פלפלונים ירוקים ממולאים על הגריל

זרעי קיץ: פלפלונים ממולאים בלחמניה ועגבניה

אוגוסט 2, 2018 מאת:

ביקור בשדה המאכל הפראי והפורה של בני ואלכס מ"גינה מזינה" השאיר אותי עם חשק עז לגדל ירקות בעצמי ואהבה עוד יותר גדולה לתוצרת האדמה. ויש מתכון, ברור

שעת אחר צהריים של קיץ, השדה הפראי "בקצה היער" שבפאתי יער המאכל ביישוב קדרון מלא התרחשות – בפינת השדה מבעיר חברי הטוב בני ליפשיץ (לשעבר שף "אברקסס צפון" ויד ימינו של השף אייל שני) גריל פחמים וטומן בו חצילים גדולים ועגולים, מן העבר השני מגיע אלכס צ'מודנוב עם זר ענק של פרחי שומר בר. בתווך מוכנים לשינוע ארגזים של עגבניות אדומות ועסיסיות, טומטיוס (זן של עגבניות ירקרקות מתקתקות), חצילים מבריקים מכמה זנים והמון פלפלים חריפים. מהם והלאה משתרע השדה, שלמתבונן מהצד יכול להיראות כמו ערבוביה בלתי נשלטת של צמחי בר אך למעשה הוא גן ירק אקולוגי מתוכנן היטב, שמחזיר את הירקות למה שהם היו אמורים להיות – ללא כימיקלים והתערבות מיותרת, גדלים על אדמה טובה ורוחשת חיים ומופקים מזרעי מורשת שלא עברו הנדסה גנטית והשבחות מלאכותיות. במקום להפריד בין הזנים, מערבבים אותם כך שיגנו ויטפחו זה את זה, כמו למשל שיחי האמרנט ופריחתם הסגלגלה המהפנטת שמשתוחחים מעל שתילי הפלפלים הירוקים. לצד הגדר צומח זן מיוחד של תרד, בפינה אחרת שיח של עלי מלוח ובאמצע שום מקום מפציע פרח ארטישוק. כך הפכה צעידה פשוטה בשדה לריחוף בגן עדן לאוהבי ירקות וחובבי גינון, שכל פינה בשטח תסעיר את חושיהם.

גינה מזינה של בני ואלכס

בני על הגריל, אלכס על הצרורות. בשדה שבקצה היער

האינסטינקט המיידי שלי היה לקחת מיד את כל הירקות הטריים והנהדרים האלה הביתה. אבל בני ואלכס נאלצו לאכזב אותי, מכיוון שכל התוצרת של השדה מגיעה למסעדות בודדות ובנות מזל בתל אביב שמתנפלות ובצדק על הסחורה המעולה. אבל אל ייאוש – כל העושר הנהדר הזה בהחלט יכול להגיע אליכם הביתה. כל מה שאתם צריכים זה חלקת שטח קטנה, מספיקה אפילו מרפסת באמצע העיר, בשביל להקים בבית גינת מאכל שופעת כל טוב. בני ואלכס מתמחים בהקמת גינות כאלה בדיוק, הם מלמדים ומדריכים באופן פרטי איך לתחזק אותן וגם מקיימים מדי פעם בשדה סדנאות ייעודיות לפרמקלצ'ר. את כל המידע על הפעילות הסביבתית-קולינארית הנהדרת שלהם תוכלו למצוא באתר של החברה שהקימו "גינה מזינה".

עוד מתכוני ירקות מעולים של בני ליפשיץ

המתנה שלכם לחג – ספר הבישול של אורי שביט במחיר מיוחד

בקצה היער - השדה של גינה מזינה

מהאוצרות שמוצאים בשדה לקראת שקיעה. חצילים עגולים ופלפלים ירוקים עם זכרונות רחוקים

עד שחזרתי עם אלכס מהסיור בשדה השמש כבר החלה לשקוע מעל יער המאכל ובני כבר סיים להכין לנו ארוחת ערב קלה של טומטיוס על הגריל עם סלט קצוץ הכי טרי בעולם, נתחי חצילים צלויים מתובלים ופלפלונים חריפים ממולאים – שעברו כנראה את המסלול הקצר ביותר האפרי של הביטוי "מהשדה לצלחת". ביקשתי עבורכם וגם קיבלתי את המתכון של בני לפלפלונים הממולאים, שאני מתכוונת להכין בקרוב בבית בצלייה על מחבת פסים ולדמיין את ריח האדמה הטובה והצמחייה השופעת של השדה שבקצה היער.

השדה של גינה מזינה בקצה יער קדרון

שדה הפרא שבקצה היער רוחש חיים ומטעמים

בני ואלכס מגינה מזינה

החקלאים החדשים. מלמדים ומקימים גינות מאכל אפילו באמצע העיר

פלפל ירוק חצי-חריף ובתוכו לחמניה
בני: "לא פשוט למצוא פלפל ירוק שיהיה ארוך ורחב מספיק למילוי, בטח לא כזה שהוא גם בעל חריפות קלה. היא מאפיינת זני מורשת, שבכל אחד מהם ישנו זיכרון של הפלפל הראשון, שכידוע היה חריף. לכן אפשר לעבוד גם עם פלפל אדום ארוך, שנפוץ הרבה יותר בשווקים ולעיתים מכונה רמירו או שושקה".

חומרים ל-6 יחידות

לפלפלים:
6 פלפלים ירוקים או אדומים מאורכים, בגודל בינוני
2 לחמניות ילדים רכות, קרועות לנתחים קטנים
2 עגבניות גדולות חתוכות למרובעים
4 עלי מרווה
3 שיני שום קצוצות
שמן זית
חופן עלי תרד קיץ (ניו זילנדי או מלאבר)
פלפל חריף ירוק, קצוץ

לרוטב:
2 עגבניות גדולות, חצויות
שן שום אחת, קצוצה
שמן זית
מלח ים
2-3 עלי בזיליקום קרועים
תפרחת ריחנית של שומר בר או מתורבת, אם הצלחתם למצוא

+ מלהיטים מחבת מעל להבה גבוהה. יוצקים למחבת שמן זית ומוסיפים פלפל חריף קצוץ. מחכים 20 שניות ומוסיפים שום ועלי מרווה. מחכים 20 שניות נוספות ומוסיפים את רבעי העגבניות ומלח ים. ממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את עלי התרד, מערבבים מעט ומבשלים עוד 2-3 דקות. מסירים מהאש.
+ מניחים את קרעי הלחמניה בקערת ערבוב ומעבירים לקערה את תכולת המחבת. מערבבים בעזרת הידיים כך שהלחמניות ייספגו את עסיס העגבניות. טועמים ומוודאים שהתיבול לטעמכם (בני: "זה אמור להיות כיף וטעים כמו סלט לחם חם").
+ חותכים בעדינות את הקצה הרחב של הפלפל ושולפים החוצה את אשכול הגרעינים. ממלאים את הפלפלים בזהירות בעזרת האצבעות בתערובת הלחמניות, עד קצותיהם.
+ מלהיטים גריל פחמים או מחבת פסים משומנת מעל להבה בינונית ומניחים עליהם את הפלפלים (חשוב שעוצמת האש לא תהיה חזקה מדי כדי שהם לא יישרפו מהר מדי). צולים במשך כמה דקות, הופכים וממשיכים לצלות מהצד השני עד שהקליפה חרוכה והתוכן חם. אפשר לדעת שהפלפלים מוכנים לפי המילוי שפורץ החוצה והופך להיות חרוך ופריך.
+ בינתיים מכינים צלחת עם רוטב: סוחטים לצלחת רחבה ומעט עמוקה את העגבניות. מוסיפים שום, שמן זית, מלח ועלי בזיליקום (אם יש לכם פרחי שומר, זכיתם) ומערבבים מעט באצבעות.
+ מעבירים את הפלפלים הצלויים לקרש חיתוך וחותכים בסכין חדה ל 3-4 מקטעים. מניחים בצלחת עם הרוטב ומגישים.

פלפלים חריפים ממולאים בעגבניה ולחמניה

מנה נפלאה לפיקניק של השבת הקרובה. פלפלונים ממולאים

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות