ניוקי טבעוני של זכאים
הראל זכאים
חומרים ל 4-6 מנות
לניוקי:
10 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
5 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
500 גרם קמח לבן, מנופה
לשמנת שקדים:
100 גר שקדים קלופים
1/2 1 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
1/2 כוס מים
לרוטב עגבניות:
15 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
שיני שום מראש שום אחד, קלופות וחתוכות לקוביות
2 פלפלים חריפים פרוסים
1/4 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
+ מחממים תנור לחום גבוה מאד (250 מעלות או יותר).
+ מניחים את תפוחי האדמה על רצפת התנור ואופים במשך כשעה וחצי, עד שהם שחומים מאד (אפילו שרופים).
+ בינתיים מכינים שמנת שקדים: טוחנים יחד את כל המרכיבים ומסננים היטב במסננת צפופה מאד.
+ מכינים את הרוטב: מלהיטים סיר כבד ורחב מעל להבה גבוהה. יוצקים אליו את השמן ומוסיפים את הפלפלים הפרוסים. מטגנים אותם כדקה ומוסיפים את קוביות השום. מממשיכים לטגן שניות בודדות עד שהן מעלות ניחוח. מוסיפים את העגבניות ולא מערבבים! ומבשלים יחד כ-2 דקות נוספות. מוסיפים מלח, מערבבים וממשיכים לבשל 7-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל העגבניות מתרככות לקבל רוטב סמיך ועשיר.
+ מסירים את הרוטב מהאש ומניחים להצטנן מעט. מעבירים במסננת צפופה מאד לקבלת רוטב עגבניות חלק וסמיך. מחזירים את הרוטב לסיר.
+ מכינים את הניוקי: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ובעודם חמים חוצים אותם לאורכם ומרוקנים לקערה. מועכים היטב בממחה כאשר תפוחי האדמה עדיין חמים. מוסיפים שמן זית ומעט מלח ים ומערבבים. מניחים להצטנן לחלוטין.
+ מוסיפים לתפוחי האדמה את שמנת השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח (עדיף בהדרגה, אולי לא תשמשו בכל הכמות) עד שמתקבל בצק רך, אחיד ולא דביק.
+ מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים ויוצרים מכל כדור גליל ארוך בעובי של כ-1 סנטימטר. חותכים את הגלילים למקטעים של כ-1.5 ס"מ ומקמחים מעט את הניוקי כדי שלא יידבקו זה לזה. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה.
+ מחממים את רוטב העגבניות המסונן.
+ מרתיחים שפע מים בסיר גדול וממליחים מעט. חולטים את הניוקי במים הרותחים עד שהם צפים על פני המים ובעזרת כף מחוררת מעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.
תגיות: עגבניות, תפוחי אדמה, ניוקי, זכאים
קטגוריות: פסטה
תודה רבה, יצא מעולה!
אפשר במקום השמנת שקדים להשתמש בשקדיה ? ואם כן כמה?
תודה
לצערי לא חושבת שזה יעבוד..
אם משתמשים ב100 ג שקדיה במקום השקדים במתכון השמנת. זה עובד מצוין גם, ניסיתי 🙂
נשמע טוב, תודה על ההמלצה! 🙂
2 פלפלים חריפים על 15 עגבניות…
עשיתי חצי פלפל 1 על 8 עגבניות, יצא חריף אש!!!
פיניתי כמעט הכל ואוספתי עוד 8 עגבניות בכדי לדלל את הטעם החריף ועדיין יצא פיקנטי, שהילדים לא היו יכולים לאכול.
בנוסף הייתי רוצה לדעת באיזה מסעדה מגישים את זה, בכדי לטעום את מנה המקורית של השף ולדעת עם מה מגישים אותה.
תודה
היי טניה, אני חוששת שהמנה הזו כבר לא מוגשת היום בשום מקום, היא הוגשה בעבר במסעדת זכאים.. לגבי החריפות, זה בהחלט עניין של טעם ובעיקר של הפלפלים, החריפות שלהם יכולה להשתנות משמעותית בהתאם לעונה ולזן הספציפי, כנראה שאלה היו מאד חריפים. אם הילדים ממש לא אוכלים פיקנטי, תמיד אפשר להוציא את הפלפלים לגמרי או להגיש בצד למי שרוצה להוסיף.