"המבורגר" ארטישוק ופטריות

16 תגובות לפוסט

  1. אלה מורן הגיב:

    וואייי…. נשמע מתכון ממש טעים להמבורגר… בפעם הבאה אכתוב איך יצא (-:
    רק שאלה לגבי הלחמניות, הן כאלה מיוחדות שבלי ביצים? איפה קיימות כאלה?

    תודה,
    אלה.

    • אורי הגיב:

      כן, אלה לחמניות בלי ביצים ממאפיית בריאות שנמצאת לא רחוק מהמסעדה בירושלים. הלחמניות הסטנדרטיות מהסופר כנראה עם ביצים, חפשי מאפיה שם יוכלו לומר לך יותר בוודאות.

  2. טל הגיב:

    שאלה של בורות-
    מה זה רינג?

    • אורי הגיב:

      ממש לא כולם חייבים לדעת 🙂 רינג כשמה כן היא – טבעת אלומיניום שמניחים על משטח וממלאים בתערובץ שאנחנו רוצים שתקבל צורת עיגול אחידה. יש רינגים קטנים – למשל כאלה שאפשר לייצר איתם המבורגר, ורינגים גדולים יותר – למשל לעוגות או תחתיות עוגה. אפשר לקנות בחנויות המתמחות בבישול ואפייה.

  3. רוית הגיב:

    היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין את העיסה ולהשאיר אותה במקרר עד שמכינים?

  4. אבישר הגיב:

    שלום, אתמול הכנתי את העיסה וטחנתי הכל ביחד, גם את הארטישוק. לאחר מכן בטיגון היא לא התאחדה לכדי קציצה. כלומר, מילאתי את הרינג אבל לאחר מספר דקות לא הצלחתי להפוך אותה כי היא פשוט התפרקה. מה יכולה להיות הסיבה?

    • אורי הגיב:

      קשה לי לדעת אבל זה לא אמור לקרות.. יכול להיות שלא טחנת מספיק? אולי כדאי לקרר מעט את העיסה כדי שתתגבש. אבל בעקרון זה אמור לעבוד גם ככה.

  5. דקל הגיב:

    הי אורי,
    תודה על הבלוג ותודה על המתכונים! ותודה שעזרת לי לעשות עוד כמה צעדים בדרך הטבעונות… 🙂
    הכנתי היום את ה"המבורגרים" האלו, וגם את אלו מהמג'דרה לכבוד יום ההולדת (החגיגי) של אחותי הטבעונית. שני הסוגים יצאו נפלאים!
    רק רציתי לשתף שההמבוגרים שכאן התפרקו לי לגמרי בנגלה הראשונה (למרות שטחנתי טוב והעיסה חיכתה לי מאתמול). הפתרון שלי היה להוסיף מעט (2 כפות) קמח מלא ועוד קצת שיבולת שועל, ולהקפיד על קציצות דקות ושטוחות, ואז זה יצא יופי.
    😉

  6. אגם הגיב:

    האם אפשר להכין את הקציצות עם תחתיות ארטישוק קפואות? אם כן מה צריך לעשות איתן לפני ההכנה?

  7. עדי הגיב:

    אפשר להכין בתנור במקום לטגן?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |