תמרים ממולאים באגוזי מלך מוקפצים בסוכר וקינמון

ינואר 21, 2012 מאת:

קינוח בריא (יחסית) ומתוק בהשראת מנה אחרונה שאלתרו לי במסעדת "ברטי" המצוינת. מילאתי את התמרים הקרירים כשהאגוזים היו עדיין חמים – שוס!

15-20 תמרים גדולים, לחים ובשרניים (למשל מזן מג'הול או אמרי)

200 גרם אגוזי מלך טבעיים

1 כף שמן קוקוס

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית קינמון טחון

+ באמצעות סכין יוצרים בכל תמר חתך אורך (לא מלא) ומחלצים את הגלעין.

+ מחממים במחבת שמן קוקוס. מוסיפים את הסוכר והקינמון ואת אגוזי המלך. מנענעים-מקפיצים 2-3 דקות, עד שהאגוזים נעטפים בשמן ובתבלינים ומשחימים מעט (זהירות לא לשרוף).

+ מוציאים את האגוזים מהמחבת לקרש חיתוך. ממתינים שיצטננו מעט וקוצצים אותם גס בעודם חמים. ממלאים את התמרים באגוזים המוקפצים ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

תגובה אחת לפוסט

  1. מורן הגיב:

    אני ממליצה בחום רב גם לטבול את זה בטחינה גולמית אם אפשר, זה הופך את כל החוויה לעל חושית!!!!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games