חיטה איטלקית עם פטריות ואפונה

נובמבר 15, 2011 מאת:

מי שרוצה להשקיע, יכול להכין את אותה המנה בשיטת ריזוטו (בישול איטי תוך ערבוב וספיגה איטית של הנוזלים), על בסיס ציר ירקות או מים ויין לבן. אני אהבתי את הנגיסות של החיטה אבל המתכון יעבוד נהדר גם עם אורז או גריסים.

חומרים ל-3-4 מנות

250 גרם חיטת כוסמין איטלקית (אני השתמשתי בחבילה של 10 דקות של סוגת), מבושלת ומסוננת
200-300 גרם פטריות (שמפיניון ו/או פורטובלו), פרוסות דק
300 גרם אפונה קפואה (אם יש טריה, מה טוב)
2-3 שיני שום פרוסות
1/3 כוס יין לבן
עלים מ 3-4 גבעולי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מחממים מחבת עם מעט שמן זית (אפונה קפואה אפשר גם בלי) ומאדים את האפונה כ-5 דקות, מוסיפים מעט מלח ומערבבים מפעם לפעם, עד שהיא מתרככת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
+ מחממים שוב את המחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את השום הפרוס ומאדים מעט תוך כדי ערבוב (זהירות שלא יישרף) עד שמזהיב קלות. מוסיפים את הפטריות וצורבים אותן 1-2 דקות תוך הקפצה-ערבוב. מוסיפים את היין הלבן, טימין ומעט מלח ומניחים לפטריות להתבשל מעט ולספוג את הנוזלים. הן צריכות להשחים אך לא להפוך לסמרטוטיות.
+ מחזירים את האפונה למחבת ומוסיפים את החיטה המבושלת. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. אם התבשיל יבש מדי, אפשר להוסיף מעט שמן זית איכותי ולערבב לפני ההגשה.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות