מאפינס כרובית טבעוניים: ארוחה מלאה בביס אחד
קבלו את הקומבינה הקולינארית הבאה: מאפינס מלוחים שמחביאים בתוכם ארוחה שלמה – ירק, קטניה ודגן, שביחד יוצרים גם טעם מצוין. אופים ולוקחים לבית הספר, לאוניברסיטה או לעבודה, ואתם מסודרים
מי שעוקב אחרי בעוד-מעט-7-שנים בהן קיים הבלוג (לא, בכלל לא מתרגשת, 7 שנים!!) יודע, שאת הצעדים הראשונים שלי בעולם הטבעונות עשיתי ממקום שבו הערך העליון והיחיד היה "טעים" וכל השאר, אם בכלל, באו בעקבותיו. מאז למדתי קצת, התבגרתי קצת, וגם הוכחתי לעצמי ולאחרים שוב ושוב שבריא וטעים יכולים לגור יחד באותה מנה, בלי שנרגיש תסכול, ויתור או פשרה. הבנתי שצמד המילים "ארוחה מלאה" הוא משהו שצריך לשאוף אליו ואפשר לעשות אותו בכיף – לוודא שהארוחות שלנו מכילות כמה שיותר רכיבים מזינים (גם טעימים, נו ברור) שיחד מעניקים לגוף שלנו את כל מה שהוא צריך.
עכשיו, ביום-יום אני לא בת אדם של קומבינות, אבל כשזה מגיע לאוכל – הבו לי קומבינה מוצלחת, רצוי כזו עם בונוס בריאותי, ואני מאושרת. וכשאני אומרת קומבינה אני מתכוונת למתכון כיפי, קל להכנה וטעים, שמכיל בבת אחת את כל מה שאנחנו צריכים. הדגן והקטניה משלימים חלבון מלא (נכון, זה לא חייב לקרות באותה ארוחה, אבל כמה נחמד כשזה קורה) והירקות, במקרה הזה תוספת זריזה של פתיתי כרובית, מוסיפים לא רק טעם אלא גם שפע של ערכים תזונתיים. כשכל זה נכנס לכף יד אחת בצורת מאפינס מלוח וטעים, זה לגמרי מסביר למה אני מסתובבת עם חיוך של ניצחון בימים האחרונים.
רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מצחיק!
איך מכינים קציצות טבעוניות מעולות מ-5 מרכיבים בלבד?
מאפינס כרובית בריאים וטעימים
הרעיון למתכון הזה דגר אצלי בלב לא מעט זמן, וכנראה חיכה לרגע שבו ינחתו אצלי פתיתי הכרובית החדשים של סנפרוסט. כשחומר הגלם הנהדר הזה מגיע קצוץ ומוכן לעבודה, ממש מתבקש לקצר תהליכים, להטמיע אותו באיזה שהוא בצק, וליהנות על הדרך מתוספת של חומרים מזינים. שימו לב שאין במאפינס האלה טיפת שומן, אבל מי שרוצה יכול להוסיף כף שמן זית לתערובת.
חומרים ל-12 מאפים
1/2 1 כוסות פתיתי כרובית מופשרים, שטופים וסחוטים היטב
1/2 1 כוסות עדשים כתומות מבושלות לריכוך (כ-1/2 כוס עדשים יבשות)
8 עגבניות מיובשות, קצוצות
1 שן שום, כתושה
מעט עלי טימין טריים (אפשר להחליף בחופן קטן של עשב תיבול שאוהבים: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק)
3/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה שמרי בירה (לא חובה)
1 כף אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור גרוס
לעיטור (לא חובה):
אגוז ברזיל מגורד
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס במעט שמן זית. אם מעדיפים, אפשר לרפד אותם במאנג'טים בגודל מתאים.
+ מניחים פתיתי כרובית, עדשים מבושלות, עגבניות מיובשות, שום ועלי טימין בקערה ומערבבים.
+ בקערה קטנה מערבבים חלב סויה ומיץ לימון ומשהים למשך כ-5 דקות.
+ בקערה נוספת מערבבים קמח כוסמין, שמרי בירה ואבקת אפייה, לפיזור אחיד. מוסיפים את החלב ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת.
+ מעבירים את תערובת הכרובית והעדשים לקערה עם הבצק, מתבלים במעט מלח (שימו לב ששמרי הבירה מלוחים) ובפלפל ומערבבים רק עד להטמעה.
+ בעזרת כף ממלאים את השקעים בתערובת כמעט עד לקצה ואופים בתנור החם כחצי שעה, עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ואפויים.
+ מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים כרבע שעה בטמפרטורת החדר לפני שמחלצים את המאפים. אם רוצים מגרדים מעל אגוז ברזיל ומגישים, או מקררים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסא במקרר.
תגיות: כרובית, עדשים כתומות, קמח כוסמין, מאפינס, פתיתי כרובית
קטגוריות: מהיר וטבעוני, פוסט נבחר
האם אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום סויה?
תודה
היי ליאת, בהחלט – רק שיהיה ללא תוספת סוכר.
אפשר עם פתיתי ברוקולי ובלי עגבניות מיובשות?
היי מירה, לא ניסיתי, אני מניחה שכן. לגבי העגבניות אין בעיה להשמיט אבל הייתי מעשירה בנותני טעם אחרים – עשבי תיבול, פלפלים קלויים, משהו שייצור טעמים מעניינים.
היי אורי,
אפשר כפשטידה?
היי סילבי, לא ניסיתי.. מאמינה שכן.