בראוניז טבעוניים

דצמבר 6, 2011 מאת:

המקור של המתכון הוא באתר "בייגלה", אבל אבישג ערכה בו כמה שינויים (בעיקר טבעוניים). מה שחשוב הוא לעקוב אחרי העוגה תוך כדי האפייה – כל תנור מתנהג קצת אחרת ואם תאפו אותה יותר מדי, אתם עלולים לקבל יציקת שוקולד יבשה (אבל עדיין טעימה!).

חומרים לתבנית מלבנית 27X33

300 גרם שוקולד מריר מעולה (פרווה כמובן), שבור לחתיכות קטנות
100 גרם (2/3 כוס) שמן קוקוס
100 גרם (2/3 כוס) שמן צמחי אחר (זרעי ענבים, חמניות וכדומה)
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קטנה של אספרסו קר
1/2 2 גביעי מעדן "אלפרו" בטעם וניל
1/2 2 כוסות קמח (אבישג ערבבה קמח מלא, רגיל וכוסמין)
1 כוס פקאנים קלופים (אבישג ערבבה עם קשיו)

+ מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים במשך מספר דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם משחימים מעט ומעלים ניחוח קלוי. מסירים מהאש ומניחים בצד. כשהם מתקררים קוצצים או שוברים אותם.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי: ממלאים סיר במים עד חצי העומק ומניחים על האש. כאשר המים רותחים, מניחים בתוכו סיר או קערה חסונה ומניחים בה את שברי השוקולד ואת השומן. מערבבים מפעם לפעם עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ומעבירים לקערת המערבל או לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לקערה את הסוכר ומערבלים. מוסיפים את האספרסו, הוניל ואת תחליפי הביצים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.
+ מבליעים פנימה את הקמח, מערבבים מעט ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים עד שהתערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
+ אופים כ-45 דקות, עד שהבראוניז מקבלים קרום קשה אך המרכז נותר לא יציב (כדאי לבדוק קודם כדי שהעוגה לא תתייבש).

Print Friendly, PDF & Email

42 תגובות לפוסט

  1. […] לא). נאלצתי לאלתר על בסיס הבראוניז של אבישג שהופיעו בבלוג הטבעוני החדש והמשובח של אורי שביט, שרק נהפכה לטבעונית וכבר מככבת […]

  2. עידו שחם הגיב:

    אגב מתוקים, מה עם מתכונים מתוקים לפורים? אין בנמצא אוזני המן טבעוניים ושווים לפורים. הכל מלא בביצים, מוצרי חלב, וחמאה או מרגרינה שזה טבעוני אבל לא בריא.

    • אורי הגיב:

      היי עידו, מה אני אגיד לך – אוזני המן במילא לא אמורות להיות בריאות 🙂 אני בכלל חושבת שצריך להשתמש באופן קבוע בשמן קוקוס במקום בחמאה במתכונים, אבל לא ניסיתי. לא מכירה מתכון שעונה על כל הדרישות שלך :mrgreen:

  3. יערה הגיב:

    היי אם אין לי את השמנים האלו, אפשר להשתמש אולי בשמן קנולה רגיל ?

  4. עדן הגיב:

    כמה זה 250 גר שמן?

  5. צילוש הגיב:

    היי אורי

    רק בשביל להיות בטוחה 4 ביציים שבות ערך ל2 וחצי גביעי מעדן אלפרו

    אם אני רוצה להשתמש בבנות או רסק תפוחים תוכלי לעזור בכמות המדוייקת ביותר? 😆

    • אורי הגיב:

      היי צילוש, לא ניסיתי אבל לפי כתבה שקראתי, 60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (מתפוח אחד בינוני מזן גרני סמית') מחליפים ביצה אחת. תכפילי בארבע וזאת תהיה הכמות, אני מניחה. לגבי בננה הייתי מוותרת – זה יהפוך את הבראוניז לשוקו-בננה 😛

      • צילוש הגיב:

        טוב הכנתי עכשיו לפי המתכון שלך רק עם אגוזי מלך (אהבה שלי) יצא כל כך טעים, יותר טעים מכל בראוניז שאכלתי טרום הטבעונות… מזל שאת פה להפוך את המתוקים לאפשריים

  6. מירב הגיב:

    זה לא אמיתי כמה שזה טעים

  7. דנה הגיב:

    איזה כיף, סוף סוף מתכון לעוגה טבעונית שלא דורשת כל מיני מרכיבים מסובכים. ינוסה בקרוב! מה הכוונה בכוס קטנה של אספרסו? מנת אספרסו כמו שמקבלים בבית קפה או יותר קרוב לכוס מדידה?

    • אבישג הגיב:

      הי דנה,
      מבחינת הכמות הכוונה לכוסית – כמו שמקבלים כשמזמינים אספרסו. מבחינת החומר באספרסו- לי אין מכונת אספרסו – לכן תמיד הכנתי נס קפה חזק משתי כפיות נס ומעט מים. הכי פשוט בעולם. יוצא מעולה.
      בהצלחה.

  8. נעמה הגיב:

    הכנתי ויצא מאד טעים. החלפתי את המעדן בתפוחי עץ, והמרקם היה מוצלח ואחיד, אבל הכל היה קצת מתוק מידי. בפעם הבאה אקפיד על תפוחים חמוצים וקצת פחות סוכר.
    נראה לי שזאת תהיה "העוגה" שלנו מעכשיו והלאה. עם ציפוי קרם שוקולד למעלה היא תתאים מצוין כעוגת יום הולדת לילדים.

  9. שי הגיב:

    האם יש מתכון לבראוניז טבעוני כשר לפסח או שהאם במקום הקמח אפשר להשתמש בקמח מצה ❓

  10. יעל הגיב:

    פעם שלישית שאכין את הבראוניז הנהדרים האלו- אז תודה. שאלה: האם קרם קוקוס יכול להחליף את הביצים?

    • אורי הגיב:

      לצערי לא.. יש כל מיני תחליפי ביצה אחרים שאני לא יודעת איך יעבדו – למשל רסק תפוחים.

  11. ביג הגיב:

    הבלילה שחתה בשמן! זה היה אמור להיות ככה?

  12. גי הגיב:

    אהלן ותודה על האתר הנהדר!
    אני חובב מושבע של בישול ואפייה, במיוחד מתוקים, וחדש בעולם הטבעונות…
    האם ניתן להכין את הבראוניז כעוגה עגולה עם אותן כמויות וזמן אפייה? תודה!

  13. תמר הגיב:

    הי לך שליחה ומלכה ששוכבת על הגדר עבור כולנו
    מתנצלת שאני מטרידה אותך בזוטות שכאלה…רוצה להכין לאישי עוגת יום הולדת חגיגית כלןמר מצופה שוקולד. האם לדעתך יהיה מתוק מדיי לצפות את הבראוניז או עוגת הפרג בגנאש? המון תודה

  14. דפנה בר-אל הגיב:

    היי אורי, המתכון מעולה!
    הוספתי כפית מלח גס וזה שידרג ברמות, ממליצה 🙂

  15. מעיין הגיב:

    הי אורי, רציתי לשאול האם הסוכר החום הוא הכרחי? יש לי בבית כרגע רק סוכר לבן

  16. ליעד הגיב:

    היי,
    העוגה שוחה בשמן. אולי כדאי לתרגם את ה-250 גרם לכוסות?
    קצת מבאס להרוס עוגה בגלל אי הדיוק בשמן.
    ראיתי שמישהו רשם פה ש-250 גרם שמן זה כוס ורבע.
    לי יצא במשקל ש-250 גרם זה 2.5 כוסות!!!!

  17. מור הגיב:

    הי אורי, הבראוניז בתנור כבר מעל 15 דקות ועושה רושם שיש כמות מפלצתית של שומן. השתמשתי כפי שרשום ב-250 גרם שמן קוקוס שנשקל עם משקל דיגיטלי. עושה רושם שישנה טעות בכמות, מפני שהבלילה ממש "מזיעה" או שוחה בשמן… מה שלא נראה תקין. ממש חבל על חומרי הגלם היקרים והמשובחים שהושקעו בה. כדאי לבדוק איך לשפר המתכון על מנת שלאחרים לא יהרס. תודה, מור

    • אורי הגיב:

      באמת לא נשמע טוב. אף פעם לא הכנתי אותה עם כל הכמות על שמן קוקוס, תמיד חצי חצי.. אולי בזה הסוד. אני אשנה את המתכון ותודה על ההערה.

  18. מיה הגיב:

    יש לך רעיון איך לצפות את הבראוניז בציפוי טעים ומבריק? אולי גם עם פרוסות תות?

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games