פותחים שנה: ארוחת רושם טבעונית לחברים

18 תגובות לפוסט

  1. שגיא הגיב:

    מ-ד-ה-י-ם

  2. גלעד הגיב:

    נפלא (במיוחד, כצפוי המנה האחרונה).
    יש לי הרגשה, שאת מקבלת יחס שאני (כסועד פשוט) לא מקבל.
    כולי תקווה, שהיחס הזה יחלחל (ומטבע הדברים זה יקרה).

    • אורי הגיב:

      היי גלעד, ברור שאלה לא מנות שהיו מכינים לי או לכל אחד אחר על המקום – זה ספיישל סילבסטר לבלוג. אבל בהחלט יותר מסעדות מודעות ומכינות מנות נפלאות אם מתריעים על הגעה מראש. ככל שיהיו יותר פניות כאלה, ככה המסעדות ירגישו שיש קהל יעד ויכניסו את המנות בקביעות לתפריטים. זה תלוי רק בנו! 🙂

  3. עידן הגיב:

    פייי אינעל אבו אבוק…
    נראה לי שאני הולך לנסות.. שיהיה בהצלחה.

  4. אסף הגיב:

    חייב להגיד שהייתי סקפטי כששמעתי שאת עולה לירושלים דווקא לשם…
    זה באמת מרשים! וגם הסקירה של אוכל גורמה זה חידוש מרענן בבלוג! טבעוני זה לא רק אוכל עממי! 🙂
    אסף

  5. תמי הגיב:

    איזה כיף לך! הייתי בפריז בביסטרו טבעוני מוצלח, ועכשיו כשיש שף מתאים.. למה לא נפתח בתל אביב?

  6. ענת הגיב:

    הפוסט שחיכיתי לו כל כך 😀 😀 😀
    נראה מדהים, מעורר תיאבון וממש עושה חשק להיכנס עכשיו למטבח (ממנו הרגע יצאתי) ולהכין את הכל!!) 😉

    יחד עם זאת יש לי שאלה של בורות:
    מה זה ארטישוק ירושלמי?? (אני יודעת שארטישוק זה ממש לא..)

    ושאלה נוספת- אני לא אוכלת קורלבי (הוא והבטן שלי לא חברים)… אני יכולה להכין את הקרפצ'יו עם משהו אחר… נניח- צנון? (הרי זה גם שורש וגם קשה כמו הקולרבי)

    • אורי הגיב:

      היי ענת, ארטישוק ירושלמי הוא באמת לא ארטישוק ולא ירושלמי.. זה שם שנדבק אליו עם השנים. מדובר בסוג של פקעת מאורכת (ראי בקבוצת התמונות העליונה מצד ימין) בעל קליפה מעט משוננת ולא אחידה. הוא מתנהג קצת כמו תפוח אדמה (טעמו שונה) ואפשר להכין ממנו מנות נהדרות. לגבי הצנון – בהחלט, השף אפילו הציע את זה. רק קחי בחשבון טעם דומיננטי חריף – הקולרבי עדין בהרבה. בהצלחה!

  7. נעה הגיב:

    יאם!!!

    מחזיר אותי ל"לה מאנו ורדה" ול"לאקי ליק" בברלין…
    מקווה שהיום שתיפתח מסעדה כזו גם בישראל אינו רחוק…

  8. עידו שחם הגיב:

    פאק, נראה טעים בטירוף, אם כי לא נשמע כזה פשוט ומהיר להכנה לחובבניים 🙂

    שאפו בכלל על הרוח הפוזיטיבית מאחורי הטבעונות שלך והבלוג, זה מעורר השראה.

    • אורי הגיב:

      היי עידו, תודה תודה 🙂 למרות שזה נראה מורכב, אופן ההכנה פשוט למדי. אם יש שאלות – אשמח לנסות לסייע. וכן, זה טעים 😆

  9. יעל הגיב:

    הטארט נראה מדהים!
    האם אפשר להכין מראש הכל? או שרק עד שלב בישול התפוחים?

    תודה!!

    • יעל הגיב:

      ועוד שאלה
      לא ברור מהמתכון כמה זמן בסה"כ לבשל/לקרמל את התפוחים על האש.

      • אורי הגיב:

        הי יעל, אני מניחה שניתן להכין את התפוחים מראש, את הבצק לא הייתי מוציאה מהאריזה עד לפני האפייה (כן צריך להפשיר אותו) מכיוון שהוא נוטה להתייבש ולהישבר. לגבי זמן הקרמול – זה עניין של דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט ומשחימים מצידם התחתון. שנה טובה :mrgreen:

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות