ניוקי בקרם חצילים קלויים ורוטב עגבניות טרי

מאי 9, 2015 מאת:

מנה שנולדה מתוך רעיון ויזואלי – הניגוד בין קרם החצילים בהיר לעגבניות הטריות התגלה גם כמושלם גם מבחינת הטעם, שנע בין מתקתקות לחמצמצות עדינה. כמובן שאפשר להכין ניוקי טרי, אבל עצלני המטבח יכולים בכיף לרכוש ניוקי איכותי מוכן וטבעוני.

חומרים ל 2-3 מנות

500 גרם ניוקי, מבושל לפי הוראות היצרן

לקרם חצילים:
2 חצילים בינוניים, רצוי בלאדי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שמן קוקוס נייטרלי (לא חובה)
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק (או טופו משי או מים)
1 כף מיץ לימון
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב עגבניות:
3 עגבניות בשלות, מרוסקות על פומפיה
2 שיני שום מגורדות
חופן עלי אורגנו טריים
מלח ים אטלנטי

+ קולים את החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות. מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור במשך כשעה, עד שהחצילים רכים (בודקים בנעיצת סכין). אפשר כמובן לקלות על אש גלויה, מה שיגביר את הטעמים המעושנים.
+ מחלצים את בשר החצילים למסננת פלסטיק ומניחים אותה מעל קערה להגרת נוזלים במשך כ-15 דקות.
+ מכינים את קרם החצילים: מעבירים את החצילים לקערה קטנה, מוסיפים את יתר חומרי הקרם וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם סמיך וחלק. במידת הצורך מוסיפים מעט נוזלים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערית את חומרי רוטב העגבניות. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב.
+ מעבירים את הניוקי המוכנים לצלחות הגשה. יוצקים מעל הניוקי מקרם החצילים, יוצקים עליו מרוטב העגבניות הטריות ומגישים.

מתיקות החצילים, חמיצות העגבניות. שילוב ויזואלי וקולינארי מופלא

מתיקות החצילים, חמיצות העגבניות. שילוב ויזואלי וקולינארי מופלא

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

3 תגובות לפוסט

  1. גל הגיב:

    המרקם של רוטב העגבניות יצא לי נורא דליל והוא נבלע קצת במנה ובקושי הורגש

    • אורי הגיב:

      היי, אני מניחה שזה תלוי בעיקר בעגבניות. אם הן מלאות מיץ ופחות "גוף" זה יכול לצאת דליל.. אולי אפשר לרוקן חלק מהמיץ לפני הגירוד או אפילו את כולו.

  2. נניש הגיב:

    חבר שלי הכין ויצא כל כך טעיםםםםםם!!!! תודה רבה!!!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות