תמרים ממולאים באגוזי מלך מוקפצים בסוכר וקינמון

ינואר 21, 2012 מאת:

קינוח בריא (יחסית) ומתוק בהשראת מנה אחרונה שאלתרו לי במסעדת "ברטי" המצוינת. מילאתי את התמרים הקרירים כשהאגוזים היו עדיין חמים – שוס!

15-20 תמרים גדולים, לחים ובשרניים (למשל מזן מג'הול או אמרי)

200 גרם אגוזי מלך טבעיים

1 כף שמן קוקוס

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית קינמון טחון

+ באמצעות סכין יוצרים בכל תמר חתך אורך (לא מלא) ומחלצים את הגלעין.

+ מחממים במחבת שמן קוקוס. מוסיפים את הסוכר והקינמון ואת אגוזי המלך. מנענעים-מקפיצים 2-3 דקות, עד שהאגוזים נעטפים בשמן ובתבלינים ומשחימים מעט (זהירות לא לשרוף).

+ מוציאים את האגוזים מהמחבת לקרש חיתוך. ממתינים שיצטננו מעט וקוצצים אותם גס בעודם חמים. ממלאים את התמרים באגוזים המוקפצים ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

תגובה אחת לפוסט

  1. מורן הגיב:

    אני ממליצה בחום רב גם לטבול את זה בטחינה גולמית אם אפשר, זה הופך את כל החוויה לעל חושית!!!!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות