מלבי קרם קוקוס עם סלט פירות וקוקוס פריך

מרץ 26, 2012 מאת:

מעיין נדיר

קינוח שמעיין הכינה לארוחה שהשתתפה בה יום לפני וזכיתי גם אני לטעום. מתה על קוקוס, מתה על מלבי והשילוב עם הבורקס מתקיים הלוא בהרמוניה יפואית מדורי דורות.

חומרים ל-8 מנות

800 מ"ל (2 פחיות) קרם קוקוס
400 מ"ל (1 פחית) נוזל מי קוקוס
150 גרם סוכר
100 גרם קורנפלור
1 כף מי ורדים
1 כפית תמצית וניל

להגשה:
פירות העונה (אנחנו השתמשנו בתותים, קיווי ואננס)
רוטב קרמל-תפוזים (מעיין רכשה את זה של הילה הוכמן בשוק האיכרים) או סילאן
שבבי קוקוס פריכים

+ מניחים בקערה קטנה את הקורנפלור ומוסיפים לו תוך כדי בחישה את מי הקוקוס, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
+ מניחים בקלחת את קרם הקוקוס, הסוכר, מי הורדים והווניל ומביאים לסף רתיחה.
+ כשהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה מוסיפים לה תוך כדי ערבוב מתמיד את תערובת מי הקוקוס והקורנפלור. ממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה כ-10 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע.
+ מעבירים מיד לקעריות אישיות. מניחים פלסטיק נצמד ממש על פני המלבי (כדי שלא ייווצר קרום) ומניחים במקרר להתייצבות לארבע שעות לפחות.
מרכיבים את המנה ומגישים: עורמים על כל קערית מלבי 2 כפות של פירות חתוכים, מזלפים מעט רוטב ומעטרים בשבבי קוקוס פריך. לחילופין, אפשר להפוך בזהירות את המלבי על גבי צלחות הגשה, לערום מהפירות החתוכים, לזלף עליהם את הסירופ ולפזר מעל את הקוקוס הפריך.

מלבי קרס קוקוס. צילום: אורי שביט

מלבי קרס קוקוס. צילום: אורי שביט

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. טבעונית נטולת כשרון קולינרי הגיב:

    היי,
    למי שלא מבין בזה: באיזה שלב מוסיפים את מי הורדים? לרוטב? לערבב את זה עם הסילאן? וכמה סילאן? 😀
    תודה רבה! המתכון נשמע להיט.

  2. ענת הגיב:

    היי,
    אם אני משתמשת במי ורדים (לא תמצית מי ורדים), באיזו כמות להשתמש?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      באתר של שוקי גלילי "חומוס להמונים" כתוב כך:
      הערה חשובה: אל תתבלבלו בין מי ורדים לבין תמצית ורדים. מי הורדים מתקבלים כתוצאה מדילול במים של תמצית הורדים (בבקבוקונים הקטנים). תמצית ורדים (בעצם שמן ורדים) היא חומר מאד חזק – 2-3 טיפות מספיקות בדרך-כלל כדי להעניק טעם ורדים עז לכוס אחת של מים. השתמשו בזהירות, והרחיקו את התמצית מהפה ומהעיניים. או לחלופין – קנו מי ורדים מוכנים בסופר.
      לאור זה אני חוששת שבמתכון צריך להיות כתוב – מי ורדים. אבל אבדוק עם היוצרת מעיין ואחזור לדווח. תודה!

    • אורי הגיב:

      אוקי, אז את צודקת – אלה מי ורדים, תשימי כף 🙂

  3. maya הגיב:

    שלום וחג שמח….
    רציתי לדעת אם אפשר לשים את המהלבי בקערה אחת גדולה? (אני עושה את זה עם מהלבי רגיל)
    תודה

  4. דינה הגיב:

    לא מצליחה למצוא קרם קוקוס נטול חומרי שימור או כימיקלים אחרים. על מה את ממליצה והיכן ניתן לקנות.

    • אורי הגיב:

      היי דינה, יש בחנויות המתמחות במוצרים אסייתיים (כמו מזרח מערב) וגם בעדן טבע ודומותיה, יש קופסת שימורים של taste of asia שהיא ללא חומרים משמרים (צבע ירוק) וגם קרם קוקוס בקרטון.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games