סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל
בהתחלה חשבתי על שטרודל, אחר כך על בקלאווה, והתוצאה למעשה משלבת את שניהם.
חומרים לכ-30 סיגרים
8-10 דפי פילו, מופשרים
שמן קוקוס או שמן נייטרלי אחר, להברשה
לתפוחים:
3 תפוחים ירוקים (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/3 כוס סילאן
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף שמן קוקוס ניטראלי
למילוי:
1 כוס תערובת אגוזים (מלך, פקאן, לוז, פיסטוק, צנוברים), קצוצים דק
1 כוס אבקת שקדים
1/4 כוס שמן קוקוס ניטראלי
1/4 כוס רסק תפוחים טבעי, ללא סוכר
לקרם שקדים וניל:
4 כפות חמאת שקדים טבעית
3/4 -1 כוס מים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמן קוקוס ניטראלי
גרגירים ממקל וניל טרי אחד
1 כפית מיץ לימון טרי
להגשה:
שברי פיסטוקים, אבקת סוכר
+ מקרמלים את התפוחים: מחממים כף שמן קוקוס במחבת רחבה, מוסיפים את התפוחים ומאדים במשך 1-2 דקות. מוסיפים סילאן ומיץ לימון וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
+ מערבבים בקערה את חומרי המילוי לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התפוחים עם הסילאן ומערבבים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים ומגלגלים: מעבירים עלה פילו אחד למשטח העבודה (קל ונוח להניח אותו על נייר אפייה) ומכסים במגבת נקייה את יתר העלים.
+ מברישים את העלה בשמן קוקוס וחותכים לרבעים. מניחים פס דק בעובי כ-1 ס"מ מהמילוי לרוחב ריבוע אחד של פילו, תוך השארת 1-2 ס"מ ריקים בצדדים.
+ מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים לסיגר. מניחים על צד התפר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר עלי הפילו והמילוי.
+ אופים 12-15 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים יפה.
+ בינתיים מכינים קרם שקדים: טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר או בבלנדר מוט, עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים מקרם השקדים לצלוחיות הגשה ומניחים עליו את הסיגרים האפויים. מפזרים שברי פיסטוקים ואבקת סוכר ומגישים.
הי,אם מכינים את הסיגרים לפני הארוחה,איפה שומרים אותם עד הארוחה ואיך מחממים שוב?
דבר שני – יש הבדל בין דפי עלי פילו לדפי בצק עלים (שכתוב עליו שהוא גם עבור מאפים מתוקים)?
תודה רבה וחג שמח!
טל
סליחה על העיכוב בתגובה – אני לא בארץ.. מקררים היטב ושומרים בקופסא סגורה ואז מחממים דקה שתיים בתנור לפני ההגשה. בצק עלים הוא בצק שכבות עבה הרבה ותר, אפשר לעבוד איתו אבל זמן האפייה שלו ארוך יותר והתוצאה תהיה שונה (יותר כמו בורקס)
אהלן, הכנתי ויצא מדהים! ללקק את האצבעות. טעמים עדינים ומפנקים.
יש לי שאלה לגבי קרם השקדים: האם הוא אמור לצאת מאוד נוזלי? השתמשתי בממרח שקדים של "שקדייה", זו חמאת השקדים או שמדובר במוצר אחר? בכל מקרה היה תענוג אמיתי.
כו, אני הכנתי משקדימון, זה לא אמור לצאת מימי אבל די נוזלי. אז אולי פשוט להוסיף פחות מים 🙂
אודה 🙄 ל :: מתכון לעוגיות פשוטות של קינמון או לימון
אני אעבוד על זה 🙂
האם אפשר להשתמש בשמן אחר? זית/זרעי ענבים? פחות אוהבת טעם דומיננטי של קוקוס
היי יאנה, השמן הרבה יותר עשיר וסמיך משמן צמחי רגיל – זה ישפיע על המרקם של הקרם (להברשת הדפים זה פחות קריטי). יש שמן קוקוס ללא טעם וריח – תראי למשל באתר של משק לין.
פספסתי את המתכון הזה, אוי ואבוי.
נראה מדהים, מצפה כבר לנסות 🙂
היי אורי,
רציתי לשאול אם הקינוח המדהים הזה יכול להתאים גם ליל הסדר?
תודה.
אני חוששת שזה קצת בעייתי להכין אותו בלי בצק.. אולי עם דפי אורז
הכנתי לערב ראש השנה. יצא מדהים!!! תודה
תענוג!!