הבוקר שאחרי: מתכון לגספצ'ו מהבראנץ' של באנה
מסעדת "באנה" הנהדרת משתתפת בארוחות Black Morning, שיחתמו בסוף השבוע הקרוב את אירועי הלילה הלבן בתל אביב. לקראת הארוחה המיוחדת חילצתי מהשפים מתכון צבעוני (וטבעוני) בשיגעון
צילום: חנוך שכטר
זה לא סוד שאני מחבבת פלוס פלוס את מסעדת "באנה". היא לא המסעדה הטבעונית המוצלחת היחידה כמובן, אבל משהו בגישה הטבעית לבישול עם ירקות גרם לה להתמקם עמוק בליבי (או יותר נכון בביטני). האווירה, העיצוב, החלל וכמובן גם האוכל מזכירים לי במשהו את "מיס קפלן" אהובתי, שהיתה גם היא מסעדה מבוססת ירקות, אבל גם בלי ההקבלה התפריט של באנה (שמשתנה בהתאם לחשק ולמצאי) הוא כל מה שאני מבקשת מהאוכל שלי להיות – טרי ועונתי, מגוון ולא שגרתי, מוקפד אך לא מתאמץ, וכמובן – טעים. רוב המנות שטעמתי שם עד היום היו נהדרות, כאלה שכיף לאכול ולחלוק, כך שהמקום הפך בצדק למוקד אופנתי-לא-חולף של עלייה לרגל גם עבור אורחים לא טבעונים או צמחונים בעליל. מי שאחראים על כל הטוב הזה הם השפים המוכשרים והצעירים דן ארואץ וחנוך שכטר שצמחו בבית מדרשו של אייל שני, ממנו יצאו כבר כמה שפים שנטשו את הבשר לטובת בישול יצירתי מהצומח.
לאחרונה התבשרתי ש"באנה" לוקחת חלק בארוחות Black Morning שיתקיימו ביום שישי 29.6.18 בשעות הבוקר ב-11 בתי אוכל שונים בעיר. הארוחות יחתמו את אירועי הלילה הלבן בתל אביב ויאפשרו לקהל לאכול ארוחת בוקר או בראנץ' במסעדות שאינן מגישות אותן בימים שבשגרה. מכיוון ש"באנה" היא המסעדה הטבעונית היחידה שמשתתפת באירוע, אני בהחלט מתכוונת להתייצב במקום בשישי בבוקר כדי להתרשם מהתפריט המיוחד שיכלול –
גספצ'יו עגבניות שרי כתומות, שעועית אדומה עם עשבים ושיפוד במיה צלויה
לחם מחמצת כוסמין מלא, טחינה ועגבניות צלויות
אורז שחור עם תירס חי, קרם כוסברה וסלסה עגבניות חריפה
מנה עיקרית לבחירה:
דלעת ערמונים מלאה בקרם קוקוס ופלפל שחור מעל טאבולה כרובית חיה עם סומק, בטטה צלויה מלאה בעדשים שחורות ופסטו פיסטוק או פרחים של ברוקולי וכרובית צלויים בוויניגרט שום שחור על ברוסקטת כוסמין ופחם;
קוקטייל "כתום זה השחור החדש" Aperol spritz
וקינוח בשם Nice Cream Oreo על עוגית אוראו ורוטב שוקולד חם (יאמ!)
לצד הארוחה המפנקת הזאת יוגש תפריט קפה BeanZ ממנו אפשר יהיה לבחור שני סוגי קפה. אם גם לכם נפתח עכשיו התיאבון, כאן אתם יכולים להזמין מקום לארוחה המיוחדת.
כדי להחזיק מעמד עד יום שישי, מיהרתי לחלץ מהשפים את המתכון של המנה הראשונה, שכבשה אותי מיד במרכיבים הנהדרים ובצבעוניות המהממת שלה. היא גם קלה ממש להכנה, כך שעכשיו גם אתם יכולים להכין אותה בבית.
לחצו כאן לרכישת רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מיוחד – רק עד סוף החודש!
גספצ'יו עגבניות שרי כתומות, שעועית לימה ושיפוד במיה צלויה
שפים דן ארואץ וחנוך שכטר, מסעדת באנה
חוץ מהצבעוניות ההורסת ושילוב המרקמים והטעמים, המרק הקיצי הזה הוא בעצם ארוחה בזכות שילוב שעועית הלימה הנימוחה והנהדרת.
חומרים ל-4 מנות
למרק:
1 קילו עגבניות שרי כתומות, עם ה"עוקץ" הירוק (עלי הגביע שנותרו מחוברים לפרי)
4 כפות שמן זית
3 כפיות מלח
לשיפודים:
24 יחידות במיה
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
4 שיפודי עץ, מושרים במי ברז במשך חצי שעה
לשעועית:
500 גרם שעועית לימה
1 כף מיץ לימון
חופן עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק)
1 כפית פלפל חריף, קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
+ לילה לפני ההכנה משרים את השעועית במי ברז. מסננים ומבשלים בשפע מים ללא מלח, עד שהשעועית רכה אך לא מתפרקת. מסננים ומניחים להתקרר.
+ שוטפים את הבמיה, קוטמים את הקצה בסכין חדה ומשפדים 6 יחידות על כל שיפוד.
+ מניחים בבלנדר את עגבניות השרי (עם ה"עוקץ"), מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים במהירות גבוהה במשך 3 דקות לקרם אחיד. מסננים במסננת דקה ומחלקים ל-4 קעריות הגשה.
+ מחממים תנור ל-230 מעלות. מתבלים את שיפודי הבמיה בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים בתנור 8-12 דקות עד שהבמיה מזהיבה.
+ מניחים את השעועית המבושלת בקערה, מתבלים במיץ לימון, עשבי תיבול, פלפל חריף, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מניחים מסלט השעועית במרכז כל קערית מרק ומניחים עליהן את שיפודי הבמיה.
תגיות: גספצ'ו, שעועית, מרק, עגבניות שרי, גספאצ'ו, קיץ, במיה, לימה, באנה
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
אני מנסה לשאול שאלה בקשר לקציצות עדשים ובורגול ואני לא מצליחה.
נשאלה שלי . האם ניתן להחליף את העדשים הכתומות לאפונה ירוקה , ועדיין הקציצה תתאחד ולא תתפרק ?
היי, התשובה היא כן! יש באתר גם קציצות שמבוססות על אפונה ירוקה. בגדול אפונה צהובה, ירוקה, עדשים מכל הצבעים וחומוס יעבדו נהדר באופן הזה. גם מש וגם כוסמת. שעועית פחות.