מקפא קוקוס-בננה

אפריל 10, 2012 מאת:

סוג של סמי-פרדו פרווה, שמבוסס על פירות וקרם קוקוס – השמנת המתוקה של הטבע. אם אין לכם כח להתעסק עם ההקפאות, אפשר להגיש במרקם הקרמי הטבעי.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית קרם קוקוס (רצוי קרה)
4-5 בננות בשלות

להגשה:
חופן בוטנים טבעיים, קלויים ללא מלח וגרוסים גס (רצוי במכתש ועלי)
1 בננה בשלה, פרוסה
3-4 תותים בשלים, פרוסים

+ מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס והבננות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה (לא נורא ואפילו כיף אם נשארות קצת חתיכות בננה).
+ מחלקים את הקרם לארבע קעריות הגשה ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים מהמקפיא ומערבבים מחדש את הקרם שהתקשה מעט. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
+ מוציאים את הקעריות מהמקפיא (בשלב זה הקרם אמור להיות "חצי קפוא"). מעטרים בפרוסות בננה ותות, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

3 תגובות לפוסט

  1. דנה הגיב:

    הי,
    אומנם הפוסט ישן אבל מנסה – כמה זמן המקפא יכול להחזיק במקרר? רוצה להכין לליל הסדר ותוהה אם 5 ימים מראש יהיה טוב

    • אורי הגיב:

      חמישה ימים זה הרבה זמן בשביל כמעט כל דבר, בטח פירות טחונים.. אם כבר אז תקפיאי לגמרי ותוציאי לפני ההגשה. במקרר לא הייתי ממליצה להחזיק הרבה זמן.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות