חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד
תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד כשמכינים אותו בקלי קלות.
חומרים לכ-30 ממתקים
200 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים – מה שבא)
200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו
120 מ"ל קרם קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
+ מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את האגוזים הקצוצים במשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המייפל (זהירות, זה יבעבע) ומערבבים מיד כך שכל שברי האגוזים יצופו. מסירים מהאש.
+ משטחים את האגוזים הממותקים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של 1-2 ס"מ ומאחסנים בינתיים במקרר או במקפיא.
+ בסיר קטן מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם קרם הקוקוס, תוך כדי בחישה (להקפיד שלא ייחרך), עד שמתקבל קרם חלק.
+ מוציאים את התבנית עם האגוזים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם. משטחים היטב ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות, להתמצקות (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).
+ חותכים לקוביות ומגישים. אם נשאר משהו – שומרים במקרר.
ניסיתי את החטיפים עם סילאן ומולסה,זה יצא מצוין ואת קרם השוקולד עשיתי כמו גנאש,קרם קוקוס על סף רתיחה ואז קוביות שוקולד מחוץ לאש, זה פחות מסוכן ואין סיכוי שישרף.
האם מי אגוז קקוס / תמצית אגוז קוקוס 60% יכול להחליף את חלב הקוקוס ?
היי, לא בטוחה לאיזה מוצר את מתכוונת, אבל אם זה נוזל לבן שמגיע בקרטון או בפחית – התשובה היא כן. הבעיה היא באחוזי השומן, כי אני השתמשתי בקרם קוקוס. מה שאת יכולה לעשות אם אין לך קרם זה להשתמש בכמות קטנה יותר, כדי שהתערובת לא תצא דלילה או לחילופין לצמצם את הנוזל בבישול כדי שיסמיך ואחוזי השומן יעלו.
אפשר סילאן במקום המייפל?
כן, למרות שהוא פחות מתגבש אז אולי להפחית בכמות
הכנתי את החיתוכיות, יצא מעולה.
באחת הגרסאות הוספתי חמאת בוטנים, יצא טעים מאוד אבל… רך יותר ..
איך כדאי לגרום לזה להתקשות? להפחית חלק מקרם הקוקוס?
אשמח להצעות וכמויות..
כן, הייתי מפחיתה מקרם הקוקוס ומהמייפל, חמאת בוטנים היא למעשה שומן ולכן מרככת. או לשים יותר שוקולד 🙂
מתכון מעולה
עשיתי ונגמרה התבנית באותו היום 🙂
מתכון פשוט אדיר! עשיתי עם חלב סויה וסילאן ויצא מעולה.
אהלן, האם אפשר להכין את המתכון גם עם חלב קוקוס , ולא קרם?
תודה!
עקרונית כן אבל החלב דליל יותר, הייתי שמה מחצית מהכמות.
שלום אורי
שאלה
לחתוך רק אחרי התקשות במקרר?אני אוכל לחתוך אותם, הם לא יהיו קשים למדי?
שלום אורי
שאלה
לחתוך רק אחרי התקשות במקרר?
אני אוכל לחתוך אותם, הם לא יהיו קשים למדי?
האם להשתמש רק בשוקולד של 60%?
תודה
כן, חותכים אחרי הקירור, זה יהיה בסדר! ולגבי אחוזי הקקאו, עדיף במנה שמתבססת על שוקולד להשקיע בשוקולד איכותי וטעים יותר 🙂
שלום אורי
זה יצא פשוט נפלא
עונג צרוף של מתוק בפה. אין מילים?
תודה על מתכון זה.
טיפ:
לאחר ההתקשות חתכתי עם חותך פיצה ששומר על האסתטיות בחיתוך.
נהדר!
תודה!!
נראה מעולה! אפשר להחליף את המייפל בסוכר?
כן, אבל אז כדאי להמיס אותו לפני כן כדי ליצור קרמל
במה ניתן להחליף את קרם הקוקוס?באיזה שומן אחר ללא קוקוס?
היי, ראשית אם את חוששת מהטעם אז אל תדאגי, הוא לא מורגש. הקרם מחליף בעצם שמנת מתוקה, כך שאופציה אחרת שאני לא מתה עליה היא שמנת צמחית..
האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמן קוקוס? ואם כן מה הכמות?
היי, לצערי ממש לא.. הקרם הוא כמו שמנת ושמן ממש לא יכול להחליף אותו. אפשר להשתמש בחלב צמחי בכמות קטנה יותר משל הקרם (כי הוא דליל יותר) ואז להוסיף כפית שמן קוקוס כדי להעשיר בשומן ובברק.
היי, הכנתי ויצא מופלא. רוצה להכין ללא אגוזים בגלל אלרגיה. חשבתי להוסיף פירות יער במקום. דעתך?
תודה מראש דורית:-)
היי דורית, כיף לשמוע! אם את אוהבת את השילוב, בהחלט יכול לצאת מוצלח, הייתי הולכת על פירות מיובשים ולא טריים.
היי, מקווה שבסדר ששואלת כאן. רוצה להכין את פאי השוקולד שפרסמתן רות ואת, השאלה היא במה יכולה להחליף את השקדים על מנת לא לפגוע במרקם? תודה אורי ?
היי, נראה מעולה. האם אפשר לארוז בנייר צלופן כמתנה בלי חשש שיימס או יתפרק?
היי, אם זה להגשה מהירה יחסית, זה יעבוד. אבל בגדול זה צריך קירור.
היי, זה ישרוד נסיעה של שעתיים?
אני בספק.. אולי בצידנית ומיד להכניס למקרר כשתגיעו
נראה מעולה!! לאיזה גודל תבנית הכמויות מספיקות?
היי, נדמה לי שאני מכינה אותן בתבנית בגודל 14 על 22 ס"מ, קטנה יחסית.
תודה רבה וחג שמח!!
יצא טעים בטירוף!!
יש!
אשמח לדעת על איזה שוקולד 60 אחוז ממליצה? של איזו חברה. תודה
היי רותם, אני לרוב משתמשת במה שיש במכולת, שזה בדרכ שוקולד פרה 60% או שאני קונה בשוק שכתוב עליו בצהוב על שחור CHOCOLATE NOIR תוצרת גרמניה.