הלא טבעוניים שלה (כדאי גם להודיע לחברה שזה מה שעשינו). כל צעד שהחברה עושה בכיוון הנכון צריך לזכות אותה בשבחים. מכתב למנכ"ל, שגם הוא בן-אדם בסופו של דבר, המשבח אותו על המעשה הראוי, יעודד אותו להמשיך ולפעול בכיוון.
אנחנו לא יכולים, וגם לא צריכים, להפיל את תנובה. אולי נצליח, לאט ובסבלנות, לגרום להם להבין שהשימוש בביצי חופש וחלב אורגני – שהם הרע במיעוטו – ישתלם להם ויהלום את התדמית הפסטורלית שהם משווקים בהצלחה רבה כל כך
אני איתך
גישה מצויינת ומשמחת (והיחידה שיכולה לעשות שינוי בריא). תודה רבה לך.
גישה יפה, כמו שהרב קוק אמר: "הצדיקים האמיתיים אינם כובלים על החושך אלא מוסיפים אור".
רק ממה שידוע לי, האפרוחים הזכרים של תעשיות ביצי החופש גם כן נגרסים. תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם אכן כך הדבר, ביצי חופש אינם הרע במיעוטו..
היי בתיה, נכון מאד. אין מילה מכובסת יותר מאשר "חופש" בהקשר הזה, לטעמי בעיקר חופש למצפון של מי שקונה את הביצים האלה. נכון שיש בתעשייה הזו מעט פחות אכזריות מבכלובי סוללה, אך היא עדיין אכזרית מאד וכרוכה בסבל אינסופי ובמוות בייסורים של יצורים תמימים.
הנה הרכיבים של שוקולד עלית מריר 40%:
http://www.foodsdictionary.co.il/Products/19/שוקולד%20מריר%2040%25
והנה של 60%
http://www.foodsdictionary.co.il/Products/6/שוקולד%20מריר%20מעולה
כפי שניתן לראות שניהם פרווה.
טוב, בקישורים שצירפת כתוב שחור על-גבי צהוב "עשוי להכיל עקבות מזעריים של גלוטן, בוטנים, אגוזים, שומשום, ביצים, חלב". שני האחרונים הם לא טבעוניים בעליל. ונכון שמזערי נחשב אצל הדתיים "בטל בשישים"; אצלי זה לא עובר – אני נמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים כאלו.
היי יעל, גם אצלי לא עובר ואין "בטל בשישים" בטבעונות, אבל ההערה הזאת דווקא מעידה על כך שבמוצר עצמו לא נעשה שימוש בחומרים האלה, והיצרן אף עשה הכל כדי שלא יהיו בו. ההערה נועדה לכסות מפני מקרים אלרגניים בפסי ייצור או מפעלים בהם משתמשים בחומרים האלה לייצור מוצרים אחרים, והם אולי נגעו בשאריות שלהם שנותרו בטעות במקרים נדירים על פס היצור. אני לא רוצה לממן ביצים, חלב וכד' אבל אם היה משהו חלבי על פס הייצור של השוקולד המריר, זה רחוק מלומר שהמוצר מכיל אותו ובטח שאני לא מממנת את רכישתו.
בזוכרי את "ספלנדיד" המריר הנפלא של פעם, נתתי לתנובה הזדמנות כשיצאו עם ה"ליין" החדש של שוקולדים..- ולא, אין מה להשוות, הם אפילו לא מתקרבים לויואני למשל. השוקולד הכי טוב כיום. ובשביל כמה שקלים הבדל… ממש לא כדאי. כמו לקנות פלסטיק במקום אבן יקרה.. או יין פטישים..
של עלית
מקסים 🙂
הקמח הוא רגיל (כלומר, לא תופח)?
רגיל לגמרי 🙂
תודה. שמחת הרבה טבעונים וטבעונים-פריינדלי…
היי 🙂
זה נראה ממש ממש קל, אבל- בגילאים קטנים אסור לקטנטנים לאכול אגוזים ושקדים. מה אני יכולה לעשות אם אני רוצה להכין את זה לאחיינים שלי?
וגם הייתי רוצה לדעת איך ערבבתן את הקמחים (לא תמיד זה הולך לי ואז העוגה יוצאת דחוסה מידי מעודף קמח מלא 🙁 )
ושאלה אחרונה- אין לי אספרסו בבית…. מה אני יכולה לשים במקום? (הרי זו כוס קטנה ואספרסו זה לא כמו קפה רגיל.. וזה למרות שאני וקפה לא חברים אבל בעוגות אני יודעת שזה תורם ומתגמשת…)
תודה על בלוג נהדר! 😉
היי ענת, לקטנטנים הייתי פשוט מוותרת על האגוזים וזהו. לגבי קפה – ממיסים 2 כפיות קפה נמס איכותי בשליש כוס מים רותחים, מערבבים ומניחים להתקרר – זה יעשה את העבודה אני מאמינה.. לגבי הקמחים – אני פחות מכירה את העבודה איתם ואבישג בדיוק עברה דירה ומנותקת מהמחשב, אז נצטרך לחכות.. אפשר כמובן להשתמש בקמח לבן. לרוב מניסיוני, מחליפים חצי מהכמות בקמח מלא.
ותודה לך 🙂
היי אורי 🙂
תודה על התשובה!
אני יודעת שלרוב אומרים החליף מחצית מכמות הקמח לקמח מלא, אבל מכיוון שהיא החליפה את זה גם בשילוב עם קמח כוסמין אשמח לשמוע איך היא עושה את זה (ויש לי סבלנות לחכות עד שיחזור לה המחשב…)
מתנצלת שלא הספקתי לחזור עד כה- הבית החדש תובע הרבה משאבים…
חבל לוותר על האגוזים! פשוט צריך לטחון אותם דק דק עבור ילדים. התייעצתי עם דר דן טרנר, גסטרו ילדים, והוא אומר שכל עוד זה טחון כמו שצריך ילדים יכולים לאכול אגוזים מצויין.
לגבי הקמח- ממש קלי קלות- פשוט שמתי בכוס מדידה, לפי העין, קצת קמח כוסמין, קצת קמח לבן, ואם יש לי בבית אני שמה גם קמח שיפוןץץץ מה שבא. העיקר שהקמח הלבן יהיה חצי מכמות הקמח הוכללת, אחרי העוגה נעשית קצת כבדה מידי. לפחות מהנסיון שלי…
ולגבי האספרסו- ברור שאין לי בבית, שמית כפית נס קפה איכותי על מעט מים. כמובן שאפשר להמיר את זה בנטול קפאין או בצ'יקו למי שמעוניין…
מקווה שעניתי על הכל!
יש לי עוד מתכונים סוף הדרך… אני ואורי נעשה בקרוב משהו יחד שוב…
אבישג
איזה כיף אבישג. כל הכבוד.
האם תוכלי להשיג לנו תחליף ראוי לשמו לסוכר הלבן הנוראי? אנחנו מעולפים על בראוניז וחשבנו להנות מהם יותר… אגב – פיליס גלזר משתמשת בסוכר קנים שלהבנתי ממזער את הבעיה.. אך.. שום שום סילאן מצומצם, או אגבה?.. אפילו שקלתי לטחון גלולות "בטר סטיביה" בתור סוכר רק שזה יקר..
אשמח לדעתך, בתודה רבה
אפשר להחליף בסוכר קנים או באגבה. לסילאן יש טעם דומיננטי יותר.
תודה על התגובה המהירה.
ומה לגבי הכמויות? אותה כמות לאגבה?
בתודה
לא עבדתי עם הממתיק הזה מספיק בשביל לדעת איך להמיר במקרה כזה.. מציעה לעשות חיפוש של תחשיב להמרת סוכר באגבה.
היי ענת,
מניסיון התחליף הכי טוב לאגוזים בבראוניס זה שוקולד קצוץ / שבור לקוביות… 🙂
סוף סוף מתוק.
אני רגוע
http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc310425880
לפי ידיעתי, גם השוקולד 70% של עלית (ספלנדיד) הוא טבעוני, אמנם לא פרווה ועלול להכיל עקבות מזעריים של חלב, אף לא מכיל חלב כלל; מה גם שהשוקולד הזה לא פרווה רק בגלל שהוא מיוצר על פס ייצור שלא הוכשר לפרווה, ולא בגלל שיש בו חלב.
תקנו אותי אם אני טועה.
פה נכנס השיקול האישי. מבחינתי, אם השוקולד (או, כל מוצר אחר) הוא 'כשר-חלבי', הוא לא טבעוני.
"כשא בחזקת חלבי" זה אומר שעל אותו פס ייצור שמייצרים את המוצר מייצרים גם מוצרים שמכילים חלב. נגיד באותו פס שמייצרים את השוקולד המריר ייצרו לפני יומיים שוקולד חלב ואז הם לא יכולים להתחייב מבחינת רכיבים אלרגנים- סוג של כסת"ח.
מבחינתי זה יותר מ"בטל בשישים"..
שאלת השאלות, מה זה תחליף ביצים? (אני חדשה בעסק הזה של בלי ביצים…) והאם יש לך רעיון מאיפה לשאוב מתכונים לעוגות ללא ביצים וחלב
היי רוני, גם אני לא לגמרי בקיאה בנושא הזה. הפניתי גם מתוך הפוסט לכתבה המעולה הזאת, שמסבירה הכל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3819557,00.html
חוץ מזה – לגלעד יש בלוג מעולה עם המון מתכונים מתוקים.
http://giladayalonvegan.vkav.org/index.htm
יקירתי
ברכות למאור הגדול ולמאור הקטן לכבוד יום ההולדת
תודה אהובה 🙂
טוב, זה פשוט מגרה ברמות. זה נותן פייט לבראוניז של דיאנה, אני חייבת לנסות!
אני דורשת להיות מוזמנת לטעימה.
שלום שלום לחובבי השוקולד
שבתי ממעמקי הקופסאות קרטון. בישלתי ארוחה ראשונה בבית החדש ואנחנו מרגישים בבית עכשיו!
אורי – תודה על הפוסט הנדיב והמקסים. הערב הזה היה הזדמנות מצויינת להכיר ולבשל ביחד- שזה הכי כייף בעיני. לגבי השאלות על האגוזים לילדים קטנים; חבל לוותר על הטעם וגם הבריאות של האגוזים (למרות שהרבה הולך בחימום) ולכן לילדים הייתי טוחנת אותם בבלנדר מוט פשוט לאחר הקליה ומוסיפה למתכון כרגיל.
בקשר לקמחים- הצדק היה עם השואלת- אם קמח מלא עןלה בכמותו על קמח לבן הוא נותן תחושת כבדות למאפה. לכן הקמח הלבן עלה בכמותו על הקמח המלא. קמח קוסמין למיטב ידיעתי מתנהג כמעט כמו קמח לבן (למרות שהוא הרבה יותר קל לעיכול) ולכן ניתן היה לעשות במתכון זה יחסים של שליש, שליש, שליש; כפי שעשיתי.
אם יש עוד שאלות אני אשמח לעזור
אבישג
סליחה על שגיאות הכתיב- כמובן התכוונתי לכתוב קמח "כוסמין" אני מאד מאד עייפה. התחלתי עבודה חדשה היום והמוח מקרטע…
תודה אבישג! מחכה לפעם הבאה בביתכם החדש 🙂
תודה רבה על התשובות 🙂
היי אבישג, נשמע מעולה – קודם כל.
בתור אם צמחונית לתינוקת בת 7 חודשים (ובשאיפה לשמר את השושלת) אולי תתארחי קצת לפוסט על תינוקות טבעוניים?
בכל מקרה תהנו בדירה החדשה
אני כמובן אשמח ואתכבד. לא הבנתי בדיוק איך ולמה בדיוק התכוונת אבל אורי בטח תסביר לי…
מקוה שאתם ממשיכים להנות מהבית החדש… כבר עברו כמה שנים..
מה שכן יש קסם מסויים בליהטוט מעדנים במטבח צנוע כל כך… עדיין לא סיבה להיות פקירית הודית, בהחלט..
יש משלוחים?:)
הילדה הזו יודעת מה טוב בשבילה! מי שכבר בגיל הזה גומעת טחינה, צפוי לה עתיד קולינארי גדול. תמונות נפלאות
מסכימה לגמרי, אין על תינוקות טבעוניים! תודה 🙂
וואו, זה נראה טעים רצח. לא ידעתי אגב שאפשר להשתמש במעדן סויה בתור תחליף ביצים. בד"כ תחליף הביצים שאני רואה במאפים זה שמן או בננות מרוסקות.
אשמח לראות עוד פוסטים על קינוחים, כי זו המחלקה הבעייתית לדעתי בעולם הטבעונות, במיוחד קינוחים אפויים. הרבה מהקינוחים הטבעוניים שטעמתי החווירו לעומת המקור שהם ניסו לחקות, וזה ממש מבאס. למה שלא יהיו גם קינוחים טבעוניים ממכרים?
היי עידו, זה לגמרי עובד מתברר! מבטיחה שיהיו עוד פוסטים על קינוחים עם הזמן. זה יותר פשוט ממה שחושבים, האמת. אני באופן אישי מעדיפה לא לחקות יותר מדי קינוחים מוכרים, אלא לנסות לייצר קינוחים מחומרי הגלם האפשריים – קינוחי שוקולד וחמאת בוטנים או קינוחי חלב קוקוס, למשל. אגב, אפילו בקלאווה יכולה להיות טבעונית (צריך לשאול) כשהיא מבוססת שמן דקלים. זה בדרך 🙂
אבל רגע, שמן דקלים (כמו שראיתי שנמכר בכמה סופרים)?
זה לא סותם עורקים בצורה איומה ונוראה?
כי הבנתי שזה אחד השמנים הכי לא בריאים שיכולים להיות…. מלבד שומן מן החי.
הי דינה, הכוונה היא לשמן קוקוס שנמכר בצנצנות בעיקר בחנויות טבע. שמן דקלים זה משהו אחר.
שמן דקלים- עדייף לא להשתמש, בגלל שאלה שנטעו את הדקלים נטעו אותם על חשבון ה"אוכל" של האורנג גוטן , והם מתחילים להיכחד
אגב, מה לגבי גירסאות הדפסה למתכונים?
אהמ, כן. אני אבדוק את זה.. אבל בינתיים יש בקטגוריה "רק מתכונים" את כל המתכונים בנפרד ובלי תמונות, ככה שיותר קל להדפיס/להעתיק משם.
הכנתי ויצא טעים לאללה! זה הבראוני הטבעוני הכי טעים שיצא לי לאכול. נראה לי שהאלפרו וניל ממש טוב פה בתור תחליף ביצים. תודה על המתכון!
שאלה, האם אפשר להמיס את השוקולד והשמן במיקרו במקום בשיטת בן עמי? סוג של רמאות, אני יודע, אבל זה יכול לחסוך מלא זמן.
כמו כן, השתמשתי בסוכר חום במקום שילוב של סוכר לבן וחום בהיר. האם זה אומר שצריך לשים יותר סוכר? יש לי חשד שהעוגה יצאה טיפה פחות מתוקה ממה שהיא צריכה להיות.
איזה כיף לשמוע! כן, בהחלט אפשר להמיס במיקרו, טובי הקונדיטורים עושים את זה. רק חשוב לחמם בכל פעם ל 10-20 שניות ולערבב, כדי שהשוקולד לא יישרף. לא נראה לי שיש הבדל במתיקות אבל אם היה לך חסר, פעם באה הוסף מעט יותר. אני אישית מעדיפה קינוחים לא מאד מתוקים.
וואו!
כמה כיף לגלות את הבלוג הזה. אתמול במהלך סיבוב בסופר חברתי היקרה סיפרה לי עליו, בו במקום גלשנו – אספנו את המצרכים לבראוניז ולעבודה. תודה תודה תודה :-). אינני טבעוני. רק צמחוני בעוונותיי, אבל מעדיף לוותר על שימוש נרחב בביצים.
ולממצאים:
1. כמות השומן עשתה לי קצת כואב על הלב את השתמשתי בגביע אחד של רסק תפוחים (110 גרם) והשאר שמן (יצא אחלה מרקם, פאדג'י וראוי).
2. את כמות הסוכרים הורדתי לכוס אחת של סוכר קנים בלבד. טעים ומתוק עבורי אבל בן הזוג הסכריני שלי קצת החמיץ פנים 🙁
3. לאחר בדיקה של מרכז העוגה, עצרתי את האפייה לאחר 35 דקות. טוב שכך. בטוסטר שלי כנראה שהיה צורך ב45 דקות אבל בתנור סביר ומתפקד כהלכה, כדאי לבדוק את העניינים כבר אחרי כחצי שעה בערך.
ושוב – תודה 😉
היי ערן, איזה כיף לשמוע!! מה זה גביע רסק תפוחים? של איזו חברה/מוצר? עוד לא יצא לי לנסות ואשמח. נשמע נפלא ושמחה שהצליח. ברוך הבא 🙂
🙂
אני כרגע לא נמצא מול המזווה, אבל באופן כללי מדובר במוצר כמו זה
http://market.zap.co.il/productcard.aspx?modelid=3905
ובדרך כלל באזור האורגני בסופר מוצאים אותם בקלות. זה רסק לא ממותק ובלי כל מיני תוספות. בא ברביעיות או שישיות, וטוב לשימוש כתחליף לשומן, או לפחות לחלק ממנו. בפעמים הראשונות שניסיתי את העניין, בעוגות בחושות, החלפתי את כל כמות השומן והעוגה יצאה יבשה מדי. אם מחליפים חצי מהכמות או מעט פחות, הלחות הפאדג'ית נשמרת.
מעולה, אנסה! תודה 🙂
אגב – בעניין האלפרו כתחליף ביצים – מה יחס ההמרה?
לפי אבישג כל ביצה זה שלושת רבעי מעדן אלפרו וניל 😛
מאז שגיליתי את הבלוג שלך אני מקפידה לקרוא בו ונהנית מאוד!
(גם אני מ"טבעוני גארי".)
כשראיתי את המתכון של העוגה הזאת ידעתי שאני חייבת לנסות אותה.
הבעיה היחידה: איך מכינים "אספרסו קר"?
תודה,
עינת
הי עינת, תודה על המילים הטובות! 🙂 גם אני מרמה בעניין האספרסו – מערבבת שתי כפיות גדושות של קפה נמס איכותי בשליש כוס מים רותחים או משהו כזה (בקיצור, מכינה קפה מרוכז מאד) ומניחה להצטנן. בהצלחה!
תודה, אני אנסה.
פשוט הכנתי אספרסו ונתתי לו להתקרר איזה 10 דקות. אם רוצים ממש קר ממש מהר אפשר לשים קרח.
תודה על התגובה, עידו.
כנראה לא הבהרתי את הקושי: הבעיה שלי בהכנת אספרסו קר היא לא עם ה"קר" אלא עם ה"אספרסו". לא נעים להגיד, אבל אין לי מושג איך מכינים אספרסו.
אשמח לקבל הנחיות.
(מיותר לציין שאין לי מכונת אספרסו)
זה דורש השקעה קטנה. יש לי מכונת אספרסו ממש פשוטה וישנה, כזאת שמקבלת קפה טחון ומוציאה אספרסו סביר לגמרי החוצה. יש גם את הדבר הכסוף הזה שאפשר להכין איתו אספרסו על הגזיה, שכחתי איך קוראים לזה. יש גם תערובת קפה שחור בטעם אספרסו של לנדוור, לא רע בכלל. ויש כמובן טיקאווי בקפה השכונתי הקרוב 🙂
מקינטה 😆
היי חברים
מדיונים רבים בנושא תחליפים למוצרים מן החי
מצאתי שצריכה של תחליף זה או אחר וגם הרבה חומרים אחרים כמו סוכר וקפה נגיד
פוגעת בצורה קשה מאד בעולם החי באופן ישיר והקיף. לפעמים יותר מלאכול את החיה עצמה או הפרשותיה.
מרחבי המחייה של החיות נרמסים ותאגידי ענק השולטים בשוק יביאו לכם כל מוצר לא משנה באיזה מחיר .
אני חושב שיש לצרוך ולהשתמש במידה שפוייה וכמה שיותר במוצרים תוצרת הארץ ולא מיבוא ולוודא
שמתו כמה שפחות יצורים חיים
כדי להפיק, לגדל, להוביל ולמכור את המוצר .
מאחורי עולם התחליפים ישנה תעשייה שלמה שגם היא כמו כל תעשייה אחרת מחריבה חיים כדי להגדיל רווחים.
קנו מקומי ותגדלו לעצמכם.
הכנתי אתמול ויצא נהדר!!
אפשר להוריד מעט בסוכר.. 🙂
איזה יופי שיש אותך! 😛
יששששששששש שמחה לשמוע!!
זה נשמע נהדר כל המאמץ והרצון הטוב, אבל עם כבר יש מאמץ אז סוכר לבן הרסני אפילו יותר מביצים, זה לא חוכמה להיות טבעוני צריך להבין גם את הנזקים של האוכל המתועש. יש הרבה תחליפים לסוכר לבן בניהם סירוף אגבה ומייפל
היי אוֹרִי 🙂
אני רוצה להכין עוגה ממש מפוצצת לכיתה (י"ב) שלי לכבוד הטבעונולדת שנה שלי ^_^
רק אחת בכיתה טבעונית ועוד 3 צמחוניות, אבל יש עוד 25 אחרים שאני רוצה שממש יתפעלו.
היית מגדירה את העוגה הזו כעוגה מתאימה:?: 🙂
ב-ר-ו-ר!! עוגה מעולה 😆
ניסיתי – יצא טעים אבל חנק 🙂
התערובת היתה מאד מאד סמיכה עד שחלק מהקמח הייתי צריכה להטמיע ביד, המערבל הידני לא עמד בזה…הייתי מאד מדויקת בהוראות המתכון, למעט הקושי להחליט כמה זה 125 גרם שמן חמניות….
אשמח לנסות שוב אם רק הייתי יודעת – מה פספסתי?
הי ורד,
אני אשמח לנסות לעזור.
לפני שנתחיל, אציין שהכנתי בעצמי את המתכון הזה לפחות 6 פעמים בהצלחה גדולה כל פעם, אז אני יודעת בוודאות שהוא עובד.
דבר ראשון, כמות השמן היא כמובן קריטית כאן ואת מציינת שלא ידעת למדוד 125 גרם אבל במתכון כתוב שצריך 250 גרם! אז זה משמעותי ההבדל הזה. ניתן פשוט להניח על משקל דיגיטלי כוס ולאפס את המשקל, אז ניתן לשפוך לתוך הכוס את המשקל הנדרש של השמן.
מצאתי שמשקלים דיגטליים שווים את ההשקעה כי הם מדוייקים ומתכון טוב יכול להתקלקל אם יש שגיאה בכמויות.
שאלה נוספת זה האם אפית בתנור או בטוסטר אובן ולמשך כמה זמן? בברואניז הספציפיים האלו שליטה במשך האפייה חיונית לשמירת הלחות הסופית.
לסיום אזכיר כי מדובר בבראוניז- כלומר התוצאה הנכונה של המתכון הזה היא פרוסות קטנות, נימוחות ומאד מאד עשירות בטעם ובטקסטורה השוקולדית העשירה שלהן. מאחר שאנחנו משתמשים בהרבה שוקולד אמיתי זוהי אינה עוגת ספוג קלילה..
האם עזרתי לך איכשהו? אני מקווה שכן ואם לא שאלי שוב,
בהצלחה
אבישג
היי, תודה על התגובה.
125 זה חצי מ 250 (ובחצי השני כפי שהצעת במתכון השתמשתי בשמן קוקוס שאותו היה קל יותר למדוד אבל רק לפי העין כי הצנצנת כולה זה 300גר).
לגבי משקל -יש לי משקל דיגיטלי אבל האם ניתן למדוד בו נוזלים? עד עכשיו נעזרתי בו רק למוצקים..
שוב תודה
שוב שלום,
אני ממש ממליצה לדייק במתכוני עוגות ולא לעבוד ״לפי העין״. בבישול אני גם עובדת לפי העין, לפעמים, אבל אפייה היא קצת מדע מדוייק… צריך לנסות לדייק בכמויות כי המרכיבים מגיבים אחד עם השני, כמו כמיה. לכן, אם תרצי לעשות את העוגה שוב; אני ממליצה לדייק בכמויות כי העוגה הזו, לפי המתכון הזה בדיוק באמת יוצאת סוף הדרך… אני משמשת במשקל דיגיטלי כדי לבדוק עליו כל משקל שמופיע במתכון, בכוס מדידה וכפיות מדידה כדי לבדוק נפחים (נדהמתי כמה גדולה יותר כף המדידה מהכף שלי במטבח… מי יודע כמה מתכונים פספסתי ככה עד שעברתי לכפיות המדידה). זו אמנם הוצאה אבל היא ממש שווה את זה לדעתי כי זה נשאר שנים רבות ומשתמשים בזה כל הזמן.
בהצלחה!
אבישג, אני איתך לגמרי בעניין דיוק. פשוט, לא היתה לי ברירה ולא ידעתי שאפשר למדוד נוזלים במשקל הדיגיטלי. אבל רק עכשיו , בעודי כותבת, נפל לי האסימון, שהרי נתת את המשקל של השמן בגרמים..ואז נזכרתי שכילדה תמיד היה לי קשה לתפוס את זה שקילו נוצות שוקל כמו קילו ברזל..:-)
תודה!
מעולה מעולה מעולה. אני ממש אוהבת לאפות וזו העוגה הטבעונית הראשונה שהכנתי, ופחדתי שיצא גרוע.
אבל איזו הפתעה! גם חברתי הלא-טבעונית בכלל התלהבה. המרקם והטעם מצויינים!
מה שכן – שמתי רק סוכר חום מפאת מחסור בלבן, ועדיין אפשר לקצץ מעט בכמות לדעתי, אבל אולי זו אני שנהייתי רגישה לאובר-מתוק מאז הטבעונות.
מה שכן, צודקת בעניין זמן האפייה – באמת כדאי לשים לב, העוגה הייתה פרפקט בתנור הישן שלנו אחרי 35 דקות.
נחכה למחר לראות מה שאר אוכלי-הכל בבית יגידו..
ותודה על המתכון, עשיתן אותי מאושרת! 😀
תודה, כיף לשמוע!!
האם מישהו ניסה לאפות את העוגה עם קמח שקדים או קמח קוקוס?
שלום מירסי,
אני מכירה את קמח השקדים ומוסיפה אותו במקום אגוזים פעמים רבות (יש לי ילדה קטנה ואגוזים גרוסים עלולים להיות סכנת חנק) אבל לא ניסיתי להשתמש בו (או בקמח קוקוס) במקום. אשמח לשמוע עם הנסיון צלח…
בתאבון,
אבישג
תודה רבה אורי ואבישג..איזו עוגה נהדרת! איזה כיף שלא צריך להתפשר על הטעם.. 😀 8)
אגב,הורדתי חצי כוס סוכר, חצי כוס קמח, רבע כוס שמן וחצי כוס אגוזים (טחונים) ועדיין יצא מצוין!
הי טל,
מצויין! בהרבה מתכונים אפשר להוריד את הכמויות ועדיין להוציא תוצאה טובה, צריך להיות אופה קצת יותר מיומן כי אז הערבוב והדיוק בזמנים הופך אפילו יותר קריטי- כל הכבוד לך!
אבישג
תודה רבה על המתכון!
בימים אלו אני בניסויים לקראת יום הולדת מתקרב שאני צריכה להביא בו עוגה- ונראה לי שיש לנו מנצחת 🙂
חיפשתי עוגה שפשוט תהיה נורמלית (גם ככה צוחקים עלי בעבודה על הנבטוטים והשקדים ושאר מאכלי-טבעוניים) וזאת בלי ספק בראוניז טעימה, איזה כיף!
לטובת מי שקורא את התגובות (כמו שאני עשיתי..)- גם אני הורדתי בכמות הסוכר כמעט בחצי, הקפה היה סתם קפה נמס מרוכז והשתמשתי רק בסוכר חום ובקמח מלא בלבד. בגלל שקצת פחדתי שתצא יציקה- הוספתי מעט (בערך כפית) אבקת אפיה- ויצא אחלה!
8)
מנסיוני, שוקולד מריר פרווה של "וורד הגליל" (נמכר בדר"כ באריזות של 3-5 חפיסות) עושה את העבודה נהדר.
ברשת שופרסל דיל – ניתן למצוא אותו ולפעמים אף במבצע –
תמיד יש לי במזווה – בהצלחה !
היי,
אפיתי את המתכון הנ"ל עם סמנה משמן דקלים. חלקתי את העיסה לתבנית שקעים ויצאו עוגיות אישיות משגעות!
תודה!
😀 החלטתי להעיז ולנסות. יצא פשוט מעולה! ענה בדיוק על הצרכים של חולי השוקולד במשפחה!
תודה.
פעם ראשונה שאני מנסה את כוחי בעוגה טבעונית! גם אצלנו יש יום הולדת והחלטתי שהפעם אני מעיזה ומכינה את העוגה הזאת שהמתכון שלה נראה כזה מעולה. והתוצאה אכן נפלאה!!!
עשיתי כמה שינויים במתכון (זו מחלה, לא מסוגלת להצמד אף פעם ב 100% לשום מתכון) ואני מפרטת כאן לטובת הציבור.
קמחים- השתמשתי במשהו כמו כוס וחצי קמח כוסמין וכוס קמח מלא. לא שמתי קמח לבן בכלל. לטעמי בעוגות בחושות ובפרט עוגות שוקולד אין צורך בכלל בקמח לבן, המלא מתחבא יופי ואכן כך היה. לא יודעת למה אין במתכון אבקת אפייה, אבל הוספתי כחצי שקית.
שומן- השתמשתי ב 100 מ"ל שמן קנולה ובמשהו כמו 75 גרם שמן קוקוס. לטעמי אין צורך ביותר שומן.
סוכר- כוס וחצי סוכר זה המון בעיני לעוגה שמכילה 300 גרם שוקולד- כמו כן במסגרת נסיונות אחרים שאני עורכת לאחרונה השתמשתי בשילוב של סוכר קנים וסילאן (מהסוג שללא תוספת סוכר), בכמות של כחצי כוס סילאן ובערך שליש כוס סוכר. לדעתי אפשר להסתפק רק בשליש כוס סוכר, התוצאה היתה מתוקה מאד, מעט יותר מדי לטעמי, וטעם הסילאן היה מעט מורגש מדי (למרות שאף אחד לא ממש התלונן).
תחליף ביצה- מעדן סויה תעשייתי ועתיר עוד סוכר מזוקק ממש לא עושה לי את זה, אז השתמשתי בשתי בננות מעוכות וקוויתי לטוב. העוגה יצאה עם קצת נטייה להתפורר, אבל גם עוגות שוקולד רגילות נוטות להתפורר, לא חושבת שהמרקם היה שונה בהרבה עם ביצים.
זמן אפייה- כחצי שעה, אפשר היה להוציא אותה לדעתי גם אחרי 25 דקות.
שורה תחתונה: המרקם של העוגה היה מופלא, לא זוכרת שום מתכון עוגת שוקולד סטנדרטי שהפיק תוצאה כה נימוחה ועשירה. לא אמרתי לקהל האוכלים מה יש (ומה אין) בה, והיא נזללה בתאווה רבה. רכה, עסיסית ונהדרת. תודה תודה תודה! ללא ספק המתכונים בבלוג הזה מוכיחים שוב ושוב שטבעוניות באמת נהנות יותר 😀
אני לא יודעת מה איתך,אבל שמעת פעם על ביצי חופש?
אם לא,אז תקראי עליהם..זה לא תחליף זה ביצים רגילים שפשוט לא משתמשים בתהליכי זירוז,אלימות וכל מה שעושים שם לתרנגולות בדר"כ.
וזה גם יותר בריא^^
היי איריס, בודאי ששמעתי על ביצי חופש, אבל לצערי למרות שתנאי המחיה בלולי החופש מעט פחות נוראיים, הם עדיין חלק מתעשייה של כליאה ופגיעה בבעלי חיים. רוב המטילות גם בלולים האלה מגיעות ממדגרות בהם הורגים כל יום 15 אלף אפרוחים רק אין בהם שימוש, קוטמים לתרנגולות את המקור ללא הרדמה וכעבור שנתיים של הטלה, כשהקצב פוחת, ממיתים אותן. אני לא חושבת שיש דרך להימנע מפגיעה בבעלי חיים, אלא להפסיק לשלם עבור תוצרת מן החי. 😥
היי אורי ואביישג:
שבוע הבא יש לי יום הולדת, אני האומנם אוכלת כל אבל מנסה ללכת לכיוון הטבעוני (כרגע אין לי מעבד מזון, והבלנדר שלי לא מיודע מה עובד) אז קשה לי קצת עם לוותר על הגבינות כי אין לי תחליפים, 🙁 בכל אופן אני רוצה להביא לעבודה עוגה (ושם יש בשלניות מנוסות ואני רוצה להפתיע ושהם יחסלו את העוגה ולא יעקמו את האף) ולכן הדבר מאתגר אותי האם העוגה הזו תתן את האתגר הזה? כי עשיתי עוגיות ולצערי הרב לא חוסלו 🙁
לטעמי העוגה הזאת תעשה את העבודה מצוין! 🙂
רשום שם תבנית 27*33 רציתי לדעת עם הכוונה תבנית של התנור או אינגליש קייק ❓
משהו באמצע, הכוונה לתבנית מלבנית לא מאד גדולה.
הבנתי, תבנית חד פעמית שמוכרים בחנויות
אפשר לגמרי 🙂 יש גם כאלה מפיירקס למשל.
מכינה ממש עכשיו!
התערובת הסופית יצאה לי ממש יבשה יחסית. זה אמור להיות ככה? או שלדלל עם חלב קוקוס או סויה או פשוט מים?
צריכה לצאת די יציבה התערובת, אבל לא "קשה". מניחה שלא יקרה כלום אם תדללי קצת באחד הנוזלים.
דיללתי במים וחלב קוקוס והסתדר..
גם הכנתי ציפוי – עירבבתי חלב קוקוס, שמן קוקוס, תמצית וניל ואבקת סוכר ויצא מעולה!
נהדר 🙂
עוגה טבעונית נ-ה-ד-ר-ת! מתכון שמצליח בכל פעם.
הכנתי, יצא מדהים. עכשיו אשמח לרעיון איך לצפות את העוגה שתראה חגיגית יותר. בכל זאת חוגגת לבני שנתיים…. ציפוי טבעוני כמובן.
לא בעיה! ממיסים שוקולד מריר עם חלב צמחי (סויה, שקדים) או חלב קוקוס. היחס צריך להיות בערך 1/4 כוס חלב צמחי (תוסיפי בהדרגה) על חפיסת שוקולד. למרוח כשהוא עדיין חם.
עוגת הברוניז מעולה!!!
אורי, יש לי שאלה, אני יכולה להשתמש במתכון עוגת שוקולד של אמא שלי (מתכון לא טבעוני) ולהחליף את הביצים במעדני אלפרו ואת כוס החלב בכוס חלב סויה וזה יספיק? (שאר החומרים הם – קמח תופח, סוכר, שמן, קקאו.. הדברים הרגילים).אני אשמח לתשובה 😀
עקרונית כן, אבל זה תלוי גם בכמות הביצים במתכון. אפשר גם להחליף אותן ברסק תפוחים למשל.
עקרונית כן, אבל זה תלוי גם בכמות הביצים. אפשר להחליף גם ברסק תפוחים.
זה ארבע ביצים… אז 2 וחצי אלפרו יספיקו? תודה רבה על העזרה 😛
אף פעם לא ניסיתי את הטריק הזה עם עוגה אחרת אבל נשמע יש סיכוי טוב שיעבוד 🙂
תודה רבה על העזרה 😛
צריכת קקאו ומוצריו אולי איננה סותרת מהותית את עקרונות הטבעונות – אך היא מהווה שיתוף פעולה עם ניצול של ילדים, המועסקים בתנאי רעב ועבדות מחפירים במטעי הקקאו שבארצות העולם השלישי. עובדה זו מרחיקה אותי מקקאו ומוצריו – והופכת, בעיני, את מי שצורכים אותו – למוסריים הרבה פחות אף מאוכלי בשר.
יתיר שלום, אני מסכימה איתך שאין עוולה אחת מצדיקה עוולה אחרת, ויש להילחם בכל תוקף בכל צורות הניצול וההתעללות כלפי כל יצור חי, אנושי ולא אנושי. כך ניתן למשל לצרוך מוצרי קקאו בעלי תו סחר הוגן ובמקביל למצוא דרכים להעלות את המודעות לנעשה בתעשיות אלה – אשמח לתמוך בכל פעילות כזו שאתה או אחרים תיזמו בנושא. מה שלא ברור לי הוא ההשוואה המיותרת לתעשיית הבשר – אוכלי בשר נותנים יד לתעשייה המתעללת והמנצלת ביותר, ההרסנית ביותר שהיקפיה הם העצומים ביותר (דיברנו על 60 מיליארד חיות יבשתיות כל שנה!) ואין שום דרך להפוך את חייהם של בעלי החיים הנתונים בה כעבדים לטובים יותר או פוגעניים פחות כלפיהם, כלפי האדם וכלפי הסביבה. תעשיית הבשר תהיה תמיד אבל תמיד כרוכה בכליאה מיום הלידה עד יום השחיטה, הרבעה כוחנית, הפרדת הצאצאים מאמותיהם מיד עם לידתם, צריבת העור במספר וכמובן שחיטה – אף אחת מהפרקטיקות האיומות האלה לא נהוגה תודה לאל בתעשיית הקקאו. כך שנכון, עלינו לשאוף לצמצם את הפגיעה שלנו באחרים ובעולם ככל הניתן – אבל באמת שאין צורך להיכנס להשוואות ולקביעה מי מוסרי יותר פחות. כאמור, אשמח לשמוע על הדרכים בהן אתה מעורר מודעות לפגעי תעשיית הקקאו ולהצטרף למאבק לשיפורם. אפשר לגדל קקאו בתנאים הוגנים, לשחוט פרה – לא.
האם אפשר להמיר את העוגה לעוגת יומולדת עי הוספת ציפוי שוקולד?
בהחלט כן!
הכנתי, אחזה הצלחה! עשירה, מושחתת, לא מתוקה מידי עם טעם מתוק של שוקולד. מושלם.
הי אורי
האם אפשר להקפיא את העוגה?
נראה לי שכן אבל לא ניסיתי..