אבוחומוס: חומוס אבוקדו קרמי וטעים
שיא עונת מלך הפירות הירקרק הוא בדיוק הזמן לעשות את קפיצת האמון הנדרשת, כדי לשדך שני טעמים אהובים במיוחד לממרח אחד. אורי שביט ניסתה והתאהבה
לא בטוחה איך ומתי המתכון הזה נולד, סביר להניח שזה קרה במסגרת השגעת האמריקאית – החומוס הים תיכוני הוא כבר בגדר בן בית במסעדות בארה"ב ומצד שני, מספיק להגיד אבוקדו טוסט בשביל שתורים ארוכים ישתרכו בכניסה לבתי הקפה המובילים. במילים אחרות – אחד ועוד אחד זה בינגו. אני דווקא הייתי סקפטית, חשדתי שמדובר בחיבור טעמים מוזר, שעדיף להשאיר כרעיון מעניין על הנייר ולא להעלות על הצלחת.
ואז זה קרה. שלושה אבוקדואים בשלים פלוס הצטברו במקרר, מחכים לגאולה. אצלנו לא זורקים אוכל, על אחת כמה וכמה אבוקדו אטינגר בשל ויפהפה ומצד שני, הכמות לא אפשרה סתם להוסיף אותו לסלט. בצעד הרפתקני החלטתי לתת לממרח המשולב הזה סיכוי. חיש קל (שחלילה לא ישחיר האבוקדו) שלפתי מהמקפיא שקית של גרגירי חומוס שכבר בושלו מראש, ויצאתי לדרך כדי לגלות בעצמי מה קורה כשמשדכים שניים מחומרי הגלם האהובים ביותר במטבח הישראלי.
מה אני אגיד לכם, מדובר בשידוך מפתיע שעובד בהצלחה כאילו חומוס ואבוקדו נולדו באותה ערוגה. התוצאה קרמית, טעימה במיוחד ואפשר לתבל אותה ולהוסיף לה תוספות כיפיות וקראנצ'יות שאוהבים. הבונוס: זה באמת לוקח כמה דקות וכמות מינימלית של חומרי גלם שיש בכל בית, עד שתגישו לשולחן קערה יפהפיה של "אבוחומוס" לצד משולשי פיתה פריכים, שהם בעצם הגרסה הים תיכונית לנאצ'וס. הבעיה: לוקח כמה דקות עד שכל מי שנמצא בסביבה מתנפל על הקערה הצבעונית הזו, וצריך להתחיל הכל מהתחלה 🙂
ההרשמה לסדנת הבישול הבאה בעיצומה!
חומוס אבוקדו
מעבר לטעם ולצבע משובבי הנפש, מדובר בממרח בריא ועתיר חלבון ובגיוון כיפי לחומוס השגרתי. כמובן שאפשר להשתמש בממרח הזה בכל דרך שרוצים – כמטבל, בכריך או כמילוי מעניין לירקות טריים. ראו בסוף המתכון הצעות לגיוונים.
חומרים ל-2 קערות
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים (אני השתמשתי ב"סנפרוסט")
2 אבוקדו גדולים ובשלים, מקולפים ומגולענים
חופן נדיב כוסברה טריה על גבעוליה
1 שן שום גדולה
1/2 פלפל ירוק חריף
1-2 כפות טחינה גולמית איכותית
1-2 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון או ליים
1/2 כפית כמון
מלח לפי הטעם
1/4 כוס מים (רצוי מי בישול החומוס)
להגשה (שחקו איך שבא לכם, אני שילבתי הכל!):
גרגירי חומוס מבושלים
מעט פפריקה מעושנת לתיבול הגרגירים
עגבניות שרי חצויות או חתוכות לרבעים
פלפל שחור גרוס לתיבול העגבניות
גרעיני דלעת קלויים
עלי בייבי או ארוגולה
צ'ילי יבש גרוס
זילוף שמן זית
לנאצ'וס פיתה:
1-2 פיתות
שמן זית
מלח
+ מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את הפיתות לרוחב וחותכים כל עיגול ל-8 משולשים (כמו פיצה). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את המשולשים בשמן זית. ממליחים וקולים בתנור החם כ-10 דקות להזהבה ופריכות. שומרים בצד.
+ בזמן שהפיתות בתנור מעבירים את גרגירי החומוס לסיר (כדאי להוסיף אקסטרה להגשה), מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקותיים, שומרים 1/4 כוס ממי הבישול ומסננים.
+ מעבירים את גרגירי החומוס למיכל של מעבד מזון ומוסיפים את יתר חומרי הממרח מלבד המים. טוחנים היטב ומוסיפים את המים בהדרגה, עד למרקם הרצוי. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
+ משטחים את הממרח בקערות הגשה, מעטרים בתוספות שאוהבים ומגישים עם משולשי הפיתה הקלויים.
+ הממרח יישמר בכלי סגור במקרר 2-3 ימים, מומלץ לכסות בשכבה דקה של שמן זית. כשהממרח נגמר חוזרים על סדר הפעולות 🙂
** המתכון בשיתוף סנפרוסט.
הכנתם?? אל תשכחו להשוויץ ולתייג אותי באינסטגרם
רעיונות וגיוונים:
אפשר כמובן להשתמש בגרגירי חומוס שבישלתם בעצמכם.
אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה אם ממש לא אוהבים.
אפשר להשמיט את הפלפל החריף או להיפטר מהגרעינים.
אפשר לוותר על הטחינה, למרות שלדעתי מעט ממנה מאד מוסיף.
תגיות: חומוס, כריך, אבוקדו, סנדוויץ', פיתה, ממרחים, ארוחת בוקר, ממרח
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות, קטניות, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נראה מתכון נהדר. חבל להוסיף עוד שמן על האבוקדו (כ- 20% שומן) והטחינה (50%-60% שומן). השומנים של האבוקדו והטחינה נמצאים בסביבה הטיבעית שלהם ולא הוצאו מהקשרם כך שהם עובדים טוב יותר עם הגוף לעומת שמן תוסף שמגביר את הסיכוי לסוכרת ןכו..